Uusi keittiö ennättää vielä jouluksi


Keittiön, tuon kodin sydämen, rooli korostuu jouluna. Siellä valmistuvat juhlapöydän suolaiset ja makeat herkut sekä vietetään perheen yhteiset glögihetket pipareineen. Jos oma keittiösi kaipaa petrausta, ennätät saamaan sen jouluksi juhlakuntoon Elegan kevyemmällä keittiöremontilla.

Elega -nimi on monelle suomalaiselle tuttu. Yritys on toteuttanut neljännesvuosisadan kestäneen historiansa aikana noin 60 000 keittiötä suomalaisiin koteihin. Elega tunnetaan keveästä keittiöremontista.

Elegan Pauli Niinikosken mukaan keveydellä tarkoitetaan sitä, että vanhaa keittiötä ei hajoteta alkutekijöihinsä vaan keittiön hyväkuntoiset osat säilytetään. Elegan ajattelumalli on paitsi ekologinen ja taloudellinen, myös aikaa ja hermoja säästävä.

Niinikoski laskee, että Elegan toteuttaman keittiön keskihinta on noin 4300 euroa. Aikaa remonttiin kuluu yleensä yhden työpäivän verran. Tuossa ajassa hoidetaan purkutyöt, uusien kalusteosien asennukset, sähkö- ja putkityöt sekä jälkisiivous. Joulupuuhatkaan eivät keittiön uudistamisesta siis pahemmin häiriinny.

– Meidän avullamme keittiöön saa täysin uuden ilmeen ja toiminnallisuuden, mutta remontti rassaa asiakasta paljon perinteistä toteutustapaa vähemmän. Yleisimmin vaihdamme kaapistojen ovet, tasot, hanat sekä altaat. Vanhat rungot vaihdetaan vain silloin, jos ne ovat vahingoittuneet esimerkiksi kastumisen seurauksena. Voimme rakentaa vanhoihin kalusterunkoihin nykyaikaiset vetolaatikostot ja muut nykypäivän mekanismit, Niinikoski kertoo.

Oma tehdas takaa laadun

Ennen remonttia Elegan edustaja käy asiakkaan luona suunnittelukäynnillä. Tuolloin käydään läpi muutostarpeet, ideoidaan asiakkaalle sopiva ratkaisu ja lasketaan toteutukselle kustannusarvio. Asiakkailla riittää valinnanvaraa. Esimerkiksi Elegan ovivalikoimassa on 30 erilaista mallia, joista jokaista on saatavissa 30 eri värissä. Keittiöön saadaan siis takuuvarmasti loihdittua asiakkaan haluama tyyli.

– Olemme saaneet kiitosta toimintatapamme helppoudesta. Asiakkaiden ei tarvitse nähdä vaivaa tullakseen liikkeeseen, sillä kaikista asioista sovitaan asiakkaan kotona. Tämä helpottaa esimerkiksi joulukiireiden keskellä, Niinikoski sanoo.

Kun kaupat on sovittu, Elegan tekninen asiantuntija käy vielä asiakkaan luona tekemässä tarkemmat mittaukset ja varmistaa, että kaikki oleelliset asiat on huomioitu suunnittelussa. Vasta tämän jälkeen tuotteet valmistetaan keittiön mittojen mukaan.

Suurin osa tuotteista tehdään Elegan omalla tehtaalla Haapajärvellä. Oman valmistuksen ansiosta Elega pystyy takaamaan tuotteiden laadukkuuden ja lyhyet toimitusajat. Lyhimmillään tuotteiden toimitusaika on 12 työpäivää.

–Pystymme antamaan omalla tehtaallamme valmistetuille tuotteille 10 vuoden laatuturvan. Asennuksen jälkeen olemme asiakkaaseen aina yhteydessä, jotta voimme varmistua asiakkaan olevan tuotteeseensa tyytyväinen, Niinikoski toteaa.

piparit

Tietoja Elega Oy

Elega on vuonna 1991 perustettu kotimainen keittiövalmistaja ja keittiöremonttien markkinajohtaja. Suomalaisissa kodeissa on jo yli 60.000 Elega-keittiötä. Elega palvelee valtakunnallisesti, Hangosta Utsjoelle. Suomen lisäksi Elega toimii myös Ruotsissa.
Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.