Sosiaalisen median sisällöntuottaja ja viimeisen vuoden ensihoitaja AMK-opiskelija Jenny Belitz Henriksson muutti puolisonsa kanssa kotiin, joka vaati remonttia. Elegan nopeasti ja vaivattomasti asentama keittiö toi helpotusta ja iloa muun remonttikiireen ja hektisen arjen keskellä.

Jenny löysi Elegan ja innostui – koko keittiötä ei tarvitsekaan vaihtaa!

Jennyn perheen uuden asunnon vanha keittiö oli remontoitu edellisen kerran 80-luvulla. Keittiö oli teoriassa käyttökelpoinen, mutta kaipasi päivitystä tälle vuosikymmenelle.

– Keittiössä tulee tehtyä paljon asioita joka päivä. Siksi toiveenamme oli saada sellainen keittiö, joka ilahduttaa joka kerta, kun sinne menee. Vanha keittiö olisi voinut palvella meitä vielä jonkin aikaa, mutta pitkällä tähtäimellä se oli järkevä uudistaa nyt muun remontin yhteydessä, Jenny kertoo.

Koska keittiön runko oli edelleen hyvässä kunnossa ja asunnossa tehtiin samaan aikaan muutakin remonttia, ajatus pitkästä ja massiivisesta keittiösaneerauksesta ei innostanut.

– Törmäsin somessa Elegaan ja innostuin, kun huomasin, että keittiöremontin voi tehdä siten, että vanha runko säilytetään. Tuntui täydelliseltä ratkaisulta meille, että kaikkea ei tarvitse vaihtaa ja pelkästään kaappien ovet, vetimet, mekanismit ja tasot vaihtamalla pääsee todella hyvään lopputulokseen.


Hyvästi vanha, tunkkainen ja epäkäytännöllinen keittiö

Vaikka uuden kodin keittiö oli perussiisti ja hyvin pidetty, sen ilme oli vanhanaikainen ja tunnelma tunkkainen. Myös osa toiminnoista oli epäkäytännöllisiä ja vanhojen laatikostojen mekaniikassa oli parantamisen varaa.

– Etenkin roskakaappi oli todella hankala käyttää, sillä sen ulosvedettävä vaunu tökki ja tilaa kierrätysastioille oli vähän. Myös muiden laatikoiden mekanismi oli vanhanaikainen eikä mikrolle ollut järkevää paikkaa.

– Toinen iso asia josta halusimme eroon, olivat kiinteät leikkuulaudat. Ne tuntuivat epämiellyttäviltä, mutta emme tienneet, mitä niiden tilalle voisi laittaa, Jenny kuvailee.

“Elegan edustaja keksi ratkaisut, joita en itse olisi osannut edes ajatella”

Elegan edustaja tuli katsomaan Jennyn keittiötä mukanaan erilaisia väri- ja mallikappaleita. 

– Se oli tosi kätevää! Pystyimme suoraan omassa keittiössämme katsomaan, mitkä vaihtoehdot voisivat sopia tänne. Kaappien väristä minulla oli kyllä jo etukäteen aika selkeä näkemys, sillä olin ihastunut pistaasin sävyyn aiemmin nähtyäni siitä kuvia Elegan somessa.

Keittiön visuaalisen ilmeen lisäksi Elegan edustaja auttoi ratkaisemaan keittiön käytettävyyteen liittyviä haasteita.

– Kerroin mistä asioista en nykyisessä keittiössä pidä, ja Elegan edustaja keksi ratkaisuja, joita en itse olisi osannut edes ajatella. Hän esimerkiksi löysi hyvän paikan mikrolle ja ehdotti, että leikkuulautojen tilalle asennetaan aterinlaatikko. Lisäksi liesituulettimen yläpuolella olevaan maustehyllyyn päätettiin asentaa ovi siistimmän yleisilmeen aikaansaamiseksi. 

Vanha rosterinen tiskipöytä haluttiin säästää, sillä se oli toimiva, eikä vaihtamiselle koettu tarvetta. Myös välitila sai säilyä ennallaan. 

– Alun perin ajatuksena oli maalata välitilan kaakelit remontin yhteydessä valkoiseksi, sillä ne olivat hyvässä kunnossa, eivätkä kaivanneet vaihtoa. Päädyimme kuitenkin säästämään kaakelit alkuperäisessä muodossaan, sillä beige laatta sopikin lopulta kauniisti yhteen pistaasin väristen kaappien kanssa. 

Tutustu mallistoomme – valmistamme kaapin ovet mittojen mukaan

Keittiön asennus sujui luvattua nopeammin – kaikki valmista alle kuudessa tunnissa

Suunnittelukäynnin jälkeen Elegan asiantuntija kävi ottamassa keittiöstä tarkat mitat, jonka jälkeen kalusteiden tuotanto aloitettiin Elegan Haapajärven tehtaalla.

– Elegan kanssa kaikki on sujunut älyttömän nopeasti ja helposti, heidän koko prosessi on niin loppuun asti viilattu! Keittiön mittaukseen kului alle tunti ja ei mennyt pitkään, kun asentaja jo soitti sopiakseen asennuksen ajankohdan, Jenny kehuu. 

Jenny oli paikalla asunnolla, kun asentajat kävivät keittiön kimppuun. 

– Kävin välillä kurkkimassa miten keittiössä sujuu. En voinut uskoa, että kaikki tapahtuu niin vikkelästi. Ammattilaisten työtä oli todella ilo seurata. Meille oli kerrottu, että asennukseen kuluu yksi työpäivä, mutta kaikki oli valmista alle kuudessa tunnissa. 

Koska Jenny teki puolisonsa kanssa asunnolla samaan aikaan muutakin remonttia, oli ammattilaisten toteuttama, käyttövalmis keittiö helpotus. 

– Elegan asentajat siivosivat keittiön ja veivät kaikki vanhat kalusteet, muun muassa 80-luvulta peräisin olevan vanhan uunin, kierrätykseen. Oli ihanaa, että ei tarvinnut itse lähteä raahaamaan mitään jäteasemalle, vaan kaikki oli viimeisen päälle valmista.

Tutustu Elegan tapaan uudistaa keittiö

Uudessa keittiössä kierrätys on helppoa

Jenny kertoo olevansa todella tyytyväinen uuteen keittiöön, eikä muuttaisi siinä mitään. Uusi keittiö on ilo silmälle ja toimimattomat ratkaisut historiaa.

– Joka ikinen kerta kun menen keittiöön, tulee hyvä fiilis. Sen ilme on muuttunut aivan täysin ja kaikki toimii. Keittiön uudistus vaikutti oikeastaan koko asunnon yleisilmeeseen ja erityisesti olohuoneeseen. Jääkaapin kylkeen asennettiin lattiasta kattoon oleva seinälevy, jonka ansiosta jääkaappi ei enää näy suoraan olohuoneeseen. 

Jenny iloitsee etenkin uudesta roskakaapista, joka helpottaa kierrätystä ja jossa on selkeästi kaikelle oma paikkansa. 

– Nyt kierrätys on helppoa, se on meille tärkeä juttu. Tuntuu myös mukavalta, että pystyimme säilyttämään vanhan rungon ja tiskipöydän. Eli remontti oli nyt ekologisempi verrattuna siihen kuin jos olisimme laittaneet kaiken uusiksi. 

Jätelakiin biojäteuudistus – Varmista, että kierrätys onnistuu kotonasi helposti

Elegan toteuttama keittiöuudistus ylitti odotukset

Jenny kuvailee keittiöremontin olleen positiivinen kokemus, jossa kaikki sujui alusta loppuun vaivattomasti. 

– Odotukseni ylittyivät! Minulla oli mielikuva, että eihän tällaisista remonteista voi selvitä ilman että tulee jotain mutkia matkaan, mutta Elegan kanssa hommat sujuivat äärettömän vaivattomasti ja nopeasti. Kaikki meni niin kuin oli luvattu ja sovittu, Jenny kertoo. 

– Sain myös todella hyvää asiakaspalvelua ja kohtasin tosi kivoja ihmisiä. Elegan porukan kanssa oli aina hyvä fiilis olla yhteyksissä, oli kyse sitten suunnittelijasta tai asentajista, Jenny jatkaa. 

Myös Elegan kotimaisuus saa Jennyltä kiitosta. 

– Kyllä sillä on iso merkitys, että Elega on kotimainen yritys ja kalusteet valmistetaan Suomessa. Tuntuu hyvältä, että voi työllistää suomalaisia. Lisäksi suomalaisuus on minulle tae laadusta. 

Katso lisää keittiötoteutuksiamme kuvagalleriasta!

Uudista keittiösi päivässä uuteen uskoon

Viisi syytä valita Elegan keittiöuudistus:

  1. Mittatilaustyö: Saat juuri sinun kotiisi sopivimmat ratkaisut, eikä kaikkea tarvitse uusia. Mittatilaustyön ansiosta voimme uusia esimerkiksi pelkät kaapistojen ovet, jotka valmistetaan mittojen mukaan.
  2. Kotimaisuus: Valitsemalla Elegan keittiön saat aidosti kotimaisen ratkaisun. Kaikki tuotteemme suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, mikä takaa korkean laadun, kestävyyden ja vastuullisen tuotantoprosessin. Lisäksi tuet suomalaista työtä ja toimitusajat pysyvät lyhyinä.
  3. Rahoitus: Ymmärrämme, että keittiön uudistaminen on merkittävä investointi. Siksi tarjoamme joustavia rahoitusvaihtoehtoja, jotka auttavat toteuttamaan unelmiesi keittiön ilman, että sinun tarvitsee lykätä projektia.
  4. Palvelu ihmiseltä ihmiselle: Meille on tärkeää, että asiakkaamme kokevat saavansa henkilökohtaista ja yksilöllistä palvelua. Tiimimme on sitoutunut tarjoamaan avun ja neuvot alusta loppuun varmistaen, että keittiön uudistusprosessi on sujuva ja miellyttävä kokemus.
  5. Oma kalustevalmistus: Elegan vahvuus on oma kalustevalmistus Haapajärvellä, joka mahdollistaa täydellisen mukautuvuuden ja ainutlaatuiset ratkaisut jokaiseen kotiin. Oma kalustevalmistus tarkoittaa, että voimme vastata joustavasti ja tehokkaasti kaikkiin toiveisiisi.

 

Tilaa keittiösuunnittelu!

Jennyn keittiössä käytetyt ratkaisut

Ovimalli: Doris R
Oviväri: Mattapistaasi
Vedin: Ligo Rst
Taso: Snow