Keittiö saattaa olla yksi kodin haasteellisimmista paikoista pitää siistinä, sillä siellä tehdään ruokaa, syödään ja oleskellaan. Käytännölliset keittiön pinnat on kuitenkin helppo pitää puhtaina, eikä keittiön siisteyden ylläpito ole hankalaa.

Näillä vinkeillä pidät huolen, että keittiösi pysyy helposti siistinä ja pitkään hyvässä käyttökunnossa

1. Siivoa keittiötä päivittäin kevyesti ja vältyt jatkuvilta suursiivouksilta

Keittiö kannattaa aina siivota kokkailun jälkeen. Kevyt yleinen siisteyden ylläpito päivittäin pitää pinnat hyvässä kunnossa ja näin vältyt toistuvilta suursiivouksilta.

Kun keittiössäsi on käytännölliset pinnat, esimerkiksi laminaattitasot, on yleinen siisteys helppoa ylläpitää. Kevyt pyyhkäisy tiskirätillä ja perinteisillä kodinpuhdistusaineilla riittää.

Puhdista tiskiallas ja lattia viikoittain. Tiskialtaan puhdistukseen riittää hyvin mikä tahansa tiskiaine. Esimerkiksi suihkutettava tiskiaine on helppokäyttöinen ja riittoisa, kun tiskiainetta ei kulu turhaan.

Muita puhdistusta vaativia asioita keittiössä on liesituuletin, jonka suodatin tulee puhdistaa säännöllisin väliajoin. Kaappien hyllyt sekä ovet kannattaa pyyhkäistä puhdistusaineen kanssa, jotta rasva ja sormenjäljet eivät pinty niihin. Rasvan poistamiseen myös näissä toimii loistavasti tiskiaine.

 

2. Aloita siivoaminen aina ylhäältä alaspäin

Kun teet koko keittiön siivouksen aloita aina ylhäältä kaapeista ja lopuksi siirry puhdistamaan lattia. Näin sinun ei tarvitse stressata lattialle putoavia murusia tai pölyä, sillä lattia imuroidaan ja/tai pestään pian.

Aloita siivoaminen pyyhkäisemällä hyllyt kaappien sisältä. Kun hyllyt ovat puhdistettu, voit puhdistaa kaapinovet.

Siirry yläkaapeista välitilaan, työtasolle sekä tiskialtaaseen. Jos esimerkiksi liesi kaipaa siivousaineen vaikutusaikaa, levitä puhdistusaine liedelle ensin ja anna sen vaikuttaa samalla kun puhdistat muita kohteita. Käytä liesitasolle sopivaa puhdistusainetta sekä soveltuvia välineitä. Esimerkiksi keraamiselle tasolle on olemassa kaavin sekä oma puhdistussieni.

Siirry seuraavaksi alakaappeihin ja lopuksi imuroi sekä pese keittiösi lattia. Tämän jälkeen voit nauttia siististä keittiöstä.

3. Oikeilla materiaalivalinnoilla teet keittiön siivouksesta helppoa!

Keittiön siisteyden ylläpito on erityisen helppoa, kun valitaan materiaalit, jotka kestävät keittiössä vietettyjä vilkkaita aikoja.

Materiaalien valinnassa kannattaa aina ensin pohtia sitä, minkälaiseen rasitukseen juuri sinun keittiösi altistuu. Oletko aktiivinen ruuanlaittaja tai kova leipomaan? Onko perheessäsi lapsia?

Tasot, ovet sekä välitila saattavat olla päivittäin tekemisissä kosteuden, rasvan sekä kylmän ja kuuman kanssa, jolloin materiaalien valinta on ensisijaisen tärkeää.

Kaapinovien helppo puhdistaminen on tärkeää, kun taloudessa on lapsia tai lemmikkejä, jolloin erityisesti alakaapit saattavat olla uteliaiden sormien ja nenänpäiden jatkuvassa kosketuksessa.

Elegan laminaattitaso on helppo pitää puhtaana ja se kestää kolhuja sekä kulutusta. Laminaattitasoja saa monissa väreissä sekä materiaalijäljitelmissä, jolloin saat käytännöllisyyden lisäksi keittiösi tyylistä juuri sellaisen kuin haluat.

Elegan vinyylipintaiset keittiön kaapinovet on helppo puhdistaa kostealla liinalla ja tarvittaessa yleisellä puhdistusaineella.

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi