Mimmit Sijoittaa -yhteisöstä sekä Selvinpäin-podcastista tunnettu Hanna Tikander halusi ensimmäisen omistusasuntonsa keittiöstä itsensä näköisen.

– Ensimmäistä kertaa minulla oli oikeasti mahdollisuus vaikuttaa siihen, millainen keittiö asunnossani on, kertoo Hanna.

Asunnon alkuperäinen keittiö oli liian tumma, eikä siitä välittynyt Hannan persoonallisuus. Keittiössä uusittiin osa rungoista, jotta saatiin parempi toiminnallisuus ja uusi ilme. Isoimman muutoksen tilaan toi uudet kaapin ovet, vetimet sekä keittiötaso.

Keittiö on viimeisen parin vuoden aikana muuttunut Hannalle merkittäväksi paikaksi kodissa. Hän on tuntenut vetoa keittiössä oleiluun ja halunnut viettää siellä enemmän aikaa.

Hanna halusi, että uudessa keittiössä tulee esille värejä ja sävyjä sekä erilaisia materiaaleja. Hän toivoi keittiön kutsuvan kokkailemaan tai vaikka leipomaan ystäville.

Värit olivat tärkeä elementti muutoksessa

Värit olivat Hannalle erityisen tärkeä asia.

– Tiesin ehdottomasti, että en halua valkoista keittiötä, toteaa Hanna.

Keittiöön valikoitui pistaasinvihreät kaapin ovet. Sävy on ollut pitkään läsnä Hannan aiempien asuntojen sisustuksessa.

Keittiö uudistui lomamatkan aikana

Kotisuunnittelu oli Hannalle mieluinen tapa aloittaa keittiön uudistus. Hanna tutustui värikarttoihin omassa keittiössään yhdessä Elegan suunnittelijoiden kanssa. Näin sävyt saatiin sovitettua kauniisti yhteen asunnon kanssa.

– Koko keittiön suunnittelu sujui super mutkattomasti! Minulla oli koko ajan henkilö, johon tiesin voivani olla yhteydessä, jos tulee jotain kysyttävää.

– Minulla oli koko ajan sellainen olo, että en tee tätä projektia yksin, kertoo Hanna.

Hanna oli itse remontin ajan ulkomailla reissussa.

– Minut pidettiin koko ajan tietoisena siitä, milloin asentajat ovat menossa asuntoon ja milloin keittiö on valmis, kertoo Hanna.

Valmiista keittiöstä lähetettiin kuvia toiselle puolelle maailmaa, jolloin Hanna pääsi näkemään lopputuloksen heti. Keittiöremontti sujui mutkattomasti ja Hanna pääsi saapumaan reissultaan suoraan uudistettuun keittiöön.

Hanna päätyi valitsemaan Elegan, koska oli kuullut Elegasta paljon hyvää palautetta.

– Olin nähnyt muita upeita keittiöitä tuttujeni somekanavilla ja kuullut huhua, että Elega on upea, kertoo Hanna.

Yksi tärkeä kriteeri valinnalle oli Elegan kotimaisuus. Elegan tuotteet valmistetaan omalla tehtaalla Haapajärvellä. Tehtaassa syntyvät hukkalevyt hyödynnetään lämpölaitoksella ja kodin vanhat keittiökalusteet toimitetaan kierrätykseen.

Persoonalliset sävy-yhdistelmät viimeistelevät Hannan keittiön

Hannan lempiasioita uudessa keittiössä ovat pistaasin sävyiset kaapin ovet sekä kultaiset vetimet.

– Mielestäni pistaasin sävy ja kultaiset vetimet ovat ihana kombo.

– Mitä mieltä olen lopputuloksesta? I love it!, toteaa Hanna.

Hanna oli omien sanojensa mukaan enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen.

Keittiössä käytetyt materiaalit:

Ovimalli: Doris R
Oviväri: Mattapistaasi
Vedin: Retrovedin, messingöity
Taso: Laminaatti, White marble

Keittiöunelmista toteutukseen

Onko sinulla mielessä unelmiesi keittiö, mutta et tiedä, miten edetä toteutuksessa? Ota yhteyttä niin tehdään suunnitelma unelman toteutuksesta!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi