Yrittäjä Sara Sieppi tiesi heti uutta kotia ostaessaan, että keittiöön täytyy tehdä muutoksia. Alkuperäinen keittiö tuntui Sarasta tylsältä, vaikka se oli päällisin puolin siisti ja toimiva.

– Halusin keittiöstä omannäköisen ja vivahteikkaan, sillä keittiö on tavallaan asunnon keskipiste. Tykkään järjestää illanistujaisia ja laittaa keittiön kauniiksi, kertoo Sara.

Keittiön ilmeen valtasi iso liesituuletin ja jääkaappi. Saralle on tärkeää, että keittiössä on kotoisa tunnelma ja että se tukee hänen yritystoimintaa.

– Keittiö on minulle tosi tärkeä, vaikka en olekaan kokkaileva tyyppi. Vietän keittiössä aikaa ja tykkään, että se on kivannäköinen, pohtii Sara keittiön merkitystä.

Sara valitsi Elegan keittiön toteuttajaksi hyvien suositusten ja Instagramissa näkyvien keittiöuudistuksien myötä.

– Oli kiva, kun Elegalla näkyi suoraan Instagramissa kaikki. Sitä kautta pääsin näkemään, mitä yritys tekee ja millainen tyyli on. Se oli oikeastaan se miksi päädyin ottamaan yhteyttä, kertoo Sara.

Toiveena kaunis ja kuvauksellinen keittiö

Saralla oli selkeä visio, mitä haluaa keittiöön. Käytännön toteutuksessa hänellä oli apuna sisustussuunnittelija Jenni Vikman sekä Elegan keittiösuunnittelija Aleksi Juojärvi.

– Teen työkseni paljon kuvausjuttuja, joten keittiötasoon halusin jotakin kaunista ja kuvauksellista. Halusin, että siellä helppo kuvata ja että keittiö on esteettisesti kaunis, kuvailee Sara toiveitaan keittiösuunnittelun alkuvaiheilla.

“En käynyt konkreettisesti missään, vaan kaikki esimerkit tuotiin kotiini”

Erityisen helpottavana asiana Sara koki keittiösuunnittelun helppouden, kun kaikki tapahtui omassa kodissa.

– En tiennyt alkuun, miten kaikki hoituu ja minun ei oikeastaan tarvinnutkaan tietää! En käynyt konkreettisesti missään, vaan kaikki esimerkit tuotiin kotiini.

– Kotisuunnittelussa annetaan vaihtoehtoja ja lähdetään siitä rakentamaan suunnitelmaa, toteaa Sara.

Keittiösuunnittelun lisäksi kylpyhuoneen kalusteet suunniteltiin uusiksi.

Kauniit astiat näkyville valaistujen lasiovien avulla

Saran keittiöön asennettiin yläkaappeihin lasiovet sekä LED-valot. Tummapiirteiset lasiovet tuovat Saran toivomaa vivahteikasta ilmettä keittiölle.

– Halusin astiakaapit valolla. Lasiovelliset kaapit näyttää valaistuna makeelta iltahämärässä.

– Ajattelin, että kauniit astiani saavat näkyä. Mielestäni se tuo ilmeeseen kodikkuutta. En pidä tavaroita juurikaan muuten esillä keittiössä, jolloin lasiovien avulla astiat tulee siististi esille kaapista, pohtii Sara.

Keittiön tyylikkään ilmeen viimeistelee alakaappiin asennettu viinikaappi sekä katseilta piiloon integroidut kodinkoneet. Keittiön lisäksi kotiin asennettiin Elegan kylpyhuonekalusteet.

“Keittiöremontti-sana kuulostaa isolta, mutta ei sitä tarvitse tehdä isosti”

Saran keittiöuudistuksessa hyödynnettiin hyväkuntoiset rungot ja uusittiin niiden varaan kaapinovet, tasot sekä kodinkoneita.

– Kun alkuperäinen keittiö oli siisti ja toimiva, niin oli kiva kuulla, että sitä kaikkea ei tarvitse räjäyttää, vaan voidaan pitää se mikä siinä on ja vaihtaa vain ovet. Näin voidaan tehdä pieniä, mutta kuitenkin isosti näkyviä muutoksia.

– Joillekin keittiöremontti-sana kuulostaa isolta, mutta ei sitä tarvitse tehdä isosti, jos ei välttämättä halua, toteaa Sara.

“Keittiöstä tuli täysin sellainen, mitä toivoin”

Sara kertoo olevansa enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen, vaikka alkuun jännitti se, että ei tiennyt paljoakaan keittiöremontin toteutuksesta. Helppous ja vaivattomuus yllätti Saran erityisen positiivisesti.

– Keittiöstä tuli täysin sellainen, mitä toivoin – tai tottakai parempi, kun näki kaiken tosielämässä!

– Oli ajatus siitä, millainen keittiö tulee olemaan. Heti, kun näin tämän niin ajattelin, että olihan se hyvä, että lähdin tähän projektiin. Olin enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen”, toteaa Sara.

Keittiön kaunis kokonaisuus on ehdottomasti Saran lempiasia uudessa keittiössä.

– Vaikea sanoa vain yhtä lempiasiaa uudesta keittiöstä, koska mielestäni kokonaisuus on kaunis, kodikas ja lämmin.

– Keittiö kutsuu tekemään ruokaa ja olemaan tänne. Se on nyt sellainen paikka, missä tykkää olla ja missä viihtyy, ihastelee Sara.

Saran vinkkilista keittiön uudistusta suunnittelevalle

  1. Ammattilaiset auttavat sinua keittiösuunnittelussa: sinun ei tarvitse välttämättä tietää alkuun, miten kaikki hoituu ja toimii.
  2. Ei tarvitse heti tietää mitä haluat, vaan keittiösuunnittelija auttaa hahmottamaan suunnitelmaa kanssasi ja antaa sinulle erilaisia vaihtoehtoja.
  3. Kaikkea ei tarvitse räjäyttää: voit uusia vain näkyviä osia keittiöstä, jolloin uudistus on nopeampi ja helpompi tehdä.

Keittiön materiaalit:

Yläkaapin ikkunalliset ovet: Doris lasiaukolla, Mattamusta
Alakaapin ovet: Doris, Mattakashmir
Vetimet: Ligo, messingöity

 

Keittiöunelmista toteutukseen

Onko sinulla mielessä unelmiesi keittiö, mutta et tiedä, miten edetä toteutuksessa? Ota yhteyttä niin tehdään suunnitelma unelman toteutuksesta!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi