Upeista valokuvista ja persoonallisesta tyylistään tunnettu valokuvaaja Janita Autio toteutti uuteen kotiinsa täydellisen muodonmuutoksen. Nyt vihdoin koti, ja tietysti kodin sydän, keittiö on valmis!

Janita ei ole kuitenkaan aina kokenut keittiötä kovinkaan tärkeäksi paikaksi elämässään.

– En ole koskaan ollut mitenkään “keittiöihminen”, enkä siitä syystä ole pitänyt keittiötä kovin suuressa arvossa.

– Haaveenani on ollut tyylikäs ja kaunis pinkki keittiö. Ajattelin, että kun keittiö on omannäköinen, siellä on ihana viettää aikaa ja ehkä innostun enemmän ruoanlaitosta ja leipomisesta, kuvailee Janita keittiön suunnitteluvaiheita.

Keittiö oli alunperin kauttaaltaan valkoinen, jolloin vaaleanpunainen unelma vaati jonkin verran muutoksia. Janitan kodin suunnittelijana toimi Peeta Peltola.

– Oon suunnitellut kodin yhdessä Peetan kanssa. Oli super, kun hän auttoi ammattilaisena erityisesti asunnon kokonaiskuvassa!

– Mä olen tiennyt koko ajan, mitä haluan uuteen kotiini. Peeta on pitänyt koko kodin projektissa punaiset langat käsissään, toteaa Janita iloisesti.

Keittiön ovet ja kodin kalusteet mittatilaustyönä

Koska keittiön rungot olivat täysin kunnossa, vaihdettiin sinne Elegan toimesta vain ovet, peitelevyt sekä alasokkeli. Oviin asennettiin myös Ligo-vetimet.

Makuu- ja olohuoneeseen asennettiin lisäksi kokonaiset kaapistot runkoineen.

– Elega oli tuttu entuudestaan ja lähdin kyselemään toteutuksesta heiltä. Vastaukseksi sain heti, että “todellakin onnistuu”, kuvailee Janita yhteistyön aloitusta.

Keittiön tai muiden kodin tilojen ja kalusteiden uusinta onnistuu huomattavasti joustavammin ja nopeammin, kun uudistuksessa hyödynnetään jo olemassa olevia rakenteita. Uudet ovet tai kaapistot voidaan mitoittaa täydellisesti sopimaan haluttuun kohteeseen, sillä kaikki Elegan tuotteet tehdään mittatilaustyönä. Tutustu Elegan tapaan toteuttaa keittiöuudistus!

– Yhteistyö on sujunut todella hyvin. On ollut tosi helppoa kommunikoida ja kysymyksiin sain aina nopeasti vastauksen.

– Myös asentaja Matti on ollut täällä ja asennukset ovat menneet hienosti, Janita kiittelee.

“Nyt tiedän, miltä tuntuu olla kotona”

Janita kertoo tehneensä keittiöstä ja koko kodista juuri sellaisen kuin hän itse halusi. Nyt hän ei voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen.

– Asunnon ostoa ajatellaan monesti sijoituskohteena, ja onhan se sitäkin, mutta se on myös oma koti. Mun haaveena oli erityisesti omannäköinen koti!

– Tämän kodin tein täysin itseäni varten! Mä ostin kodin itselleni, Janita toteaa.

Janita haluaa esimerkillään rohkaista kaikkia toteuttamaan omat haaveensa.

– Edellisten kämppien jälkeen koen, että olen nyt kotona. Tiedän nyt, miltä se tuntuu – koti on saanut täysin uuden merkityksen.

– Jos haaveilee jostakin, niin haluaisin rohkaista ihmisiä toteuttamaan omat unelmansa, kannustaa Janita.

Syksyllä luvassa paljon kokkailua uudessa keittiössä

Janita kertoo odottavansa innolla syksyn kotoilua. Luvassa on tietysti paljon keittiössä viihtymistä.

– Nyt viihdyn iltoja mieluusti kotosalla ja haluan viettää täällä paljon aikaa ystävieni kanssa.

– Ennen keittiön suhteen ei ollut niin justiinsa, mutta nyt käsitys on muuttunut täysin. Olen niin tyytyväinen lopputulokseen, Janita iloitsee.

Keittiöunelmista toteutukseen

Onko sinulla mielessä unelmiesi keittiö, mutta et tiedä, miten edetä toteutuksessa? Ota yhteyttä niin tehdään suunnitelma unelman toteutuksesta!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi