Asutko omakotitalossa? Tiesitkö, että jätelain uudistuksen mukaan 1.7.2024 alkaen kaikissa yli 10 000 asukkaan taajamissa on aloitettava biojätteen keräys myös omakotitaloissa. Jätelain biojäte uudistuksen myötä on hyvä aika uudistaa keittiön jätelajittelu ja keittiö niin, että kierrätys sujuu ilman turhaa päänvaivaa. 

Kampanja: Kesäkuun 2024 ajan saat jätejärjestelmät kaupan päälle keittiöuudistuksen yhteydessä! 

Varaa maksuton keittiösuunnittelu!

Mitä jätelain uudistus tarkoittaa omakotitaloon?

Jätelain biojäteuudistuksen mukaan 1.7.2024 alkaen omakotitalon pihassa tulee olla käytännössä erillinen biojäteastia ulkona, joten biojätteet tulee lajitella erikseen myös kotona, jotta ne saa kätevästi eroteltua ulkona eri astioihin. Keittiössä kannattaa olla erikseen jätevaunu, jotta lajittelu onnistuu mahdollisimman helposti. 

Voit vastata jätelain uudistukseen useammalla eri keinolla oman ulkona olevan biojäteastian lisäksi. Voit esimerkiksi kerätä biojätteet naapuruston kanssa yhteiseen astiaan tai korttelikeräykseen. Tämä voi olla erityisen toimiva vaihtoehto silloin, jos biojätettä kertyy omassa taloudessasi erityisen vähän. 

Myös kompostointi on yksi vaihtoehto vastata jätelain biojäteuudistukseen. Jos esimerkiksi tarvitset puutarhakäyttöön multaa, voi kompostointi olla sinulle hyvä vaihtoehto. Kompostointia varten tulee olla haittaeläimiltä suojattu ja hyvin ilmastoitu kompostointisäiliö.

Tutustu jätevaunuihin!

Jätelain uudistus – Miksi keittiön remontti kannattaa tehdä nyt?

Jotta jätteiden lajittelu onnistuu kotona, voi se vaatia muutoksia keittiöön, jos siellä on paikka vain yhdelle roska-astialle. Jos olet miettinyt keittiön uudistamista, voi nyt olla hyvä hetki sille. Elegan helpon ja nopean keittiöuudistuksen yhteydessä voimme samalla uudistaa myös jätelajittelusi. 

Varaa keittiösuunnittelu viimeistään 30.6.2024 mennessä, niin saat jätejärjestelmät kaupan päälle!

Jätevaunut mahdollistavat jätteiden lajittelun kotonasi helposti. Huomaamattomasti kaapin sisälle mahtuvat astiat ovat tyylikkäät sekä vaivattomat tyhjentää. Löydät jätevaunuistamme erilaiset vaihtoehdot niin kapeampaan kuin leveämpäänkin tilaan. 

Haluatko esimerkiksi jäteastiat pelkkään alalaatikkoon niin, että ylimpään laatikkoon jää säilytystilaa tavaroille? Vai olisiko kapea ja korkea ratkaisu enemmän mieleesi? Elegan jätevaunut mahdollistavat niin kahden kuin useammankin jäteastian sijoittamisen keittiöösi. Keittiösuunnittelijamme auttaa sinua valitsemaan sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon suunnittelukäynnin yhteydessä. 

Lue blogistamme kokemuksia Elegan keittiöuudistuksesta!

Näin Elega uudisti ammattijärjestäjä Jenna Lambergin keittiön 

Keittiöuudistusta miettiessä on tärkeää, että kaikille tavaroille löytyy paikkansa. Ammattijärjestäjä Jenna Lambergin kotia uudistettaessa oli tärkeää, että koti toimii mahdollisimman hyvin lapsiperheen arjessa. 

“Vanhassa keittiössä oli ulosvedettävä puinen leikkuulauta, jota emme ikinä käyttäneet. Tähän Elegan suunnittelija ehdotti tilalle vetolaatikkoa. Ja taas sain yhden laatikon lisää tilaa keittiöön”, kertoo Jenna. 

Lisäksi muutoksen yhteydessä roskakaappiin lisättiin ylimääräinen hylly tiskiharjoille sekä muutamia vaurioituneita hyllylevyjä ja kosteudesta kärsinyt kuivauskaapin taustalevy vaihdettiin uusiin. Samalla valaistusta päivitettiin modernimmaksi. 

Lue lisää Jenna Lambergin keittiöuudistuksesta!

Yhteenveto jätelain biojäteuudistuksesta

  • Jätelain uudistus omakotitaloille astuu voimaan 1.7.2024.
  • Uudistuksen myötä kaikissa yli 10 000 asukkaan taajamissa on aloitettava biojätteen keräys myös omakotitaloissa.
  • Keräys on mahdollista toteuttaa talouskohtaisesti, naapuruston yhteisellä astialla tai kompostoimalla biojätteet.
  • Jotta jätelajittelu onnistuu helposti, kannattaa kodin sisällä panostaa jätteiden lajittelujärjestelmään ja hankkia biojätteelle oma astiansa. 
  • Helpoiten jätelajittelu onnistuu jätevaunun avulla, jonka voit hankkia Elegan keittiöuudistuksen yhteydessä. 

Miksi valita keittiön uudistus Elegalta? 

  1. Mittatilaustyö: Saat juuri sinun kotiisi sopivimmat ratkaisut, eikä kaikkea tarvitse uusia. Mittatilaustyön ansiosta voimme uusia esimerkiksi pelkät kaapistojen ovet, jotka valmistetaan mittojen mukaan.
  2. Kotimaisuus: Valitsemalla Elegan keittiön saat aidosti kotimaisen ratkaisun. Kaikki tuotteemme suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, sillä näin voimme taata korkean laadun, kestävyyden ja vastuullisen tuotantoprosessin. Lisäksi tuet suomalaista työtä ja toimitusajat pysyvät lyhyinä.
  3. Rahoitus: Ymmärrämme, että keittiön uudistaminen on merkittävä investointi. Siksi tarjoamme joustavia rahoitusvaihtoehtoja, jotka auttavat toteuttamaan unelmiesi keittiön ilman, että sinun tarvitsee lykätä projektia.
  4. Palvelu ihmiseltä ihmiselle: Meille on tärkeää, että asiakkaamme kokevat saavansa henkilökohtaista ja yksilöllistä palvelua. Tiimimme on sitoutunut tarjoamaan avun ja neuvot alusta loppuun varmistaen, että keittiöuudistusprosessi on sujuva ja miellyttävä kokemus.
  5. Oma kalustevalmistus: Elegan vahvuus on oma kalustevalmistus Haapajärvellä, joka mahdollistaa täydellisen mukautuvuuden ja ainutlaatuiset ratkaisut jokaiseen kotiin. Oma kalustevalmistus tarkoittaa, että voimme vastata joustavasti ja tehokkaasti kaikkiin toiveisiisi.

Varaa keittiösuunnittelu!