Onko sinulla keittiön ilmeen uudistus mielessä, mutta et tiedä mistä aloittaa? Jotta keittiön suunnittelu ja itse remontti onnistuu ilman suurempia ongelmia, kannattaa huomioida nämä kohdat ennen toimeen ryhtymistä.

1. Varaa alun suunnitteluun ja ideointiin aikaa

Alun suunnitteluun ja oman unelmakeittiön ideointiin kannattaa käyttää reilusti aikaa ennen varsinaisten päätösten tekemistä. Mieti esimerkiksi seuraavien kysymysten kautta, mitä kaipaat keittiöltä:

  • Minkälaisia ominaisuuksia kaipaan keittiööni?
  • Haluanko keittiökaapistoihin mekanismeja vai riittääkö pelkät hyllyt?
  • Minkälainen keittiö miellyttää minua?

Ideat ja toiveet kannattaa listata valmiiksi ylös. Tällöin on helpompi lähestyä keittiösuunnittelun ammattilaista, kun oma visio on valmiiksi kirkastettu. Voit myös käyttää apuna keittiösuunnittelutyökalua, jonka avulla voit hahmottaa, miten erilaiset sävyt ja materiaalit toimivat yhdessä.

Suunnittelun alussa kannattaa myös miettiä minkälaisella aikataululla haluaisi keittiön valmistuvan. Joissakin tapauksissa pelkästään keittiökalusteiden tilaukseen voi mennä useita viikkoja. Työvaihe isommassa remontissa voi venyä viikkoja kestäväksi projektiksi.

Tutustu suunnitteluhetkellä myös Elegan tuotekuvastoon. Kuvastosta löydät mm. kaikki Elegan valikoimassa olevat ovimallit.

2. Budjetoi järkevästi – ota selvää materiaaleista ja kustannuksista

Keittiössä käytettävien materiaalien kustannuksissa on usein paljon eroja. Luonnonmateriaalit, kuten massiivipuu ja kivi, ovat yleensä hintavampia kuin esimerkiksi laminaattitasot.

Kaapistoissa käytettävät vedettävät laatikot ja erilaiset mekanismit nostavat materiaalikustannuksia. Tästäkin syystä alkuvaiheessa tehty ”mikä on tarpeellista minulle” -pohdinta auttaa hahmottamaan keittiösi kokonaisbudjetin.

Tarjolla on myös keittiöremontin rahoitusta helpottavia vaihtoehtoja. Esimerkiksi Elegan keittiöremontti voidaan toteuttaa edullisesti korottoman rahoitustarjouksen voimin. Näin remontin takaisinmaksun voi sovittaa elämäntilanteeseen sopivaksi.

Maksa keittiöremontin hinta pienissä kuukausierissä >>

3. Tarkista tarvitaanko remonttia varten erillisiä lupia

Onko keittiöön suunnitteilla isompikin remontti, jossa joudutaan purkamaan osia keittiöstä? Varmista silloin, tarvitaanko esimerkiksi taloyhtiöltä erillisiä lupia tai valvontaa remonttia varten. Voit myös varmistaa asian keittiösuunnittelun ammattilaiselta yhteydenoton yhteydessä.

Sähkö- ja putkityöt voivat myös vaatia ammattilaisen tekemään muutostyöt. Lisäksi kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa kiinteistöissä pitää tehdä asbestikartoitus ennen purkutöitä sekä mitata asbestipitoisuus purkutöiden jälkeen.

Mikäli toiveena on uusia vain keittiön kaapin ovet tai keittiötaso, silloin et tarvitse sen kummempia lupia muutostöihin.

4. Toteuta keittiöunelmasi ammattilaisen avulla

Kun olet tehnyt keittiön suunnittelun ja ideoinnin huolella, seuraava askel on ottaa yhteys keittiösuunnittelun ammattilaiseen. Ammattilaisen kanssa toteutat visiosi ja saat tarkemman arvion keittiöremontin budjetista. Mitä vähemmän rakenteita puretaan, sen vähemmän kustannuksia keittiöremontti aiheuttaa.

Lue lisää Elegan keittiöremontin toteutuksesta ja vaiheista. Voit iloita uudesta keittiöstä jopa 10 päivässä tilauksesta ja uuden keittiön asennus kestää vain 1 päivän. Ota yhteyttä ja tilaa suunnittelu keittiöösi!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi

Elega - Huomioi nämä 3 yleistä asiaa, kun uusit keittiösi!

Lataa maksuton käsikirja onnistuneeseen keittiöremonttiin

Oppaasta löydät vastaukset, mitkä 3 yleistä asiaa tulee huomioida, kun uusit keittiösi.

Lataa opas