Tässä jutussa pääset kurkistamaan tarkemmin Elegan Haapajärvellä sijaitsevaan tehtaaseen. Tehtaalla valmistetaan mittatilaustyönä Elegan keittiön kaapin ovet. Tuotantotilaa tehtaassa on 2 000 neliömetriä ja varastotilaa 1 000 neliömetriä.

Elegan keittiön kaapin oven matkan taustalla on pitkälle hiottu prosessi tarkkaan mietittyine työvaiheineen. Tämä mahdollistaa sen, että Elega pystyy toteuttamaan keittiöremontin entistä edullisemmin ja tehokkaammin.

Mitä tapahtuu asiakkaan tekemän tilauksen jälkeen?

Kun asiakas on vahvistanut tilauksen suunnittelukäynnin jälkeen, paikalle kutsutaan Elegan mittaaja. Mitoittaja ottaa keittiöstä tarvittavat mitat viikon sisällä siitä, kun asiakas on hyväksynyt tarjouksen.

Elegan mittaaja syöttää kohteen tiedot tilausjärjestelmään, jolloin Haapajärven tehdas vastaanottaa tilauksen. Kun tilaus saapuu tehtaalle, valmistus alkaa jo parin päivän sisällä tästä. Tuotteet voidaan saada toimitukseen niinkin nopeasti kuin 10 päivän päästä siitä kun tilaus on tehty.

Tilaukseen valmistettavat tuotteet aikataulutetaan tehtaan järjestelmiin niin, että tuotteet ovat valmiina toimituspäivään mennessä. Tämän jälkeen tuotteet vapautetaan niin kutsuttuun valmistusjonoon, joka kertoo tuotantotyöntekijälle, missä järjestyksessä tuotteet tulee valmistaa.

Ekologisuus ja lähituotanto huomioiden

Keittiön kaapinovet valmistetaan robottiteknologiaa hyödyntäen. Kone mitoittaa tilauserät kookkaalle kalustelevylle, josta voidaan valmistaa jopa viiden asiakkaan ovitilaukset. Elegan oma tuotanto ja tarkkaan hiotut toimintatavat mahdollistavat jopa 80 keittiön toteutuksen viikossa.

Automatisoidun robottiteknologian avulla tuotteet pystytään valmistamaan tehokkaasti, aiheuttamalla mahdollisimman vähän hukkaan meneviä osia. Pienet hukkapalat ja murskalevyt kerätään talteen, ja toimitetaan läheiselle lämpölaitokselle, joka taas tuottaa ylijäämästä lähilämpöä.

Ovien kalvopintojen liimaus ja kalvoprässäys toteutetaan kotimaisella liimalla, joka on sekä ihmiselle että ympäristölle vaaratonta. Liima aktivoidaan uunissa, jolloin kalvo kiinnittyy lujasti oven pintaan. Elega painottaa myös muiden materiaalien hankinnassa lähituotantoa.

Toimitus kotiin tai asennettuna

Mikäli asiakas on sopinut asentavansa tuotteet itse, toimitetaan ne suoraan asiakkaan kotiin asti. Elegan toimesta asennettavat tuotteet toimitetaan yhteistyökumppaneiden toimesta suoraan asentajien varastoille. Varastoja löytyy useita ympäri Suomea, ja tämä mahdollistaa keittiöremontin toteutuksen koko Suomen alueella.

Tuotannon seuranta takaa laadukkaan jäljen

Tuotannon toimivuus ja virheettömyys on ehdottoman tärkeää tehtaan toiminnassa. Tuotannossa seurataan tarkasti erilaisia mittareita, joiden avulla toimintaa ja laatua saadaan jatkuvasti parannettua. Mittareita arvioidaan joka viikko kehitysryhmän toimesta. Ryhmä tekee arvioiden perusteella toimintasuunnitelmat virheiden poistamiseksi ja tuotannon parantamiseksi.

Kalusteovien laatuturva 10 vuotta

Kaikki Elegan valmistamat ja asentamat kalusteovet sisältävät automaattisesti 10 vuoden Elegan laatuturvan. Teemme kalusteovillemme laatutarkastuksen aina ennen toimitusta. Ovien mekanismien takuu on 20 vuotta.

Tutustu Elegan keittiöremontin vaiheisiin ja toteuta keittiöuudistus Haapajärvellä valmistetuilla keittiön kaapin ovilla!