Televisiosta tuttu urheilulääkäri ja hyvinvointivaikuttaja Pippa Laukka kaipasi uudistusta perheensä omakotitalon keittiöön. Talo valmistui 10 vuotta sitten ja näiden vuosien aikana kalusteet olivat päässeet kulumaan.

– Kaikki alkoi siitä, kun kesällä siivosin meidän keittiön kaappeja. Katsoin, että kalusterungot ovat kyllä edelleen tosi kivat ja toimivat, mutta ovet on aivan hirveet, kertoo Pippa.

Ovissa oli paljon kulumaa sekä kosteusvaurioita, joten ne olivat turvonneet ja kuprulla, eivätkä siten edes sulkeutuneet kunnolla. Tilalle kaivattiin uusia, laadukkaita ovia, jotka kestäisivät pitkään.

Keittiön rungot olivat kuitenkin edelleen hyvässä kunnossa ja keittiö toimiva, joten Pippa lähti etsimään keittiökumppania, joka voisi uudistaa keittiön siten, ettei kaikkea tarvitse purkaa.

– Elega tuntui oikealta vaihtoehdolta! Se päätös vahvistui entisestään kun tapasin ihanan Elegan Aleksin, joka tuli tänne kahvikupposen äärelle juttelemaan meidän keittiöstä ja suunnittelemaan uutta keittiötä kanssani, kertoo Pippa.

Suunnittelu tehtiin Elegan tapaan paikan päällä ja Elegan suunnittelija Aleksi Juojärvi auttoi Pippaa valitsemaan sävyt ja materiaalit, jotka olisi sopivia heidän keittiöönsä ja sitä ympäröivään tilaan.

Keittiöön vaihdettiin ovet sekä saranat. Alkuperäiset rungot sekä tasot säilytettiin.

Kestävää keittiön uudistamista

Ympäristöystävällisyys ja ekologisuus ovat Pipalle tärkeitä arvoja ja koska alkuperäisiin kalusterunkoihin oltiin tyytyväisiä ei koko keittiön uudistukselle ollut tarvetta.

– Sen sijaan halusin keittiön, joka on kestävä ja laadukas. Se oli ensimmäinen tärkeä ominaisuus, kertoo Pippa.

Uudelta keittiöltä kaivattiin myös hyvää toiminnallisuutta. Uusien saranoiden myötä kaapit aukeavat ja sulkeutuvat hyvin sekä tavarat ovat helposti saatavilla.

Pippa haluaa, että keittiössä pystyy kokkailemaan koko perheen voimin tai tekemään montaa ruokalajia yhtä aikaa, joten tilaa työskentelyyn täytyy olla.

Mahdollisuus hyvään lajitteluun oli toivelistalla. Keittiön niemekkeessä onkin leveä vetolaatikko, jonne mahtuu paljon erilaisia kierrätysastioita.

– Turhaan ei sanota, että keittiö on kodin sydän! Mulle urheilulääkärinä sydän merkitsee terveyttä. Se on elämän moottori ja sitä täytyy ravita. Missä muualla sitä ravittaisiinkaan kuin keittiössä, toteaa Pippa.

Värivalinta miellyttää koko perhettä

Alkuperäinen keittiö oli sävyltään vaalea ja uusien ovien myötä päädyttiin hieman erilaiseen tyyliin. Keittiöön tuotiin väriä tummanharmaalla sävyllä, säilyttäen silti harmonia vaalean ja tumman välillä.

– Ajattelin, että keittiön sävyjen valinnasta voisi tulla isompikin vääntö. Mä oon tällanen aika räväkkä persoona ja mun mies, Markku, aika maltillinen sekä rauhallinen. Hän on henkilö, jolle jopa harmaa saattaa olla räväkkä väri, pohtii Pippa.

Kotona tehty suunnittelu tuotti kuitenkin tulosta ja yhteiseen värivalintaan päädyttiin Elegan Aleksin avustuksella.

– Aleksin avulla nähtiin sitä kokonaisuutta ja ymmärrettiin, minkälainen siitä keittiöstä voisi tulla! Paikan päällä visiointi oli itse asiassa äärimmäisen tärkeää ja helppoa, koska silloin sen todella näki miltä keittiö tulee näyttämään.

Käytännöllinen keittiö kiireisen arjen keskellä

Pippa elää kiireistä arkea perheen, työn sekä harrastustensa parissa ja suurin osa perheen syömästä ruuasta kokkaillaan kotona omassa keittiössä.

– Sen takia on tosi tärkeetä, että keittiö on sellainen missä pystyn valmistamaan ravitsevaa ja monipuolista ruokaa itselle sekä läheisilleni. Keittiön täytyy tukea niitä terveellisiä valintoja, jotka auttavat mua jaksamaan ja voimaan hyvin siinä kiireisessä arjessa.

Keittiön lisäksi uudistettiin talon kodinhoitohuone sekä kaksi WC-tilaa.

– Halusin uudistaa samalla meidän WC-tilat, sillä ihastuin niin paljon tähän tummanharmaaseen Elegan sävyyn ja halusin myöskin yhtenäisen ilmeen meidän kodin kaikkiin kerroksiin, kertoo Pippa.

Erityisesti yläkerran WC kaipasi suurempaa uudistusta. Kaappien rungot olivat kärsineet roiskuvasta vedestä sekä pesuallas oli epäkäytännöllisen muotoinen, eikä esimerkiksi käsien pesu onnistunut kovinkaan kätevästi.

“Pidän lopputuloksesta todella paljon! En muuttaisi mitään: se on ihan täydellinen!”

Pipan lempiasioita uudistetussa keittiössä ovat ovien pintamateriaalit sekä uusien saranoiden ja mekanismien pehmeä tuntuma.

– Lempijuttuja uudessa keittiössä on keittiön ovien hively, niiden tunnustelu ja ovien kahvoista vetäminen. Ne tuntu hyvältä ja toimivalta sekä tuottavat suurta iloa, kertoo Pippa.

Kaiken kaikkiaan suunnittelusta siihen, että keittiö, kodinhoitohuone ja wc-tilat olivat valmiita kesti viisi viikkoa. Itse uudistuksessa kesti kaksi päivää, jonka aikana purettiin keittiön vanhat ovet, vaihdettiin saranat ja asennettiin uudet ovet sekä samalla tehtiin remontti kodinhoitohuoneeseen sekä wc-tiloihin.

– Se oli nopea lento! Nautin matkasta ja päätepiste kruunasi tämän kaiken!

– Usein huomaan kotoa lähtiessäni, että toivon jo pääseväni takaisin! Minulla on niin hyvä mieli siitä, miltä koti näyttää ja miten se toimii, iloitsee Pippa.

Pipan kolme syytä suositella Elegaa kaikille

– Suosittelisin ehdottomasti Elegaa muille! Ensinnäkin jo sen takia, että kaikki on selkeää ja helppoa.

– Toiseksi pääset itse vaikuttamaan materiaaleihin, jotka on laadukkaita ja kestäviä.

– Kolmanneksi siksi, että koko remontista jäi hyvä mieli ja se on merkki siitä, että on todella tehty onnistunutta yhteistyötä!

Fiilistele maistuvaa ja terveellistä ruokaa Pipan reseptillä

– Mä teen keittiössäni vaikka mitä! Mä haaveilen ja suunnittelen ruokia sekä mitä haluaisin leipoa tai kokata. Mä fiilistelen ja vietän aikaa keittiössä, mutta kaikista eniten teen toki ruokaa itselleni ja perheelleni, kertoo Pippa.

Pipan keittiössä syntyy monenlaista terveellistä ja maistuvaa ruokaa, josta iloitsee koko perhe. Esimerkiksi tämä tofu-punakaali wokki!

Kokeile tällä reseptillä ja nauti!

Ainekset:

 • 300 g (1 pkt) marinoitua tofua
 • 500 g punakaalia
 • 1 kpl purjo
 • 4 rkl rypsiöljyä
 • 1 dl maapähkinöitä
 • 200 g (1 pussi) vihreitä papuja (pakaste)
 • 2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
 • 2 rkl makeaa chilikastiketta
 • 1/2 kpl sitruunan mehu
 • 1 kpl ruukku korianteria

Valmistus:

 • Kuivaa tofu huolellisesti talouspaperilla. Kuutioi tofu ja leikkaa kaali 2–3 cm:n paloiksi. Huuhtele ja suikaloi purjo.
 • Ruskista tofukuutiot öljyssä pannulla. Siirrä tofut pois pannulta. Paista pähkinöitä samassa öljyssä 1 minuutti, lisää kaalipalat ja purjo ja paista 5–8 minuuttia niin, että kaali hieman pehmenee. Laita tofut takaisin pannulle. Lisää jäiset pavut, soijakastike, chilikastike ja sitruunan mehu. Sekoita hyvin ja anna paistoksen maustua pannulla muutama minuutti.
 • Tarjoa esimerkiksi keitetyn basmatiriisin kanssa ja viimeistele annokset korianterilla.

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi