Mediapersoona ja urheilija Pernilla Böckerman osti yhdessä äitinsä kanssa perheelle kesämökin, jonka keittiö kaipasi kipeästi uudistusta. Elega auttoi muuttamaan epäkäytännöllisen mökkikeittiön moderniksi ja käytännölliseksi tilaksi, joka palvelisi suurenkin perheen tarpeita.

Ahtaan keittiön muutos moderniksi tilaksi

Pernillalle oli erityisen tärkeää, että keittiössä mahtuu työskentelemään ja toimimaan useampi ihminen yhtäaikaa. Heille on tyypillistä viettää aikaa yhdessä, ja keittiön haluttiin olevan sellainen, jossa mahtuu liikkumaan vaivattomasti ja kokkaamaan yhdessä ilman tiellä olevia ovia tai esteitä.

Ennen keittiöuudistusta keittiö jakaantui väliseinän ja oven takia kahteen osaan. Tämä teki keittiöstä ahtaan ja epäkäytännöllisen.

– Keittiö ennen uudistusta, noh, se oli keittiö mutta loppupeleissä se ei ollut edes keittiö, kertoo Pernilla.

Poistamalla väliseinä saatiin tilaan avaruutta ja valoisuutta. Keittiö haluttiin kuitenkin pitää kompaktina. Pieneenkin keittiöön saatiin reilusti säilytystilaa sekä lisää laskutilaa.

Aamiaiskaappi oli asia, joka uuteen keittiöön ehdottomasti haluttiin. Aamiaiskaappi auttaa pitämään aktiivisessa käytössä olevan keittiön siistinä, kun tarvittavat aamiaistarvikkeet ja astiat voidaan piilottaa kaappien taakse.

 

Toinen selkeä päätös oli, ettei mökin keittiöön tulisi tiskikonetta.

– Nyt ollaan mökillä, niin kaikkea sitä luksusta ei voi olla, vaikka se olisi ollut täysin mahdollista toteuttaa, toteaa Pernilla.

Elegan kehutut keittiöt vakuuttivat Pernillan – Kotimaisuus numero yksi

Elegan maine laadukkaana ja kotimaisena keittiövalmistajana vakuutti Pernillan. Hän oli kuullut paljon kehuja Elegan keittiöistä, mikä vaikutti vahvasti päätökseen valita juuri heidät mökin keittiöremontin tekijäksi.

Kotimaisuus oli Pernillalle erityisen tärkeää.

– Se oli ehdottomasti ensimmäinen keittiöfirma mikä tuli mieleen kun puhuttiin mökin keittiöstä ja kun kyseessä on kotimainen keittiö, niin se on aina numero yksi minulle ja äidille, kertoo Pernilla.

Mökin keittiöuudistus oli ihana yllätys äidille

Kun Pernilla osti mökin äitinsä kanssa, he tiesivät heti, että keittiö tullaan uudistamaan jossakin vaiheessa. Pernilla halusi kuitenkin yllättää äitinsä uudella keittiöllä ja aloitti suunnittelemaan keittiön uudistusta yhdessä Elegan kanssa.

– Sanoin äidille, että saat olla mökiltä pois noin viikon ja yllätys on tulossa, muistelee Pernilla.

Kun remontti oli valmis, pääsi äiti vihdoin näkemään uudistetun keittiön ja oli erittäin iloisesti yllättynyt nähdessään lopputuloksen.

– Oli ihana yllättää äiti näin upealla kokonaisuudella! Toki se oli yllätys myös minulle, sillä en ollut täällä kun remonttia tehtiin.

Nopea keittiöremontti yllätti

Pernillan kesämökin keittiöuudistus sujui alusta loppuun helposti ja vaivattomasti. Suunnittelu tehtiin paikan päällä ja Pernilla tiesi nopeasti mitä uudelta keittiöltä haluaa.

– Mä olen ehkä helppo asiakas, mutta Elegan kanssa tämä oli todella helppo toteuttaa.

Asennus sujui nopeasti, jopa nopeammin kuin odotettiin. Remontti toteutettiin kahdessa päivässä. Pernilla oli positiivisesti yllättynyt siitä, miten vaivatonta koko prosessi oli.

– Ajattelin sillon kun remonttia ruvettiin tekemään, että tästä tulee niin iso taakka ja kaikki on vaikeeta, sillä sellaista aina kuulee keittiöremonteista, toteaa Pernilla.

– Tehdään vaikka uusia keittiöitä joka viikko kun ei se niin paha ollut, toteaa Pernilla.

Moderni mökkikeittiö – uuden ja vanhan kaunis kontrasti

Uuden keittiön värisävyksi valikoitui vaalean harmaa ja tämän lisäksi mustat yksityiskohdat ja kodinkoneet. Keittiön haluttiin olevan vaalea, mutta ei kuitenkaan valkoinen.

– Meillä on täällä aika paljon ikkunoita, mut ei kovin suuria. En halunnut tehdä sitä virhettä, että valitsen tänne tumman keittiön, kertoo Pernilla.

Mustat vetimet valikoituivat käytännöllisyyden ja mökkimäisen tunnelman vuoksi. Mustat kodinkoneet ja muuten puiset mökin seinät luovat kaunista kontrastia vaalean harmaan sävyn kanssa.

Tässä keittiössä yhdistyy keittiön moderni ilme, mökin perinteiseen tunnelmaan.

– Tästä keittiöstä löytyy samoja ominaisuuksia kuin vanhasta, mutta ne on tuotu modernille tasolle, toteaa Pernilla.

Yksi perheen suosikeista on suuri jääkaappi, joka on integroitu sopimaan kauniisti kokonaisuuteen. Pernillan ensimmäiseksi lempi asiaksi nousee kuitenkin aamiaiskaappi ylitse muiden.

– Hienoin kirsikka kakun päällä on meidän aamiaiskaappi mikä on upea! Sitä ei voi hehkuttaa ikinä liikaa, iloitsee Pernilla.

Käytännölliset pinnat auttavat pitämään keittiön siistinä ja pitkäikäisenä. Kaappien ovet ovat Elegan omalla tehtaalla Haapajärvellä valmistettuja. Kaappien ja tasojen pinnat on helppo puhdistaa ja ne eivät naarmuunnu helposti.

– Todella siisti keittiö, ei vain siistin näköinen vaan oikeasti siisti!

Toimiva keittiötila koko perheelle – Pernilla suosittelee kaikille!

Lopputulos oli Pernillalle upea yllätys.

– Avasin oven ja mun suu loksahti, että näyttääkö tämä tältä. Lopputulos on upea!

Nyt uudessa keittiössä on helppo olla ja hengittää ja tilasta nauttii koko perhe.

– Suosittelen Elegaa kaikille, oli kyseessä sitten mökin tai kodin keittiö, mikä keittiö vaan. Rohkeasti vaan lähtekää tutustumaan. Täällä on kaikki viimeisen päälle tehty, kehuu Pernilla.

Pernillan keittiössä käytetyt ratkaisut:

Ovimalli: Doris R
Oviväri: Mattakashmir
Vedin: Retro musta
Taso: Portlandin sementti
Välitila: Portlandin sementti

Keittiöunelmista toteutukseen

Onko sinulla mielessä unelmiesi keittiö, mutta et tiedä, miten edetä toteutuksessa? Ota yhteyttä niin tehdään suunnitelma unelman toteutuksesta!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi