Keittiö näyttelee tärkeää roolia moottoriurheilijana tunnetun Emma Kimiläisen elämässä. Nykyistä asuntoa hankkiessa hän tiesi, että keittiö tullaan uusimaan jossakin vaiheessa.

Eniten uudelta keittiöltä toivottiin lisää käytännöllistä tilaa keittiössä puuhasteluun sekä luonnonläheistä ilmettä. Myös keittiöremontin ympäristöystävällinen toteutustapa nousi vahvasti esille suunnitteluvaiheessa. Elegan tapa toteuttaa keittiöremontti osoittautui juuri Emman arvoille sopivaksi.

– Keittiössä oli valmiiksi tosi hyvät rungot, jotka halusin käyttää uudelleen. Myös eteisen peilikaappien rungot pystyttiin hyödyntää, kertoo Emma.

Keittiösuunnittelu lähti nopeasti käyntiin Emman oltua yhteydessä Elegan verkkosivujen lomakkeen kautta.

– Elegalla oli hyvin asiakaslähtöinen tapa kaikkeen. Oli mahtavaa, kun nettisivujen kautta otin yhteyttä ja parin päivän päästä minulle jo soitettiin. Siinä samassa sovittiin, milloin luonani tullaan käymään, kertoo Emma.

“Kotimaisuus tulee tässä hyvin esille”

Kun suunnittelutapaaminen oli ohi, Emma sai heti tarjouksen keittiön toteutuksesta. Tarjouksen hyväksyttyä sovittiin saman tien toimitusaika.

– Kotimaisuus tulee tässä hyvin esille. Tuotteet menevät saman tien linjastoon ja ne saa nopeasti, kommentoi Emma.

Keittiösuunnittelijan Sofia Kivilompolon kanssa yhteistyö pelasi Emman mukaan hyvin yhteen.

– Olin tehnyt muutaman suunnitelman muiden toimijoiden kanssa, mutta tuntui siltä, että mikään ideoistani ei onnistu ja niitä olisi ollut liian vaikeaa toteuttaa.

– Halusin hyötykäyttää vanhat rungot. Elegalla arvojani kuunneltiin ja löydettiin tähän sopivat ratkaisut, kertoo Emma.

Keittiön lisäksi aiemmin seinän takana olleet peilikaappirungot siirrettiin eteiseen ja niihin asennettiin vain uudet ovet sekä vetimet. Kaikki keittiön kodinkoneet saatiin integroitua entisiin eteisen kaappeihin, tehden keittiön ilmeestä yhtenäisen ja siistin.

– Vanhat kodinkoneet menivät uusiin koteihin ja vanhat ovet sekä vetimet vietiin Elegan toimesta kierrätykseen. Tämä oli meille äärimmäisen helppoa, kertoo Emma.

Puretun seinän tilalle käytännöllinen keittiösaareke

Entiseen keittiöön verrattuna suurin muutos tapahtui keittiön keskipisteessä. Keittiötä ja olohuonetta jakava seinä purettiin ja sen tilalle rakennettiin saareke.

Keittiösaarekkeen päätyyn oli tarkoitus tulla istumatilaa, mutta seinää purettaessa lattiaan jäi kookas reikä, jota suunniteltu saareke ei olisi peittänyt.

– Laitoin asennuspäällikölle Marko Ruotsalaiselle viestiä kuvien kera, että nyt tuli tällainen haaste. Heti soitettiin takaisin, että tämä olikin jo tarkistusmittaajan Jani Reitamon kanssa otettu huomioon, ja että heillä oli ratkaisu valmiina, Emma kertoo.

Aamupalapaikaksi suunniteltu istuma-alue jouduttiin näin ollen muuttamaan kesken remontin ja hyödyntämään työtason ylimenevä osa. Saarekkeen keskelle asennettiin hieman alle 30 cm leveä kaapisto.

– Kun tuli niitä “tenkkapoo”-tilanteita, niihin suhtauduttiin hyvin ja oli jopa varauduttu. Minua ei jätetty yksin sen päätöksen kanssa, vaan sain tukea ratkaisuihin, kiittelee Emma.

”Matalalla kynnyksellä kannattaa varata suunnitteluaika”

Emma haluaa erityisesti rohkaista olemaan erilaisiin toimijoihin yhteydessä sekä kyselemään mieltä askarruttavista kysymyksistä alan ammattilaisilta.

– Matalalla kynnyksellä kannattaa varata suunnitteluaika. Hinta-arvion saa heti ja saa helposti tietää, täytyykö omiin suunnitelmiin tehdä muutoksia, Emma vinkkaa.

Keittiösuunnitteluja on paljon erilaisia. Monille Elegan suunnittelutapaaminen on ollut loistava tapa havainnollistaa muutoksia, kun suunnittelu toteutetaan omassa kodissa.

– Joskus voi olla vähän epävarma siitä, mistä tykkää. Elegalla oli mukava, kun suunnittelija tuo laukuissa materiaalit ja lopputuleman näkee heti omassa keittiössä. Se oli tosi jees!

– Vinkkinä haluaisin myös korostaa, että tekisi keittiöstä sellaisen, mistä itse tykkää, toteaa Emma.

Keittiössä käytetyt materiaalit

Ovet: Doris R, vanilja.
Taso: White marble, laminaatti.
Vetimet: Ligo-vedin, messingöity.

 

Keittiöunelmista toteutukseen

Onko sinulla mielessä unelmiesi keittiö, mutta et tiedä, miten edetä toteutuksessa? Ota yhteyttä niin tehdään suunnitelma unelman toteutuksesta!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi