Aleksi Juojärven perheen uuteen kotiin kaivattiin lapsiperheelle sopivaa, mutta samalla tyylikästä keittiötä. Musta keittiö ei aina ole lapsiperheen ensimmäinen valinta, mutta tässä perheessä haluttiin luoda tunnelmaa tummalla sävyllä.

Aleksi on Elegan aluemyyntijohtaja ja on työskennellyt Elegalla jo kahdeksan vuotta. Oli siis luonnollista, että perhe valitsi uuteen kotiinsa Elega-keittiön.

Käytännöllisyys edellä

Lapsiperheen keittiössä tärkeintä on käytännöllisyys ja näin oli myös Aleksin perheessä.

– Keittiössä tärkeää meille on toimivuus ja helppohoitoisuus. Kiireisen arjen keskellä ruoanlaitto pitää olla vaivatonta ja mukavaa kertoo Aleksin vaimo Saara.

Keittiöön asennettiin vetolaatikot, joiden avulla keittiön tila käytettiin tehokkaasti ja keittiöstä tuli erityisen käytännöllinen.

Jotta tyylikäs ja selkeälinjainen ilme säilyisi, tehtiin keittiöön myös aamiaiskaappi. Aamiaiskaappi onkin ollut perheen keittiössä pelastus.

– Kahden lapsen kanssa menoa on välillä vähän villiä ja sotkuista, joten keittiön pintojen pitää kestää joskus kovaakin käyttöä, toteaa Saara.

Musta keittiö on moderni valinta ja se sopii hyvin myös lapsiperheille. Kun keittiön materiaalit on valittu oikein, on keittiön siistinä pitäminen helppoa ja vaivatonta.

– Perinteisen valkoisen keittiön sijaan, me haluttiin tunnelmaa mustalla värillä ja kultaisilla yksityiskohdilla, kertoo Saara.

Elegan kalvopäällysteiset ovet ja tasot sopivat lapsiperheelle täydellisesti. Ovien pinta on vaivaton pitää puhtaana ja niihin ei myöskään synny naarmuja tai kolhuja helposti.

Katso Elegan ovimallit!

Moderni niemeke antaa avoimuutta

Keittiöön tehtiin myös niemeke, joka onkin saarekkeen tavoin, yksi tämän vuoden keittiötrendeistä. Niemeke antaa keittiöön lisää laskutilaa ja auttaa pitämään tilan avoimena.

Lapsiperheen keittiöön niemeke sopii loistavasti. Kun liesi on sijoitettu niemekkeeseen, mahdollistaa se myös lapsien touhujen seuraamisen kokkaamisen lomassa. Tasoon integroitu liesituuletin säästää tilaa ja sopii erityisen hyvin kotiin, jossa on korkea huonekorkeus.

Saarekkeet ja niemekkeet ovat tämän vuoden keittiötrendejä. Lue trendiblogistamme mitä muita trendejä keittiöissä nähdään!

Keittiötrendit 2023

Yhtenäiset tilat koko kotiin

Uuteen kotiin kaivattiin myös kokonaisuuteen sopivat wc-tilat, kodinhoitohuone sekä eteinen. Selkeälinjainen tyyli jatkuu näin kodin jokaisessa osassa.

Aleksi ja Saara saivat suunnitella molemmat omat vessat, jolloin tilat oli sopivat molempien tarpeisiin.

– Omaan vessaan halusin valoa ja kirkkautta laittautumista varten. Vetolaatikosta on helppo ottaa tavarat ja kaikki meikit, pesuaineet ja muut mahtuu kaappeihin hienosti, kertoo Saara.

Aleksin vessassa noudatettiin keittiön mukaista tummaa värimaailmaa.

– Itse halusin omaan vessaan enemmän kontrastia. Tummempi sävy tuo mukavasti tunnelmaa ja onhan tuo paljon tyylikkäämpi, toteaa Aleksi.

Kodinhoitohuone on lapsiperheen kodissa yksi tärkeimmistä tiloista ja sen toimivuuteen haluttiin panostaa. Tila jatkaa modernia tyyliä ja vaaleilla sävyillä luotiin tilantuntua. Vaalealla pinnalla vaatteista irtoava pöly ja nukka ei näy heti.

Eteisessä haluttiin jatkaa samaa helppoutta, joten sinne valittiin vaaleat kaapistot, jotka sopivat koko kodin moderniin tyyliin. Kultaiset yksityiskohdat jatkuvat keittiöstä kodin muihin huoneisiin, jonka ansiosta yhtenäinen ilme säilyy.

Tärkeimmät seikat lapsiperheen keittiössä – Toteuta omaan keittiöösi!

  • Helposti puhdistettavat ja kestävät pinnat.  Kun materiaali on oikea, väri voi olla mikä vain.
  • Tarpeeksi säilytystilaa koko perheen ruoanlaitto välineille ja elintarvikkeille.
  • Toimivat mekanismit vetolaatikoihin, jotta työskentely keittiössä on helppoa.
  • Avoin keittiötila mahdollista koko perheen oleskelun samassa tilassa.
  • Saareke tai niemeke, jotta ruoanlaitto onnistuu myös perheen kanssa.
  • Aamiaiskaappi, jonne saa piilotettua keittiön tarvikkeita, jotta ilme pysyy siistinä ja yhtenäisenä.

Keittiön materiaalit:

Ovet:
Keittiö/Aleksin vessa: Doris R Mattamusta
Eteinen, kodinhoitohuone: Doris R Supermattavalkoinen
Saaran Vessa:Doris R Andorra Oak

Tasot:
Keittiö : Musta roughstone
Aleksin vessa: Tumma pietra kivi
Kodinhoitohuone ja Saaran vessa: Puhdasvalkea kiiltävä

Vetimet:
Keittiö, eteinen : Ligo Messingöity
Vessat: Ligo musta
Kodinhoitohuone: Lungo valkoinen

Keittiöunelmista toteutukseen

Onko sinulla mielessä unelmiesi keittiö, mutta et tiedä, miten edetä toteutuksessa? Ota yhteyttä niin tehdään suunnitelma unelman toteutuksesta!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi