Vuoden 2023 keittiötrendit tuovat mukanaan uusia tuulia keittiöön samalla kun vanhat suuntaukset pitävät pintansa.
Värit ja materiaalit ovat isossa osassa uusia trendejä, mutta myös keittiön käytettävyys merkitsee entistä enemmän.

Puun sävyt tuovat luonnonläheiset materiaalit keittiöön

Puun sävyt ovat entistä suositumpia ja näkyvät yhä useammassa keittiössä. Suosittu skandinaavinen keittiö sisältää paljon vaaleaa puuta ja virtaviivaisia linjoja. Tämä tyyli on ajaton ja selkeä, jonka vuoksi se on monen suomalaisen suosikki. Orgaaniset materiaalit ja tekstuurit tuovat keittiöön maanläheisyyttä.

Puun sävyjä keittiöön tuo mukanaan myös Japandi-tyyli, jonka suosio on kasvanut sisustuksessa jo muutaman vuoden ajan. Nyt Japandi saapuu myös keittiiöön!
Japandi on yhdistelmä japanilaista estetiikkaa ja skandinaavista minimalismia. Tässä tyylissä vaaleiden puun sävyjen lisäksi myös tumma puu on selkeästi näkyvillä.

Keittiön avohyllyt luovat omanlaisensa tunnelman

Vaikka monissa keittiöissä arvostetaan virtaviivaista minimalismia ja keittiön tarvikkeet halutaan piilottaa ovien taakse, ovat monet rakastuneet myös avohyllyihin. Avoihyllyissä säilytetään kauneimmat astiat ja harkiten valitut sisustusesineet. Näin luodaan ilmava ja avoin tunnelma keittiöön. Avohyllyjä tullaan siis näkemään yhä useammassa keittiötoteutuksessa.

Jasmin Muurisen keittiöön toteutettiin kauniit avohyllyt.

Katso Jasmin Muurisen minimalistinen keittiö

Marmoritaso keittiöön luo eleganssia

Luonnonläheisyyden ja orgaanisten materiaalien suosion noustessa, myös kivimateriaali ja sen jäljitelmät ovat erityisen haluttuja. Esimerkiksi marmorijäljitelmät tasoissa ja välitiloissa tullaan näkemään yhä useammissa keittiöissä.
Kivi- ja marmoritason ei tarvitse kuitenkaan olla aitoa kiveä ja ne ovatkin useasti kalliita, eivätkä sovi monien budjettiin. Tyylikkään kivi- tai marmoritason saa luotua myös kuvioidulla laminaatilla, joka on helppohoitoinen ja kestävä ratkaisu.

Katso Elegan tyylikkäät marmorikuvioidut laminaattitasot

Emma Kimiläisen keittiötaso on tyylikästä marmorikuviota.

Emma Kimiläisen vaalea marmorikuvioitu keittiö

Kiilto väistyy mattapintojen tieltä

Monissa keittiöissä halutaan vaihtaa pelkät ovet ja näin saadaan helposti ja nopeasti muokattua koko keittiön tunnelmaa. Mattapintaiset keittiön kaapinovet ovat todella suosittuja ja niitä halutaan tuleviin keittiöihin entistä enemmän kiiltäväpintaisten ovien sijaan. Elegan valikoimista löydät paljon erilaisia mattapintaisia keittiön ovia, joilla luot tyylikkäitä kokonaisuuksia keittiöösi.

Keittiöissä nähdään lämpimiä sävyjä ja rohkeita värejä

Rohkea värien käyttö keittiössä on nousemassa jälleen trendiksi. Selkeälinjaisessa keittiössä erilaiset kirkkaat sävyt koristavat yksittäisiä kaappeja tai tehosteseiniä. Vaikka nämä tehostesävyt saattavat olla ajoittain kirkkaita, ovat ne maanläheisiä kuten vihreän, merensinisen ja salvian sävyjä.

Perinteinen valkoinen keittiö ei todennäköisesti väisty koskaan, mutta nyt valkoisen sävyn halutaan olevan lämmin. Lämpimät, vaaleat sävyt korostavat maanläheisyyttä ja antavat tilaan kodikkaan tunteen. Lämpimiä värejä saadaan keittiöön esim hiekan sävyillä.

Hanna Tikanderin keittiössä on yhdistelty rohkeasti värejä.

Hanna Tikanderin värikäs keittiö

Myös yhden värin eri sävyjen käyttö eli värien upottaminen samassa keittiössä on nousemassa trendiksi. Mustissa keittiöissä on jo nähty erilaisten mustien sävyjen yhdistämistä, mutta nyt tämä trendi toistuu myös värien kanssa. Esimerkiksi vihreään keittiöön valitaan vihreät ovet, välitila sekä vihreät vetimet. Näin luodaan tyylikäs monokromaattinen keittiö.

Saarekkeet ovat entistä suositumpia

Trendikkääseen keittiöön halutaan tilan salliessa saareke. Saareke voi olla työskentelytasona, johon kuuluu hella tai tiskiallas, mutta saareke muuntautuu helposti myös ruokapöydän korvaajaksi, jonka ääressä syödään aamupala tai vietetään iltaa cocktailien parissa baaripöydän tavoin.

Saarekkeen ei välttämättä tarvitse olla yksi yhteen muun keittiön kanssa, vaan se saattaa väreiltään ja materiaaleiltaan poiketa muusta keittiöstä huomattavasti. Näin esimerkiksi avokeittiöön saadaan selkeä tilanjakaja. Myös niemekkeet ovat saarekkeen tavoin suosittuja. Niemeke eroaa saarekkeestä siten, että sen toinen pääty on kiinni seinässä.

Tilavemmissa keittiöissä saarekkeiden koko kasvaa ja myös useampia saarekkeita halutaan samaan tilaan. Tupla saareke mahdollistaa erillisen tilan kokkailuun ja oleskeluun.

Katso Pippa Laukan keittiössä on upea ja käytännöllinen niemeke.

Pippa Laukan keittiö niemekkeellä

Metallin sävyt näkyvät keittiön yksityiskohdissa

Mustat ja valkoiset hanat ja altaat ovat olleet suosittuja perinteisen teräksen rinnalla, mutta nyt erilaiset metallinsävyt kuten kulta ja kupari tulevat osaksi keittiön sisustusta. Metallin sävyjä nähdään myös entistä enemmän vetimissä.
Metallin sävyllä saadaan keittiöön rouheutta tai tyyliteltyä eleganssia.

Erilaisten metallinsävyjen yhdistäminen samaan keittiöön on myös sallittua ja kokonaisuudesta saadaa persoonallinen sekä tyylikäs. Rohkeimmissa keittiöissä hana, allas, vetimet ja liesituuletin voivat olla eri sävyisiä.

Sara Siepin keittiöstä löytyy paljon tyylikkäitä kultaisia yksityiskohtia.

Sara Siepin keittiö täynnä kultaa

Pyöreät muodot saapuvat keittiöihin

Pyöreät ja pehmeät muodot tulevat olemaan suosittuja tulevissa keittiöissä ja niitä halutaan entistä enemmän. Pehmeät muodot näkyvät niin tasojen pehmeissä kulmissa, sekä pienemmissä yksityiskohdissa kuten vetimissä ja jopa altaissa. Pyöreät muodot keittiössä tuovat tilaan retroa tunnelmaa. Pyöreä muoto esimerkiksi keittiön pöydässä antaa avoimemman tilan, jossa jokainen paikalla olija saa helposti kontaktin toisiinsa.

Vetolaatikot tekevät alakaapeista käytännölliset

Keittiön käytännöllisyys on monelle ensisijaista ja se nousee entistä tärkeämpään asemaan vuoden 2023 keittiötrendeissä. Nyt tarkastelussa ovat alakaapit ja niiden mekaniikka!
Monet ovat huomanneet, kuinka alakaapeista on ikävää kaivaa tavaroita ja niiden tila tulee harvoin käytettyä täydessä potentiaalissaan.

Alakaappien vetolaatikot tuovat ratkaisun tähän ongelmaan, jolloin kaapin koko tila saadaan hyötykäytettyä sekä tuotua helposti ulottuville. Laadukkaat mekanismit tekevät vetolaatikoista helppoja käyttää ja arki keittiössä sujuu mukavasti.

Costeen kompaktissa keittiössä on kätevät vetolaatikot.

Costeen kompakti keittiö

Aamiaiskaappi keittiöön

Aamiaiskaapin suosio jatkuu ja yhä useampi haluaa piilottaa päivittäiset aamiaistarvikkeet ovien taakse säilyttääkseen yhtenäisen ja siistin ilmeen keittiössä. Tämä trendi on ollut suosittu jo pitkään, eikä sille näy loppua.

Rohkeasti omia valintoja – mittojen mukaan!

Keittiöremontit ovat entistä rohkeampia ja keittiöistä tehdään entistä enemmän asukkaan itsensä näköisiä. Keittiö on tärkeä tila koko kodin kokonaisuudessa ja oma persoona halutaan tuoda esille myös täällä. Vanhaa keittiötä remontoidessa, asukkaalle saattaa kuitenkin tulla pelko, ettei kaikkia omia toiveita pystytä toteuttamaan. Elegan avulla keittiöstä saadaan asukkaan toiveiden mukainen, sillä kaapinovet ja tasot tehdään mittojen mukaan.

Kestävät ja ekologiset materiaalit keittiössä

Ekologisuus on ollut jo useamman vuoden nouseva trendi ja tämä on näkynyt yhä enemmän keittiön suunnittelussa. Keittiöstä halutaan laadukas, joka kestää vuosia eteenpäin. Turhaa materiaalin kulutusta vältetään ja esimerkiksi vanhat rungot halutaan säilyttää. Kotimaisuus on myös keittiöstä haaveleville entistä tärkeämpää ja tuotteiden halutaan tulevan läheltä.

Elegan keittiöremontti on edullinen ja ekologinen, sillä kaikkea ei tarvitse vaihtaa. Elega keittiön uudistus on huomattavasti edullisempi kuin koko keittiön remontti, sillä hyödynnämme mahdollisuuksien mukaan vanhat rungot. Näin ylimääräistä materiaalia ei käytetä.
Keittiöuudistus onnistuu myös perinteistä keittiöremonttia nopeammin, jopa yhdessä päivässä. Elegan keittiön ovet ja tasot valmistetaan Elegan omalla tehtaalla Haapajärvellä, joten tuotteet ovat aina kotimaista työtä.

Keittiöunelmista toteutukseen

Onko sinulla mielessä unelmiesi keittiö, mutta et tiedä, miten edetä toteutuksessa? Ota yhteyttä niin tehdään suunnitelma unelman toteutuksesta!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi