Vaikka värejä näkyy yhä useammin keittiöiden sisustuksessa, tummanpuhuva musta keittiö vie edelleen mennessään.

Musta on tunnelmallinen ja neutraali väri keittiössä. Modernissa mustassa keittiössä otetaan vahvasti huomioon tila ja sen tuomat haasteet sekä mahdollisuudet. Ammattitaitoisen keittiösuunnittelijan avulla tummat pinnat voivat sopia useaan tyyliin ja tilaan.

Tutustu ideakatalogiin ja inspiroidu!

Musta keittiö sopii erityisesti valoisaan ja avaraan tilaan

Avarat tilat sopivat erinomaisesti mustan keittiöhaaveen toteutukseen. Myös tilat, joihin tulee paljon luonnonvaloa sopivat erinomaisesti tummanpiirteisen keittiön pohjaksi.

Tumma väritys voi olla pienissä, ahtaissa sekä vähän luonnonvaloa saavissa tiloissa haastava, joten kannattaa miettiä esimerkiksi keittokomeroon suunniteltaessa kaapinovien värimaailmaa tarkasti. Laadukkaan keittiösuunnittelun avulla tumma väritys voi kuitenkin olla oikein osuva valinta.

Yläkaapittomuus ja keittiösaareke tuovat tummaan keittiöön ilmavuutta

Tumma keittiö voi vaatia kaverikseen tilaa keventäviä ratkaisuja. Mikäli tila mahdollistaa, voidaan yläkaapit jättää joko kokonaan pois tai osalta matkaa. Tämä tuo tilaan huomattavasti ilmavuutta.

Saarekkeen rakentaminen ei välttämättä ole mahdollista kaikissa keittiöissä tilanpuutteen vuoksi. Saareke vaatii ympärilleen tilaa, jotta kokkailu ja muu puuhailu sujuu keittiössä mutkattomasti. Yläkaappien puuttuessa keittiösaarekkeeseen voi saada lisää säilytysratkaisuja, kuten käteviä alalaatikoita.

Huomioi tilan muut materiaalit ja värit

Tummia pintoja löytyy usein jo valmiiksi keittiöstä, kuten lieden pinta. Mustaa väritystä voi korostaa lisää esimerkiksi vetimillä. Nykyään löytyy myös vaihtoehtoisesti kodinkoneita, hanoja sekä altaita, jotka viimeistelevät mustan keittiön ilmeen. Tutustu suunnitteluhetkellä myös Elegan tuotekuvastoon. Kuvastosta löydät mm. Elegan valikoimassa olevat ovimallit sekä värivaihtoehdot!

Hankaluudeksi mustassa keittiössä voi osoittautua sormenjälkien ja vaaleiden likatahrojen (kuten pölyn ja leivänmurujen) erottuminen tummilta pinnoilta. Elegan mallistosta löytyy mustia tasoja, jotka hylkivät sormenjälkiä – muista kysyä sopivasta tasosta lisää keittiösuunnittelun yhteydessä!

Mustan värin kanssa voi yhdistellä muita sävyjä ja materiaaleja. Mikäli haet enemmän rustiikkisempaa ja luonnollisempaa tunnelmaa keittiöösi, tummat kaapinovet sopivat tähän erinomaisesti.

Luonnonmateriaalia muistuttavat, kuten puu ja kivi, ovat näyttävä yhdistelmä mustien keittiön kaapinovien kanssa. Erilaiset metallinsävyt tuovat syvyyttä tummaan keittiöön. Varsinkin kupariset ja kultaiset vetimet ovat nostaneet suosiotaan.

Tummanpuhuva ja luonnollisista sävyistä koostuva mallikeittiömme:

Mustavalkoinen mallikeittiömme koostuu näistä:

Mikäli musta keittiö on haaveissa, voit toteuttaa sen keittiösuunnittelijan avulla. Tummanpuhuvan unelman toteutusta varten koko keittiötä ei ole tarpeen remontoida, sillä useimmissa tapauksissa keittiön rungot voidaan säilyttää. Ilmeen uudistaminen onnistuu huomattavasti helpommin ja edullisemmin vaihtamalla pelkät keittiön kaapin ovet sekä taso.

Varaa oma keittiösuunnittelu kotiisi tai etänä!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi

Elega - Huomioi nämä 3 yleistä asiaa, kun uusit keittiösi!

Lataa maksuton käsikirja onnistuneeseen keittiöremonttiin

Oppaasta löydät vastaukset, mitkä 3 yleistä asiaa tulee huomioida, kun uusit keittiösi.

Lataa opas