Elega toteutti ruokasivustosta ja herkullisista resepteistään tunnetun Hellapoliisin, Kati Jaakosen, mökkikeittiön vuonna 2020. Nyt oli vuorossa uuden kodin keittiö, joka palvelee myös työkeittiönä.

Kati loihtii työssään upeita reseptejä, ruokia ja leivoksia, minkä vuoksi keittiö on kovassa käytössä. Aiemmin Hellapoliisi toimi omassa työtilassaan, mutta uuden kodin myötä Kati teki päätöksen siirtää työnsä kotikeittiöön.

Lue keittiöremontista Hellapoliisin lifestyle blogista!

Isosta keittiöstä pienempään tilaan

Työhön liittyvien keittiövälineiden ja rekvisiitan yhdistäminen perheen yhteiseen keittiöön, josta löytyy niin koiranruokaa kuin urheilullisten perheenjäsenten tarvikkeita, tuntui alkuun haastavalta.

“Kun tullaan valtavasta 60 neliön jättikeittiöstä pelkäsin, että miten saan kaiken järkevästi mahtumaan.”

Vanhassa työkeittiössä oli käytössä useampi uuni, induktiotaso ja reilusti tasoja, joilla työskennellä. Haastavan pulman selvittäminen aloitettiin Elegan perinteisellä suunnittelukäynnillä.

Uuden kodin vanha keittiö oli rungoiltaan hyvässä kunnossa ja siellä oli siistit valkoiset ovet. Keittiö ei kuitenkaan kokonaisuudessaan vastannut Katin mielikuvaa. Lämmin puunsävy ei sopinut raikkaaseen vaaleaan tyyliin, jonka Kati valitsi keittiöön.

Ennen keittiöremonttia tilassa vaihdettiin myös lattia, joten vanhan keittiön rungot purettiin lattiaremontin tieltä. Kun keittiötä alettiin kasata, hyödynnettiin vanhat rungot uudelleen.

Keittiön suunnittelu kotona – valitse oikeat sävyt kotiisi

Kotona tehty suunnittelu auttoi jälleen löytämään juuri tähän kotiin sopivat sävyt ja mallit. Kati oli tykästynyt mökkikeittiöön asennettuihin oviin ja tasoon, mutta kotiin sopivia sävyjä piti miettiä muun asunnon mukaan. Koska koko kotia remontoitiin samaan aikaan, olisi oikeiden sävyjen löytyminen muualla ollut mahdotonta.

Katso miltä Katin mökkikeittiö näyttää!

Oikeaa sävyä tasoihin ja välitilaan ei löytynyt heti, sillä uusi lattia määritteli toivottuja värejä paljon. Kun lattia oli valmistunut, huomattiin tasoihin alkuun valitun värin olevan liian lämpimän sävyinen. Oikea sävy löydettiin onneksi pian.

“Ei se valkoinenkaan välttämättä aina näytä joka valossa valkoiselta, tai harmaa voikin olla synkkä. Kun pääset näkemään sävyt oikeassa ympäristössä huomaat, miltä todellisuus näyttää.”

Katin keittiöön valikoitui valkoiset Gisla-ovet ja kaunis marmorikuvioitu taso. Vaaleat sävyt antavat tilaan kauniin, raikkaan tunnelman ja mahdollistavat kokkailun ja ruuan kuvaamisen, mikä on Katille työn takia todella tärkeää.

Kontrastia tilaan tuotiin mustilla vetimillä ja hanalla, sekä komposiittialtaalla.

Katso kaikki Elegan ovivaihtoehdot

Tehokasta tilankäyttöä – Trendikäs niemeke on myös käytännöllinen

Katin uudessa keittiössä kauniin ilmeen lisäksi tärkeää oli reilu säilytystila, sekä työskentelytilan paljous. Jotta tasotilaa saatiin lisää, rakennettiin keittiöön tyylikäs niemeke. Jotta niemekkeen alla oleva säilytystila saataisiin hyödynnettyä täydellisesti, laitettiin kaappitilaa myös niemekkeen taakse, keittiön ulkopuolelle.

Kun remontoidaan vanhaa keittiötä, ei tila aina anna periksi kaikille suunnitelmille. Pakastimen paikka oli suunniteltu aluksi seinustalle jääkaapin viereen, mutta muutaman senttimetrin takia suunnitelma ei toteutunut.

Korkean pakastimen sijaan matalampi pakastin päätettiin sijoittaa niemekkeen alle ja seinustalle saatiin muuta säilytystilaa, joka tässä keittiössä oli erityisen tarpeellista.

Jokaiselle asialle oma paikkansa

Kati on ruuanlaiton lisäksi myös intohimoinen sisustaja, jonka vuoksi on tärkeää, että ympäristö on kaunis ja koti on yhtenäinen. Uuden kodin keittiö on avokeittiö olohuoneen yhteydessä, joten oli tärkeää, että keittiö näyttää kauniilta myös avoimessa tilassa.

Valkoisten kaapinovien lisäksi keittiöön haluttiin yhdet ikkunalliset ovet, jotka tuovat kauniin elementin keittiön ja olohuoneen välille. Tässä kaapissa säilytetään tarkemmin valikoituja laseja ja astioita.

Myös kierrätys oli tärkeää saada keittiössä toimivaksi, sillä Kati ei halunnut, että tilassa olisi tyhjiä maitotölkkejä ja muuta roskaa odottamassa pääsy kierrätykseen. Jokaiselle tarpeelle tulisi löytyä heti oma paikkansa.

Laatikoiden toimivuus onkin ollut Katin mielestä yksi remontin parhaista puolista. Hän korostaa sitä, miten ärsyttävää on, kun jokin arjen asia ei toimi ja miten nyt kaikki tarvittavat asiat löytyvät helposti omilta paikoiltaan. Katin mukaan myös nykyaikaiset välitilalevyt ovat käteviä, sillä ne ovat helppo pitää puhtaana.

Katin keittiössä välitilan levyt on asennettu vanhojen laattojen päälle, jolloin säästyttiin työläältä laattojen poistamiselta.

Elegan keittiöremontti on nopea ja helppo

Vaikka Katin keittiöön tehtiin iso muutos, remontti onnistui vain kahdessa päivässä.

Kati muistelee erään aiemman kodin keittiöremonttia, joka kesti useamman viikon. Tämä kokemus on monille tuttu kauhukuva keittiöremontista.

“Sehän oli ihan kauheaa! Meillä oli pienet lapset ja kaksi viikkoa keittelin kaikki ruoat pienellä keittolevyllä eteisessä.”

Tässä remontissa ei vastaavaan tilanteeseen jouduttu. Elegan nopean remontin ansiosta keittiötä päästiin käyttämään todella joutuisasti ja perhe sai palata arkeen muutamassa päivässä.

Tee rohkeasti keittiöstä juuri sellainen kuin haluat

Vaikka kodin ja työn yhdistäminen pienempään keittiöön on vaatinut koko perheeltä totuttelua, on arkeen päästy hyvin kiinni. Kati on tyytyväinen siihen, miten kaappien sisältö on järjestetty ja että perhe tietää, mitkä asiat kuuluvat hänen työhönsä ja mitkä kotiin.

Kati korostaa myös sitä, miten kotona voi tehdä oman näköisiä ratkaisuja, eikä tarvitse seurata trendejä tai naapurin ratkaisuja sokeasti. Esimerkiksi Katin keittiöstä löytyy kaksi uunia, sillä se on hänen työnsä kannalta todella tarpeellista.

“​​Jos tarvitset 10 jääkaappia, ​sinulla voi olla 10 jääkaappia, jos on tilaa. Tai sinulla ei tarvitse olla viinikaappia, jos et juo viiniä.”

Elegan kanssa on helppo tehdä keittiöstä juuri sellainen kun itse haluaa ja tarvitsee, sillä kotisuunnittelussa voidaan ottaa huomioon jokainen yksityiskohta. Elegan ovet ja tasot tehdään aina mittatilaustyönä jokaiseen keittiöön. ​​Kustomointi antaa mahdollisuuden tehdä juuri sellaisia ratkaisuja, joita oma arki ja maku vaativat.

Tämän keittiön tuotteet:

Ovimalli: Gisla R
Oviväri: Supermattavalkoinen
Taso/Välitila: Calcatta verde
Vedin: Beta mini musta

Keittiöunelmista toteutukseen

Onko sinulla mielessä unelmiesi keittiö, mutta et tiedä, miten edetä toteutuksessa? Ota yhteyttä niin tehdään suunnitelma unelman toteutuksesta!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi