Ruokasivustosta ja herkullisista resepteistään tunnettu Hellapoliisi, Kati Jaakonen, hankki loppukesästä 2020 mökin Haukivuorelta. Mökki oli Katin kuvailun mukaan pieni ja vaatimaton, ja keittiön uudistus oli tarpeen.

Tutustu keittiön uudistukseen ja katso Hellapoliisin video lopputuloksesta!

Keittiön lähtötilanne ja toimittajan valinta

Mökin keittiössä oli alkuun vaaleansiniset kaapinovet, jotka Kati maalasi harmaaksi melko pian mökin hankinnan jälkeen. Keittiössä ilmeni kuitenkin muutamia perustavanlaatuisia ongelmia, kuten kulmakaapin ovien välinen kolo ja suihkuverholla peitetty roskakaappi sekä tila meinasi Katin mielestä loppua kesken.

– Pohdimme ratkaisuja, kunnes löysimme kiinnostavan kotimaisen Elegan. Edellisten omistajien laittamat kaapinrungot olivat kuin uusia.

– Elegan konsepti sopi meille mainiosti, sillä hyväkuntoiset kaapinrungot saivat jäädä paikoilleen, epäsopiva runko vaihdettiin uuteen ja keittiöön lisättiin muutama ylimääräinen runko-osa, jotta saimme sijoitettua tilaan kalusteisiin upotetun uunin ja integroidun jääkaapin, kertoo Kati sivustollaan.

Tältä keittiö näytti ennen uudistusta.

Keittiösuunnittelijan avulla pohdittiin tilaratkaisuja ja materiaaleja

Elegan keittiösuunnittelija ja Kati katsoivat yhdessä, mitä keittiön toiminnallisuuksia ja ominaisuuksia olisi tarpeen parantaa sekä minkälaiset materiaalit soveltuvat keittiökokonaisuuteen.

– Kokeilimme erilaisten ovien avulla mikä voisi olla sopiva sävy. Työtasoissa oli runsaasti valinnanvaraa ja mieleiset löytyivät helposti lattian sävyyn sovittamalla. Lopuksi valitsimme mieleiset vetimet.

Mökkiin ei tule lainkaan vettä, mutta tasoon Kati halusi asentaa käytännöllisen komposiittialtaan. Näin kokkaillessa ylimääräiset vedet voi kaataa suoraan altaaseen, josta vedet valuvat imeytyskenttään. Myös kodinkoneet, kuten uuni ja jääkaappi, integroitiin kalusteisiin.

Keittiöön vaihdettiin kaikki ovet, etulevyt, tasot ja vetimet sekä lisättiin laatikostohin vaimentavat mekanismit. Kulmakaappiin vaihdettiin nivelletty ovi sekä yksi lisähylly, jolloin tilaa pystyy hyödyntämään paremmin.

Kaunis ja käytännöllinen mökkikeittiö valmistui yhdessä päivässä

Suunnittelun ja mittauksen jälkeen kaapinovet ja tasot lähtivät Haapajärven tehtaalle valmistukseen. Asennuspäivänä tyhjennettiin vain tasot, sillä kaappeihin vaihdettiin vain ovet.

– Mukava keittiöasentaja uurasti päivän ja illansuussa upea keittiömme oli valmis. Se ylitti kaikki odotuksemme. Tämän keittiön toteutus sujui helposti ja vaivatta, kertoo Kati sivustollaan.

Keittiössä käytetyt materiaalit

Ovet: Gisla A18, värinä Harmaa 2
Taso: 2341N, Livornon marmori, laminaatti
Vedin: Verna

 

Tutustu Hellapoliisin somessa keittiöuudistuksen vaiheisiin ja inspiroidu sinäkin keittiösuunnitteluun!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi