Keittiöremontin hintaan vaikuttavia tekijöitä voidaan katsoa olevan useita. Keittiöremontti on mahdollista sovittaa juuri sinun budjettiin sopivaksi, mutta silloin kannattaa huomioida keittiöremontin hintaan vaikuttavat tekijät, kuten

  • vanhojen runkojen kunto ja uusimistarve
  • materiaali- ja mekanismivalinnat
  • lisävarusteet
  • kodinkoneet
  • työn osuus

Isoin ero hinnassa tulee usein siitä, kun mietitään vaihdetaanko vanhaan keittiöön pelkästään näkyviä osia vai lähdetäänkö vanhaa keittiötä purkamaan kokonaan. Elega-keittiöremontin etuna on juuri se, että remontissa pyritään säilyttämään hyvässä kunnossa olevat vanhat osat. Hintaeroja voi lisäksi aiheutua useiden satojen ellei jopa tuhansien eurojen verran pelkästään erilaisten kodinkoneiden, keittiötyylien ja materiaalivalintojen välillä.

Tässä jutussa pureudumme tarkasti siihen, mistä Elegan keittiöremontin hinta koostuu. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että jokaisen keittiöremontin tarina on omanlainen. Tarkemman hinta-arvion ja tarjouksen kustannuksista juuri sinun keittiösi toteutukseen saa selville keittiösuunnittelun avulla.

Keittiön suunnitteluun kannattaa panostaa

Keittiön suunnitteluvaiheessa on mahdollista säästää keittiöremontin loppukustannuksessa pitkä penni. Keittiösuunnittelussa otetaan huomioon keittiön käyttäjän tarpeet toimivuuden suhteen sekä toiveet materiaalien ja lisävarustelujen suhteen. Lisäksi alkuperäinen budjetti vaikuttaa siihen, mitä on mahdollista toteuttaa keittiöön kyseisillä resursseilla.

Kokeneen ja ammattitaitoisen keittiösuunnittelun avulla voidaan saavuttaa juuri sinun tarpeille, toiveille ja budjetille sopiva keittiökokonaisuus. Usein ulkopuolisen silmin voi tulla tärkeitä oivalluksia keittiösi suunnitteluun liittyen, jota ei ole itse osannut ajatella aikaisemmin.

Varsinkin keittiön toiminnallisuutta helpottavia materiaaleja ja mekanismeja on joskus vaikea tietää ennakkoon itse. Keittiösuunnittelija kertoo sinulla kaikki mallistossa olevat vaihtoehdot ja niiden kustannukset.

Lue myös blogistamme 4 kohtaa, jotka kannattaa ottaa suunnitteluvaiheessa huomioon.

Onko keittiön runko kunnossa ja mitä voidaan rakentaa rungon päälle?

Aivan ensimmäisenä on tärkeää selvittää keittiön rungon kunto. Keittiön runko on useimmiten edelleen täysin käyttökelpoinen, vaikka keittiö olisi jo 50 vuotta vanha. Tarkistamme heti alkuun onko runko mahdollista säilyttää ilman turhaa purkamista.

Rungon kuntoon vaikuttaa:

  • onko rungossa kosteusvaurioita tai
  • muita käyttöä oleellisesti häiritseviä kolhuja

Mikäli esimerkiksi kosteusvauriota löytyy vain keittiöaltaan alapuolella olevasta rungon osista, voidaan nämä kyseiset osat vaihtaa suhteellisen edulliseen hintaan.

Mikäli rungossa ei ole haitallisia vaurioita, voidaan runko säilyttää ja keskittyä pelkkien näkyvien osien uudistamiseen. Näin voidaan säästää satoja ellei jopa tuhansia euroja keittiöremontin loppulaskussa, kun vanhaa runkoa ei pureta. Tämä toimii samalla luonnon kannalta huomattavasti parempana vaihtoehtona.

Rungon kunnon tarkastuksen jälkeen suunnitellaan, mitkä osat keittiöstä on tarpeen uusia ja mitä ei. Voiko esimerkiksi nykyiset laatikostot ja niiden kunnossa olevat mekanismit säilyttää. Useimmiten keittiön kaapinovet halutaan ensisijaisesti vaihtaa uusiin. Pelkästään tällä toimenpiteellä saadaan huomattava muutos vanhaan.

Keittiön hintaan vaikuttaa myös se uusitaanko kaapinovien lisäksi myös helat ja vetimet, tasot ja välitilat. Pelkästään näistä uudistettavista osista tulee useita satoja euroja lisähintaa keittiöremontille.

Keittiön rungon sisältö – remontin hintaan vaikuttavia tekijöitä

Kun on saatu määriteltyä, onko runkoa tarpeen uusia ja mitä rungon päälle halutaan rakentaa, tarkastellaan seuraavaksi rungon sisäosien erilaisia varusteita.

Keittiössä oleellisia lisävarusteita ovat

Voit pohtia oman keittiösi kohdalla, ovatko nämä nykyiset sellaisia, jotka voidaan säilyttää. Mikäli näitä ei ole tarpeen uusia, vähentää se luonnollisesti kustannuksia muutamilla sadoilla euroilla.

Kustannusten kannalta on aina järkevämpää säilyttää tiskikoneen, hellan, altaan ja hanan paikka ennallaan. Näiden paikkojen siirtämistä varten tarvitaan usein erillinen asiantuntija sähkö- ja putkitöitä varten.

Keittiökaappien laatikostojen kohdalla pohditaan, voiko vanhat säilyttää ja uusia pelkät etulevyt, vai joudutaanko laatikostot uusimaan kokonaan. Lisäksi laatikostojen mekanismit ovat saattaneet jäädä ajasta jälkeen. Niihin voidaan asentaa perinteisten mekanismien sijaan hiljentäviä mekanismeja. Näillä ominaisuuksilla varustetut mekanismit saattavat olla jopa puolet hintavampia perinteisiin verrattuna.

Roskakaappiin usein toivotaan lajittelua helpottavia roska-astioita ja käytännöllisempiä jätevaunuja. Tällaiset on mahdollista myös asentaa keittiöön Elegan keittiöremontissa hyvin edullisimmillaan vain muutamilla kymmenillä euroilla.

Kuinka monta ovea ja laatikostoa keittiössä on?

Kaapinovien hinta määräytyy kappalehintana. Voit laskea montako ylä- ja alaovea, komeroa ja laatikostoa keittiössäsi on. Jokainen tuote lasketaan omanaan, sillä hinnat vaihtelevat oli kyseessä yläovi tai laatikoston etulevy.

Elegan mallistosta löytyy useita erilaisia ovityylejä ja värityksiä. Kaikista perinteisimmät mallit ja värit ovat Elegan mallistossa edullisimmasta päästä. Yleisesti ottaen koristeellisemmat ovet ovat korkeammassa hintaluokassa – näitä ovat kiiltäväpintaiset ja puukuvioidut ovet. Oven värityksellä on vähemmän vaikutusta hintaan.

Lataa Elegan Tuotekuvasto ja valitse sopiva ovityyli keittiöösi.

Tasojen ja välitilan vaihtaminen

Elegan tasot ja välitilat ovat hyvin kohtuuhintaisia. Tasot valmistetaan vahvasta ja kestävästä sekä helposti puhdistettavasta laminaatista. Osa mallistomme tasoista hylkivät esimerkiksi sormenjälkiä ja rasvatahroja. Erikoisominaisuudet kannattaa aina varmistaa keittiösuunnittelun yhteydessä.

Pieneen keittiöön tason voi saada jopa 300–500 euron hintaan. Suuremmassa keittiössä hinta määräytyy tarvittavan metrimäärän mukaan. Välitila valmistetaan samasta materiaalista, mutta on hinnaltaan hieman tasoa edullisempi.

Työn osuus haukkaa palan kustannuksista

Kun remontti vaatii henkilötyövoimaa, tuo se luonnollisesti lisäkustannuksia. Tästäkin syystä on huomattavasti kannattavampaa sekä taloudellisesti että luonnon kannalta se, että keittiöstä säilytetään sellaisia osia, jotka ovat hyvässä kunnossa – kuten keittiön runko. Keittiön rungon purkamiseen vierähtää helposti useampi tunti, joka tarkoittaa lisätyötä ja -kustannuksia. Pelkkien ovien vaihdolla voidaan säästää huomattavasti aikaa ja rahaa perinteiseen keittiöremonttiin verrattuna.

Mikäli keittiö uusitaan kokonaan, runkoja ja keittiön kodinkoneita myöten, saatetaan joutua palkkaamaan esimerkiksi sähkötöiden ja putkiasennuksen ammattilaisia paikalle. Uuden hanan ja tiskialtaan asennukseen vaaditaan putkimiestä, jolloin tämä tuo remontille lisähintaa useampia satoja euroja.

Elega-keittiön hintaan kuuluu mittakäynti ja asennus. Elegan tapa saattaa poiketa muiden keittiövalmistajien tarjoamasta mallista, jossa asiakas joutuu usein itse vastaamaan asennuksesta tai hankkimaan asentajan erikseen. Tyypillisesti kustannustehokkaassa Elega-keittiöremontissa mitoutus ja asennus kustantaa noin 1 000 euroa

Asennuksesta on huomioitava, että siitä remontoija saa verotuksessa tehdä kotitalousvähennyksen, joka on 40 prosenttia työn hinnasta. Omavastuun jälkeen remontoijalle jää maksettavaa asennuksesta 600 euroa.

Keittiömateriaalien kierrätys kuuluu Elegan toteuttaman keittiöremontin hintaan

Elegan keittiöremonttiin kuuluu aina vanhojen kalusteiden purku ja poiskuljetus sekä kierrätys. Mikä onkaan sen helpompaa kuin joku muu huolehtii vanhojen materiaalien poiskuljetuksesta ja asianmukaisesta kierrätyksestä. Vanhasta keittiöstä puretut kaapinovet, mekanismit, laatikostot ja mahdollisesti kokonainen keittiön runko kierrätetään niille kuuluvalla tavalla.

Esimerkiksi Etelä-Suomen alueella vanhat kalusteet toimitetaan polttolaitokselle, jonka jälkeen vanhoista kalusteista voidaan tuottaa lämpöenergiaa Vantaan Energialle.

Uutena valmistetut Elega-keittiön kaapinovet valmistetaan Haapajärven tehtaalla robottiteknologiaa hyödyntäen. Kone mitoittaa tilauserän kookkaalle kalustelevylle, josta voidaan valmistaa jopa viiden asiakkaan ovitilaukset. Tämä mahdollistaa sen, että tuotannosta syntyy mahdollisimman vähän hukkapaloja, kun valmistusmateriaali käytetään huolellisesti. Pienet hukkapalat ja murskalevyt kerätään talteen, ja toimitetaan läheiselle lämpölaitokselle, joka taas tuottaa ylijäämästä lähilämpöä.

Lue lisää Haapajärven tehtaan toiminnasta!

Keittiöremontin voi maksaa osissa

Keittiöremontista aiheutuvia kustannuksia ei kannata pelätä, sillä Elega tarjoaa keittiöremontin ostajalle edullisen rahoitusvaihtoehdon. Lainaehdot ovat neuvoteltu ennakkoon ja luottopäätös on mahdollista saada heti.

Lainalle voi saada joka 70 kuukautta korotonta maksuaikaa. Esimerkiksi 5 000 euron keittiöremontista jää kuukausitasolla maksettavaa vain 76,42 euroa. Näin voit sovittaa keittiöremontin kustannukset juuri sinun elämäntilanteeseen sopivaksi. Lue lisää lainatarjouksesta ja kysy lisää rahoitusvaihtoehdoista keittiösuunnittelun yhteydessä.

Mietitkö paljonko keittiöremontille tulee hintaa? Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi ja saat hinta-arvion heti!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi

Elega - Huomioi nämä 3 yleistä asiaa, kun uusit keittiösi!

Lataa maksuton käsikirja onnistuneeseen keittiöremonttiin

Oppaasta löydät vastaukset, mitkä 3 yleistä asiaa tulee huomioida, kun uusit keittiösi.

Lataa opas