Muusikko, laulaja ja lauluntekijän Costeen ensimmäinen omistusasunto kaipasi kokonaisvaltaista uudistusta ja Elega toteutti nuorelle artistille tummanpuhuvan ja tyylikkään keittiön toteutuksen.

Costee, eli Jussi Tiainen, remontoi uuden asuntonsa alusta loppuun. Alkuperäinen keittiö oli Jussin omien sanojen mukaan kauhea, ja siitä oli tarve saada artistin itsensä näköinen.

Elega valikoitui keittiöuudistuksen yhteistyökumppaniksi sen jälkeen, kun sosiaalisessa mediassa nähdyt toteutukset osuivat silmään.

– Päädyin valitsemaan Elegan, kun näin Instagramissa muun muassa Janita Aution pinkin keittiön. Tämä minun keittiö on vähän erilainen, tästä ei tullut pinkki, nauraa Jussi.

Katso Janita Aution pinkki keittiö!

Jussin persoonallisuus näkyy keittiön tyylivalinnoissa

Keittiö merkitsee Jussille, kuten monille muillekin, ruoanlaittoa. Arkisen toiminnallisuuden lisäksi Jussi halusi, että tila on hänen tyyliinsä sopiva. Tämän takia uuden keittiön toivottiin olevan sävyltään tumma, jotta se sopisi muun asunnon tummanpuhuvaan tyyliin. Vaikka keittiö onkin kooltaan suhteellisen pieni, on selkeillä linjoilla saatu aikaan moderni ja avaran tuntuinen tila.

Päätös keittiön tummasta tyylistä oli Jussille helppo.

– Halusin mustan keittiön, koska olen tällainen synkistelijä äijä. Ehdottomasti piti saada sellainen, eikä esimerkiksi valkoinen, millaisia keittiöt yleensä ovat, toteaa Jussi.

Keittiön ovet ovat mattamustat ja tasossa sekä välitilassa komeilee tyylikäs musta marmorikuviointi. Seinät on maalattu tumman harmaaksi. Myös kodinkoneet valikoituivat tyyliin sopiviksi – tietysti mustiksi.

Tummia sävyjä ei kannata pelätä siis pienessäkään tilassa!

Katso myös Aki Linnanahteen musta keittiö!

Kiireinen arki tarvitsee tueksi käytännöllisen keittiön

Jussi viihtyy ruuanlaiton parissa, mutta kiireinen keikkailu vie paljon aikaa, jolloin keittiön käytännöllisyys on ensiarvoisen tärkeää. Ruuanlaiton parissa hän on kuitenkin arkena ajoittain paljonkin.

Jussi myöntää olevansa mukavuudenhaluinen, jolloin on tärkeää, että keittiö toimii. Induktioliesi on yksi uuden keittiön antimista, joka tekee ruoanlaitosta helppoa.

– Toivoin tilaan tiskikonetta, mutta keittiön pienen koon takia pelkäsin, että se ei välttämättä onnistu. Suunnitelmissa se laitettiin mahtumaan näppärästi kompaktiin tilaan, kertoo Jussi.

Uudessa keittiössä yksi Jussin lempiasioista on iso vetolaatikko aterimille.

“Sain juuri sitä, mitä tilasin!”

Suunnittelu sujui kohteessa mutkattomasti. Elegan suunnittelija Aleksi Juojärvi saapui paikan päälle ja hänellä oli mukanaan muutamia materiaalivaihtoehtoja, joista Jussi saattaisi pitää.

Aleksin ehdottamista materiaaleista löytyi nopeasti Jussia miellyttävät vaihtoehdot ja keittiön toteutus saatiin alkuun.

Itse remontti onnistui helposti, sillä Elega asensi uusia kodinkoneita myöten kaiken, jolloin niille ei tarvinnut hankkia erikseen asentajia.

– Oli todella helppoa, kun ei tarvinnut olla yhtään itse remontin tiellä, kertoo Jussi.

Keittiön uudistuksen lisäksi Elega toteutti Jussille lisäksi tv-tason, jolloin keittiön tumma ja moderni tyyli jatkuu olohuoneen puolelle.

– Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen, sain juuri sitä, mitä tilasin! Suosittelen Elegaa kaikille, sillä tämä oli todella helppoa!

Keittiössä käytetyt materiaalit:

Ovimalli: Doris R
Oviväri: Mattamusta
Vedin: Lungo musta
Taso ja välitila: Laminaatti Nero

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi