Pinossa-blogista tunnettu sisustusvaikuttaja remontoi 80-luvun talossa sijaitsevaa kaksiotaan. Keittiöremontti lisäsi kodin viihtyvyyttä ja toi myös käytännön apuja arkeen.

Essillä oli jo aiemmin hyvä kokemus Elegasta

Essin aiempi keittiö oli myös Elegan tekemä. Vanha keittiö oli pistaasin värinen, kun taas uuteen keittiöön tuli sävyksi mattakashmir. Muutoin ovimallit ja vetimet valikoituivat lopulta samoiksi kuin edellisen kodin keittiössä.

“Aiemmassa kodissani oli myös Elegan keittiö, jonka takia tiesin, mitä odottaa. Tykkäsin keittiöstä hirveästi ja jopa harmitti vähän lähteä vanhasta kodistani, kun keittiö miellytti minua niin paljon”, kertoo Essi.

Kokemus Elegan kanssa toimimisesta oli kaikin puolin hyvä. Niin prosessi, keittiön laatu kuin kotimaisuuskin saivat Essin valitsemaan Elegan keittiön myös uuteen kotiinsa.

“Ekasta kerrasta jäi niin hyvä fiilis erityisesti materiaalien laadukkuudesta ja helppohoitoisuudesta. Myös prosessi sujui helposti ja ilman kummempia mutkia, ja näin kävi myös toisella kerralla. Minulle on myös tärkeää, että Elega tekee keittiöt Suomessa ja työllistää suomalaisia”, toteaa Essi.

Lue myös: Elegan keittiökaapinovissa yhdistyy kotimaisuus, laatu, kestävyys ja tyyli

Ammattitaitoiset tekijät auttoivat hiomaan valinnat uuteen keittiöön

Essin asunnon keittiö oli aiemmin vanhaa, kapeaa mitoitusta. Keittiössä oli myös keskenään erivärisiä ovia ja joitakin epätasaisia pintoja. Keittiö vie Essin kodin 62,5m2 pinta-alasta merkittävän osan, joten sen ulkonäkö vaikuttaa suuresti koko asunnon tunnelmaan.

“Keittiö oli ennestään yli 10 vuotta vanha, eikä sopinut asunnon muuhun tyyliin. Vanha keittiö oli korkeakiiltoista valkoista pintaa, jota oli hankala pitää puhtaana, kun taas nykyinen mattapintainen kaapisto on paljon helpompi hoitaa”, kommentoi Essi.

Kun keittiötä lähdettiin suunnittelemaan, oli Essillä jo valmiiksi mielessä, millaisen värimaailman hän haluaa uuteen keittiöön.

“Päässäni oli värimaailma: mutainen, harmaa, greige. Lopulta Elegan valikoimasta löytyi kaksi sopivaa vaihtoehtoa, jotka oli helppo testata mallikarttojen avulla. Näistä oli sitten vaivatonta valita sopivin vaihtoehto”, kertoo Essi.

Testaa millainen olisi unelmiesi keittiö!

Elegan kanssa projekti sujuu helposti ja näppärästi kotoa käsin

Kun valitset keittiön Elegalta, saat suunnittelijan suoraan kotiisi. Tällöin suunnittelija näkee konkreettisesti, millaiset ratkaisut kotiisi sopivat parhaiten, ja sinun on helppo valita värit kodin muun sisustuksen ja esimerkiksi valaistuksen mukaan.

“Kun menee kauppaan, on hankala muistaa esimerkiksi minkä värinen oma lattia tai seinä on tarkalleen. Siksi onkin kätevää, kun mallikartat saa kotiin testattavaksi. Esimerkiksi meillä mallikarttojen avulla huomasin, että toinen valitsemistani väreistä paljastuikin liian samanväriseksi lattian kanssa, eikä se sopinut keittiöön”, toteaa Essi.

Kun suunnittelija on kotonasi, hän voi helposti antaa tilaan sopivia suosituksia. Suunnittelijamme voivat auttaa sinua esimerkiksi värivalintojen tai kaapinovien valinnassa niin, että ne sopivat kokonaisvaltaisesti kotisi tunnelmaan.

“Olin alunperin ajatellut, että haluaisin uusia pelkät kaappien ovet, mutta suunnittelijan kanssa yhdessä huomattiin, että paloturvallisuussyistä yläkaapin ringot olisi järkevää uusia. Parhaat ratkaisut syntyivät, kun suunnittelija näki konkreettisesti keittiöni ja mitä sinne haluan. Sain samalla myös lisää säilytystilaa kotiini”, kertoo Essi.

Lue myös: Hellapoliisi Kati Jaakosen Elega keittiössä yhdistyy työ ja arki – kaunis ja helppo keittiöremontti

Keittiöön panostus kannattaa

Essi suosittelee tekemään keittiöremontin, jos se on ollut mielessä. Myös ammattilaisen mielipidettä kannattaa kuunnella.

“Jos olet harkinnut keittiön remontointia, kannattaa se sijoitus tehdä. Keittiö on suora sijoitus arjen sujuvuuteen ja samalla ainakin omalla kohdallani myös hyvinvointiin, kun keittiö miellyttää silmää. Kannattaa myös kuunnella ammattilaista, vaikka itsellä olisi jo jotain ajatusta, sillä sieltä voi tulla idea, jota ei ole itse edes osannut ajatella”, kertoo Essi.

Essi kehottaa myös panostamaan keittiön pintamateriaaleihin, jotta keittiö olisi mahdollisimman helppohoitoinen.

“Varsinkin lapsi- ja eläinkodeissa kannattaa panostaa pintamateriaaleihin. Sotkua tulee väistämättä, jolloin on tärkeää, että sen saa siivottua helposti”, toteaa Essi.

Kokeile keittiössäsi rohkeasti värejä ja muotoja

Essi kehottaa jokaista kokeilemaan perinteisen valkoisen tai harmaan sijaan värejä keittiössä.

“Värit piristävät arkea ja tuovat ihanaa tunnelmaa kotiin. Jos siis mietit uskallatko laittaa keittiöösi jotakin väriä, suosittelen rohkeasti testaamaan”, toteaa Essi.

Elegan ajattomat ovimallit saavat keittiön sopimaan taloon kuin taloon. Essi kannustaakin valitsemaan sileän ovimallin sijaan esimerkiksi uurretun mallin.

“Meidän asuntomme on 80-luvun paritalossa ja halusin, että keittiö sopii hyvin myös talon tyyliin. Valitsin uurretun oven, sillä se on samalla moderni ja ajaton. Ovimalli sopisi hyvin myös esimerkiksi 20-luvun taloon”, kertoo Essi.

Tutustu Elegan ovimalleihin ja värivaihtoehtoihin!

Uudista keittiösi päivässä uuteen uskoon

Viisi syytä valita Elegan keittiöuudistus:

  1. Mittatilaustyö: Saat juuri sinun kotiisi sopivimmat ratkaisut, eikä kaikkea tarvitse uusia. Mittatilaustyön ansiosta voimme uusia esimerkiksi pelkät kaapistojen ovet, jotka valmistetaan mittojen mukaan.
  2. Kotimaisuus: Valitsemalla Elegan keittiön saat aidosti kotimaisen ratkaisun. Kaikki tuotteemme suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, mikä takaa korkean laadun, kestävyyden ja vastuullisen tuotantoprosessin. Lisäksi tuet suomalaista työtä ja toimitusajat pysyvät lyhyinä.
  3. Rahoitus: Ymmärrämme, että keittiön uudistaminen on merkittävä investointi. Siksi tarjoamme joustavia rahoitusvaihtoehtoja, jotka auttavat toteuttamaan unelmiesi keittiön ilman, että sinun tarvitsee lykätä projektia.
  4. Palvelu ihmiseltä ihmiselle: Meille on tärkeää, että asiakkaamme kokevat saavansa henkilökohtaista ja yksilöllistä palvelua. Tiimimme on sitoutunut tarjoamaan avun ja neuvot alusta loppuun varmistaen, että keittiöuudistusprosessi on sujuva ja miellyttävä kokemus.
  5. Oma kalustevalmistus: Elegan vahvuus on oma kalustevalmistus Haapajärvellä, joka mahdollistaa täydellisen mukautuvuuden ja ainutlaatuiset ratkaisut jokaiseen kotiin. Oma kalustevalmistus tarkoittaa, että voimme vastata joustavasti ja tehokkaasti kaikkiin toiveisiisi.

Varaa keittiösuunnittelu!

Essin keittiössä käytetyt ratkaisut

Ovimalli: Gisla R

Oviväri: Mattakashmir

Vedin: Retro kromi