Mikko Anttila on toiminut kolme vuotta Elegan Etelä-Suomen alueella kalusteasentajana. Mikolla on pitkä kokemus rakennusalalta.

– Olin jo 15-vuotiaana mukana rakennusalan työtehtävissä ja avustin aikoinaan isääni kalusteiden asennuksissa. Vuodesta 2001 lähtien olin rakennusalalla hommissa, kunnes päädyin töihin Elegalle.

Työssä kehittyminen ja hyvä yhteishenki motivoi

Elegalla Mikko on toiminut kolme vuotta asentajana, ja on kokenut asennustyön mukavana hommana. Keväällä tulee kuitenkin muutoksia työnkuvaan, sillä hän siirtyy Etelä-Suomen alueen asennuspäälliköksi.

– Yritin myös hakea aikaisemmin mittamieheksi, mutta olin kuulemma liian hyvä asentaja, Mikko naureskelee.

Parasta asentajan työssä on Mikon mukaan vaihtelevat päivät ja yhteinen tekeminen työkavereiden kesken.

– Päivät ovat usein uusia, kun sekä keittiöt että ihmiset ovat erilaisia. Lisäksi meillä on hyvä yhteishenki työkavereiden kesken, ja pyrimme viettämään myös vapaa-ajalla yhdessä aikaa. Olemme myös pyrkineet siihen, että myyntiedustajat ja mittamiehet olisivat myös mukana, Mikko kuvailee.

Yhtenä tavoitteena Mikko kertookin haluavansa nimenomaan edistää yhteistä toimintaa ja hyvää tiimipeliä Elegalla.

Asentajan työssä haastavia kohteita sekä palkitsevia hetkiä

Mikon mukaan tässä työssä haasteita on vaikea välttää, sillä kohteet ovat aina erilaisia.

– Joskus saattaa tulla eteen vaikeita keikkoja, kun koko keittiö uusitaan runkoja myöden. Kohteiden sijainti voi olla haastava tai kerrostalon hissi ei toimi, jolloin purettujen kalusteiden kuljetus ja uusien kalusteiden kantaminen asuntoon hieman hidastaa asennusta. Eipä ainakaan tarvitse tuollaisen päivän jälkeen lähteä salille, tuumaa Mikko naureskellen.

Palkitsevana asentajan työssä Mikko mainitsee erityisesti asiakkaiden kanssa käydyt keskustelut.

– Asentajan työssä täytyy olla myös sosiaalinen. On oltava tuntosarvet herkkänä ja tunnustella minkälaisia asiakkaita on ovella vastassa. Iäkkäämpien asiakkaiden kanssa vaihdamme usein kuulumisia, Mikko kuvailee.

Asennuspuolella kahdenlaisia kohteita

Asennuspuoli voidaan jakaa kahdenlaisiin kohteisiin: kuluttajien keittiöt ja projektiluontoisesti toteutetut keittiöt mm. kokonaisiin saneerauskohteisiin taloyhtiöissä. Kuluttajien keittiöiden toteutuksissa tahti on rauhallisempi, kun taas projektiluontoisia keittiöitä toteutetaan päivän aikana useita.

– Kuluttajapuolen keittiöiden parissa työskennellessä korostuu erityisesti työn sosiaalinen puoli. Asentamisessa on hieman rauhallisempi tahti kuin projektipuolella.

– Saatamme tehdä samaan aikaan jopa viisi keittiötä yhtä aikaa. Asennusaikataulut suunnitellaan lisäksi tarkasti muiden projektikohteessa olevien toimijoiden, kuten sähköasentajien ja putkimiehien kanssa. Asennustahti on siis projektipuolella hieman vauhdikkaampi, Mikko kertoo.

Katso avoinna olevat työpaikkamme ja hae heti huippujoukkoon!