Pippa Laukan keittiössä oli hyvä pohja, joten Elegan avulla runkoihin vaihdettiin vain uudet ovet. Muutos vaikutti koko huoneen värimaailmaan.

– Tässä keittiössä tulee hyvälle tuulelle. Nämä tummemmat kaapit ovat jotenkin enemmän minua, jotenkin skarpimmat, sanoo hyvinvointivaikuttaja ja lääkäri Pippa Laukka.

Laukan koti on 10 vuotta sitten rakennettu kivitalo. Silloin keittiö suunniteltiin vaaleaksi – kuten muukin talo. Talossa on sittemmin eletty normaalia lapsiperheen elämää, kolmen lapsen ja koirankin kanssa. Tämä alkoi näkyä keittiökaapistossa naarmuina, kolhuina ja pysyvinä tahroina.

– Tarvitsimme pientä uudistusta, mutta emme halunneet koskea hyväkuntoisiin kaapiston runkoihin.

Keittiön uudistajaksi valikoitui jo 30 vuotta suomalaisten keittiöitä remontoinut Elega. Kotimainen yritys tuottaa uudet ovet mittatilaustyönä ja kymmenen vuoden laatuturvalla. Projekti alkaa suunnittelukäynnillä ja ovien mittauksella, jonka jälkeen ovet valmistetaan Haapajärvellä. Lopulliseen asennukseen voi varata tilanteesta riippuen päivän tai pari.

– Vaihdoimme samalla myös vessan ja kodinhoitohuoneen kaapistojen ovet ja silti remonttiaika meni ohi erittäin sopuisassa rinnakkainelossa nopeasti. Koiraa ei tarvinnut eristellä eri huoneisiin, eikä meidän tarvinnut lähteä pakoon yhtään minnekään! Pippa kertoo.

Elegan keittiösuunnittelun yhteydessä katsotaan, mitä vanhoja keittiömekanismeja pitää uusia ja mitä voidaan hyödyntää uudelleen. Samassa yhteydessä
säilytystiloihin voidaan tehdä muutoksia, jotka palvelevat paremmin perheen arkea. Entisestä kaapista voi tulla esimerkiksi keittiön käytetyin laatikosto! Myös keittiön tasoihin ja välitilan muokkaukseen on vaihtoehtoja. Muutostyöt ovat kokonaista isoa keittiöremonttia pienempiä ja näin myös ympäristöystävällisempi tapa toimia.

Pippa Laukka oli hieman arka kokeilemaan tummempia sävyjä, jotta koko kodin valittu linja säilyisi, mutta on nyt onnellinen tekemästään valinnasta, johon sai Elegalta rohkaisua. Nykyvärissään keittiö nousee esiin kodin sydämenä.

– Aikaisempaan nähden myös ovien materiaali tuntuu kestävämmältä ja helppohoitoisemmalta.

Testaa millainen olisi unelmiesi keittiö

Lue, miten helppoa keittiön uudistaminen on!