Elega uudisti radiopersoona ja Youtubettaja Karoliina Tuomisen keittiön. Pienen yksiön keittiö on nyt toimiva sekä avara kokonaisuus.

Karoliinan entinen keittiö oli ajan saatossa jo hieman rempallaan. Laatikostot ja kaapinovet repsottivat, eikä keittiön ulkonäkö vastannut sitä, mitä Karoliina kodilta toivoi.

Kodissa oli tarve käytännölliselle keittiölle, missä kaikki toimii ja laskutilaa olisi enemmän.

– Tykkään laittaa ruokaa silloin kun on aikaa ja haluan, että keittiö on helppo pitää siistinä. Halusin ehdottomasti lisää laskutilaa, koska sitä aiemmassa keittiössä ei juurikaan ollut, kertoo Karoliina.

– Kun on näin pieni asunto, keittiössä tulee väkisinkin vietettyä aikaa paljon, sillä täällä ei ole juuri tilaa olla muuallakaan, toteaa Karoliina.

Myös jätelajittelu haluttiin kuntoon, keittiön pienestä koosta huolimatta.

Karoliina valitsi uudistukseen Elegan, sillä oli kuullut paljon suosituksia ja halusi remonttiin kumppaniksi suomalaisen yrityksen. Suomalaisuus oli hänelle iso plussa.

– Olin kuullut monilta, joille oli tehty keittiöremontti Elegalta, että olivat saaneet hyvää palvelua ja kaikki oli mennyt sujuvasti. Kaikki olivat tyytyväisiä lopputulokseen ja uudistus oli myös edullista, kertoo Karoliina.

Elegan suunnittelijan avulla unelmien keittiö

Suunnittelu aloitettiin perinteiseen tapaan Elegan suunnittelijan käynnillä Karoliinan kotona.

– Selailin hirveästi kaikkia kuvia ja mietin mikä voisi olla tänne kiva. Suunnittelussa auttoi todella paljon se, että Elegalta tuli suunnittelija paikan päälle ja siinä yhdessä mallailtiin värejä kaikessa rauhassa ja katsottiin kaikki vetimistä lähtien, kertoo Karoliina.

Oman keittiön suunnittelu ei aina ole suoraviivaista ja monien ideoiden ja ajatusten joukosta saattaa olla toisinaan haastavaa valita. Näin kävi myös Karoliinan keittiön suunnittelussa.

– Tässähän kävin niin, että ensin suunniteltiin todella erilainen keittiö. Sitten sitä mietiskelin ja pohdiskelin ja päädyinkin laittamaan Elegalle viestiä, että tulinkin toisiin aatoksiin, kertoo Karoliina.

Elegalle on tärkeintä, että keittiöstä tulee juuri sellainen kuin asiakas toivoo, joten mieltä saa muuttaa ja suunnitelmaa muokataan aina toiveiden mukaan.

– Oli kiva saada suunnittelijalta vihreää valoa omiin ajatuksiin, koska itselläni ei ole näihin mitään silmää, että mikä sopii minkäkin kanssa, toteaa Karoliina.

Suunnittelu sujui Karoliinan mukaan todella hyvin ja hänelle tuli nopeasti tunne, että remonttia ollaan tekemässä oikean porukan kanssa.

– Suunnittelussa tuli heti sellainen olo että näin tätä homma lähdetään tekemään. Jos aion keittiötä uudistaa niin näitten tyyppien kautta se tehdään, kertoo Karoliina.

Peruskeittiössä saa näkyä elämää

Ennen remontin alkua, tultiin keittiöön tekemään vielä mittaukset, jotta jokainen yksityiskohta olisi kohdallaan. Asunnossa oli hieman vinot seinät, joita ei välttämättä paljaalla silmällä huomaisi.

Karoliinan keittiössä suunnittelussa voiton vei Karoliinan omien sanojen mukaan “perus”. Keittiöön valittiin mustat ovet, sekä betoninsävyinen harmaa taso ja välitila.

– Halusin että pinnoissa ei olisi mitään shokkiväriä ja se väri voi tulla muualta. Keittiön sävyt toimivat rauhoittavana elementtinä, kertoo Karoliina.

Tasoon valittiin musta allas, sillä sellaisesta Karoliina oli jo pitkään salaa haaveillut.

Keittiössä ei ole ollenkaan yläkaappeja. Niitä ei ollut vanhassa keittiössä ja tämä tyyli haluttiin säilyttää, jotta tilassa säilyisi avaruuden tuntu.

– Tykkään että hyllyillä voi olla tuotteita esillä. En halua että oma keittiö on liian siisti siihen nähden koska itsekkään en ole hirveän siisti, nauraa Karoliina.

”Keittiössä saa näkyä elämää ja että siellä tapahtuu asioita!”

Lisää laskutilaa saatiin erillisellä kaapilla viereisellä seinustalla. Muusta keittiön rungosta irrallisella kaapilla vältyttiin myös hankalalta kulmakaapilta.

Yhden päivän keittiöremontilla täydellinen koti

Itse remontti sujui Karoliinan mukaan hämmästyttävän nopeasti.

– Se oli ihan sairasta! Kerkesin olla kymmenen minuuttia kotona siitä kun Elegan tyypit saaapuivat tänne ja entinen keittiö oli jo historiaa, kertoo Karoliina.

Remontissa kului aikaa vain yksi päivä ja seuraavana päivänä tultiin asentamaan Karoliinan eteiseen uudet liukuovikaapit.

Karoliinan eteisessä ei aiemmin ollut minkäänlaisia kaapistoja, vain avovaateteline.

– Eteinen oli aika kaoottinen tila. Halusin, että vaatteet ja sotkut voi saada kaapinovien taakse ja tilan saisi rauhoitettua.

Liukuovikaapistolle oli eteisessä luonnollinen tila, johon kaapisto oli helppo ja nopea asentaa.

– Eteinen vaikuttaa siltä, kuin sen olisi aina pitänyt olla noin. Nyt kotona on kaikki täydellisesti, iloitse Karoliina.

Lämmin suositus Elegasta! Varsinkin, jos ei tiedä itse mitään keittiöremontista.

Karoliina on erityisen tyytyväinen uuteen keittiöönsä ja siihen miten uudistus Elegan kanssa sujui.

– Ei missään vaiheessa tuntenut itseään tyhmäksi ja mitkään kysymykset eivät olleet typeriä, kertoo Karoliina.

Keittiöön valitut sävyt ja materiaalit tuntuvat hyvältä ja pieneen keittiöön on luotu tyylikäs sekä avara ilme.

”Keittiö näyttää superihanalta!”

Paras asia uudessa keittiössä on lisääntynyt laskutila sekä se, että kaapit toimivat kunnolla.

– Sitä osaa arvostaa aika paljon enemmän normaalia toimivuutta, kun on elänyt sellaisten laatikoiden ja ovien kanssa, jotka menevät vähän sinnepäin, toteaa Karoliina.

Karoliinan keittiössä käytetyt ratkaisut:

Ovimalli: Doris R
Oviväri: Mattamusta
Vedin: Retro musta
Taso: Betoni
Välitila: Betoni

Keittiöunelmista toteutukseen

Onko sinulla mielessä unelmiesi keittiö, mutta et tiedä, miten edetä toteutuksessa? Ota yhteyttä niin tehdään suunnitelma unelman toteutuksesta!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi