Keittiön kaapin ovien vaihto on helppo ja nopea tapa saada täysin uutta ilmettä keittiöön. Kaapin ovet ovatkin kenties kaikkein merkityksellisin elementti, jolla muutat keittiösi tunnelmaa.

Olemme huomanneet, että tietyt teemat pitävät pintansa ja ovat kaikkein suosituimmat valinnat keittiön oviin. Listasimme Elegan top 5 suosituinta tyyliä keittiön kaappien oviin, joista saat inspiraatiota oman unelmakeittiösi suunnitteluun.

1. Simppelit ja suorat ovet pysyvät siistinä

Keittiö on paikka, jossa käytännöllisyys on tärkeää. Pelkistetyt ovet ovat helppo pitää siistinä ja ne antavat tilaa kauniille yksityiskohdille. Keittiön ilme pysyy selkeänä ja kaapin ovet sopivat helposti yhteen monen erilaisen tason ja välitilan kanssa.

Jos kaipaat keittiöösi minimalistista tunnelmaa, on yksinkertaisten kaapin ovien valinta hyvä päätös. Erityisesti mattapintaiset keittiön kaapin ovet antavat virtaviivaisen ja tyylikkään ilmeen keittiöösi.

Tässä asiakkaamme keittiössä vanhat ovet saivat tilalleen valkoiset Donna-ovet. Kaunis ovimalli on täysin suora ja siksi monelle selkeä suosikki!

2. Valkoinen on kestosuosikki

Valkoinen on ja tulee varmasti olemaan jatkossakin suosituin väri kaappien oviin. Valkoiset kaapinovet tuovat valoa ja avaruutta pienempäänkin keittiöön. Vaalea väritys on ajaton valinta. Valkoinen antaa tilaa ja mahdollisuuksia sisustaa keittiötä esimerkiksi tehosteväreillä. Valkoinen on moderni valinta, mutta sillä saa aikaan myös perinteisempää tunnelmaa halutessaan.

Valkoisista ovista löytyy paljon erilaisia malleja, kuten suoraa tai kuvioituna. Elegan ovimallistosta on helppo valita juuri sellainen tyyli, joka sopii omaan keittiöön. Esimerkiksi Gisla-ovimalli moderneilla reunuksilla on erityisen suosittu – tässä asiakaskohteessa ovet viimeistelevät tyylikkään keittiökokonaisuuden.

3. Modernia mustaa avariin tiloihin

Yhä useampi haaveilee mustasta keittiöstä ja mustat kaapin ovet ovatkin tyylikäs valinta nykyaikaiseen keittiöön. Mustilla ovilla luodaan tunnelmaa ja ryhdikkyyttä. Vaikka keittiöön valitaan mustat kaapin ovet, ei keittiön tarvitse kuitenkaan olla synkkä tai raskas. Mustat kaapin ovet yhdistettynä esimerkiksi vaaleapiirteiseen välitilaan, antaa se keittiölle raikkaan sekä modernin tunnelman.

Musta on nostanut suosiotaan erityisesti avarissa tiloissa, mutta sen käyttöä ei kannata arkailla pienemmässä keittiössä. Oikeanlaisella keittiösuunnittelulla musta voi antaa pienellekin keittiölle hienostuneen ja ylellisen vaikutelman. Tummat kaapit tuovat myös tunnelmaa, jota voit korostaa valaistuksella. Keittiö ei enää ole vain huone ruuanlaitolle vaan tila, jossa viihdytään ja nautitaan.

4. Luonnollinen puukuviointi tuo lämpöä keittiöösi

Kun keittiöön kaivataan kodikkuutta sekä lämpöä, valitaan usein kaapin oviin puuta jäljittelevä kuviointi. Puukuviointi on kaunis ja orgaaninen ilmeeltään, ja se tuo keittiöön luonnollisuutta sekä skandinaavista tunnelmaa. Puukuvioiduilla keittiön kaapeilla voi luoda niin moderneja kuin perinteisiä, hieman rustiikkisempia keittiöitä. Tyyliin on helppo yhdistellä esimerkiksi muita luonnonläheisiä materiaaleja, kuten betonia jäljittelevä laminaattitaso.

Puukuviointi antaa luonnollisuuden tuntua, ja tässä trendissä korostuu kaipuu aitouteen ja kestävyyteen. Materiaali sopii erittäin hyvin sekä pieneen että suureen tilaan. Erilaiset puukuvioidut materiaalit antavat paljon mahdollisuuksia erilaisiin tyylivalintoihin.

5. Huomaamattomat vetimet

Keittiösi kaapinovet voidaan viimeistellä tyylikkäillä vetimillä. Tällä hetkellä suosiossa onkin erittäin vähäeleiset tai lähes huomaamattomat vetimet. Siistit vetimet tekevät keittiösi ilmeestä elegantin ja ovat tietenkin käytännölliset. Vetimet onkin hyvä valita valitun kaapin oven tyyliin sopivaksi, mutta osassa kaapeista voidaan jättää vetimet kokonaan pois.

Oviin voidaan tarvittaessa asentaa huomaamaton pomppumekanismi, jonka avulla kaapinovi avautuu painalluksella. Mekanismin avulla saadaan aikaan minimalistinen ja tyylikäs ilme.

 

Olemme vuosien varrella uudistaneet kymmeniä tuhansia suomalaisia keittiöitä – kaipaako sinunkin keittiösi piristystä? Ota yhteyttä niin tehdään suunnitelma unelman toteutuksesta!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi