Keittiö on kuin palapeli, josta voit koota itsellesi mieluisan erilaisten materiaalien ja ratkaisujen avulla. Saatamme viettää keittiössämme useita tunteja viikossa, joten on tärkeää, että keittiön työtason materiaali sopii juuri sinulle.

Varsinkin jos olet erityisen innokas ruoanlaittaja tai leipuri, keittiön pöytätasot joutuvat kovalle koetukselle. Tasot voivat olla jopa päivittäin kosketuksissa kosteuden, kuuman, kylmän, terävän tai rasvan kanssa. Valitsemalla käyttöösi sopivan pöytätason materiaalin, voit varmistua siitä, että se säilyy käytössäsi mahdollisimman pitkään hyvänä.

Tutustu Ideakatalogiin ja inspiroidu!

Kestävä ja edullinen laminaattitaso

Laminaatti on keittiön pyötätasomateriaaleista yleensä se edullisin. Materiaali sopii loistavasti kiireistä perhe-elämää elävälle, sillä laminaatti on erittäin sietokykyinen erilaisille rasituksille – kuten vesi- ja ruokatahroille.

Laminaatista löytyy useampia erilaisia väri- ja materiaalityylejä. Laminaattitasolla voit saada juuri sellaisen ilmeen keittiöön, josta olet haaveillut.

— Valokuvaustekniikka on kehittynyt runsaasti aiemmasta. Tasojen pinnat ovat erittäin todentuntuisia kolmiulotteisuutensa vuoksi. Esimerkiksi “betoninen”-laminaattitaso on tällä hetkellä kysytyimpiä laminaattitasoja, Elegan keittiösuunnittelija Anni Fuss kertoi hiljattain Elegan keittiötrendit 2020 -blogijutussamme.

Puumateriaali huolelliselle keittiön käyttäjälle

Puumateriaali sopii erityisesti luonnonmateriaaleja arvostavalle. Puutaso voi olla myös kestävä vaihtoehto, mikäli siitä huolehtii oikein. Kosteus ja kuuma ovat puulle haitallisia, joten pienetkin roiskeet kannattaa pyyhkiä heti pois. Liian kuuman astian asettaminen tasolle voi tehdä nopeasti jäljen puuhun.

Puutasoa valittaessa on hyvä muistaa, että puu on materiaalina kaikista pehmein ja tasoon voi helposti tulla naarmuja sekä muita kolhuja. Paras puoli kuitenkin on se, että toisin kuin muita keittiön työtason materiaaleja, puuta voi tarvittaessa hioa. Puutaso voi siis kestää erittäin pitkään. Mikäli puu on saanut kolhuja käytön tiimellyksessä, pinnan voi tarvittaessa hioa uudeksi ja käsitellä asianmukaisella öljyllä.

Puutason väritys voi vaihdella käytetyn materiaalin mukaan. Usein tammesta, saarnesta tai pähkinäpuusta valmistetuissa massiivipuutasoissa on erilaisia värityksiä. Öljykäsittelyllä voidaan saada aikaan tummempaa efektiä keittiötasoon.

Keittiön työtasojen trendit

Keittiön työtasojen materiaalien valinnassa korostuu usein kestävyys, luonnollisuus ja yhteensopivuus muiden keittiön materiaalien kanssa. Erilaisia keittiön materiaaleja, värejä ja tyylejä yhdistettäessä voi käyttää rohkeasti luovuutta. Keittiösuunnittelun ammattilainen auttaa suunnitteluvaiheessa yhteensopivien materiaalien valinnassa.

Tummanpuhuvat keittiön työtasot yhdistettynä raikkaaseen, vaaleapiirteiseen keittiöön on hyvin suosittu tyyli keittiöön. Kontrastit tuovat keittiöön rikkautta, joten näiden kanssa pelaaminen on hyvinkin sallittua. Täysin yhdestä materiaalista tai väristä tehty keittiö alkaa olla menneiden vuosikymmenien tyyliä.

Liikaa ei kuitenkaan kannata vallitsevien trendien perässä juosta. Loppujen lopuksi sinä päätät, minkälainen keittiötyyli miellyttää sinua parhaiten!

Tutustu keittiön työtasojen materiaaleihin

Keittiön työtasoille löytyy useampaa eri vaihtoehtoa Elegan valikoimasta. Voit tutkia vaihtoehtojamme keittiötasot-sivulla ja valita oman suosikkisi. Tutustu suunnitteluhetkellä myös Elegan tuotekuvastoon. Kuvastosta löydät mm. Elegan valikoimassa olevat tasovaihtoehdot.

Ota yhteyttä keittiöasiantuntijaamme niin löydämme yhdessä keittiöösi sopivan työtason materiaalin!

 

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi

Elega - Huomioi nämä 3 yleistä asiaa, kun uusit keittiösi!

Lataa maksuton käsikirja onnistuneeseen keittiöremonttiin

Oppaasta löydät vastaukset, mitkä 3 yleistä asiaa tulee huomioida, kun uusit keittiösi.

Lataa opas