Leppävedellä asuvan Kalmarin perheessä repesi elokuussa riemu, kun he kuulivat voittaneensa uuden ilmeen vanhaan ja epäkäytännölliseen keittiöönsä.

Perheen äiti, Mari Kalmari, osallistui kesällä Elegan järjestämään Keittiöt Kuntoon -kuvakilpailuun. Kilpailussa etsittiin kunnostuksen tarpeessa olevaa keittiötä. Marin keittiökuva sai kilpailun aikana runsaasti ääniä ja kuva selviytyi viiden finalistin joukosta voittoon.

– Huomasin sattumalta kilpailun Facebook-ryhmästä ja päätin saman tien osallistua mukaan, sillä meillä oli kova tarve uudistukselle. Jaoin todella aktiivisesti kilpailukuvaani, Mari tuumaa iloisesti.

Vanha keittiö oli Marin kuvailun mukaan erittäin epäkäytännöllinen. Vanhat puiset laatikot tökkivät avatessa ja laatikoiden etuosat irtoilivat. Lisäksi keittiössä oli vanhat puiset leikkuulaudat sekä useampia liian pieniä tai matalia laatikoita.

– Keittiömme oli alkuperäinen 80-luvun keittiö, jossa keittiön kaapin ovet olivat koottu lastuista ja rimoista, saranat olivat esillä ja niitä joutui korjailemaan vähän väliä. Lisäksi keittiötaso ja tiskiallas olivat valkoisia, jolloin tällaisen suurperheen arjessa ne olivat todella epäkäytännöllisiä, Mari kertoo.

   

Vanhassa keittiössä oli mm. 80-luvulta tutut kulmakaapit sekä valkoinen tiskiallas.

Keittiöuudistus tuli Kalmarin perheelle tositarpeeseen. Perheessä on yhteensä neljä lasta, joista kahdella on erityistarpeita. Lisäksi perheeseen kuuluu kolme koiraa.

– Mieheni tekee pitkää päivää maatilalla ja lisäksi sairauteni, MS-tauti, tuo haasteita arkeen. Meillä ei juurikaan ole jäänyt aikaa tai voimia remontoinnille, vaikka tarve olisi ollut kova, suurperheen arkea elävä Mari pohtii.

Näin keittiön uudistus toteutettiin

Keittiöt Kuntoon -kilpailun voittoon kuului keittiökaappien ovien uusiminen Elegan Haapajärven tehtaalla valmistettuihin kaapinoviin. Lisäksi perhe uusi lisämaksusta mm. työtason ja lavuaarin.

Näillä muutoksilla Kalmarin perheen keittiö saatiin uuteen loistoon:

  • Keittiön kaapin ovet vaihdettiin moderneihin, vaaleisiin kaapin oviin
  • Kaikkiin yläkaappeihin vaihdettiin pitkät ovet
  • Kaapin oviin ja laatikoihin lisättiin hidastimet
  • Keittiön työtaso vaihdettiin käytännölliseen tummaan laminaattitasoon
  • Vanha valkoinen tiskiallas vaihdettiin metalliseen
  • Keittiöstä poistettiin vanhat leikkuulaudat sekä 80-luvulta tutut kulmahyllyt

       

Erityisesti Mari kertoi olevansa tyytyväinen roskakaapin sekä ikkunan alla olevan matalan laatikon uusintaan. Roskakaapin ovet vaihtuivat yhteen leveään laatikkomaiseen malliin, jolloin roskat eivät enää tipu roskalaatikoista pois. Ikkunan alla oleva matala laatikko vaihdettiin tilavampaan, jolloin sinne mahtuu esimerkiksi leipäpussit.

– Kaappien sisällöt vaihtoivat paikkojaan, kun esimerkiksi vanhat lasiovet vaihdettiin suljettuihin kaapin oviin. Verrattuna aikaisempaan, lasit ja kuivatarvikkeet ovat nyt kätevämmin sijoiteltu sopiviin kaappeihin, Mari kertoi uudelleenjärjestelyistä.

Tulevaisuudessa kotiin on suunnitteilla keittiön uudistuksen myötä pientä pintaremonttia.

– Olemme jo tilanneet kodinhoitohuoneesta tarjouksen Elegalta! Kodinhoitohuoneeseen tarvitsemme kaksi isoa pyykkikaappia, sillä tällä hetkellä pyykkikorit sijaitsevat keittiössä, toteaa Mari.

Perheen keittiön ilme ja käytännöllisyys muuttui keittiöuudistuksen myötä täysin.

– Meidän koko perhe on ollut uudistuksesta todella innoissaan ja tämä on helpottanut arkeamme huomattavasti, Mari kiittelee.

 

Lahjoita uusi ilme keittiöön sitä tarvitsevalle

Elega haluaa näin joulun alla lahjoittaa lisää hyvää mieltä Kalmarin kaltaisille perheille tai henkilöille. Tätä varten on käynnistetty uusi kilpailu, jossa on mahdollista ilmiantaa esimerkiksi ystävä, joka ansaitsee piristyksen omaan keittiöön.

– Tekisi hirveästi mieli ilmoittaa tähän uuteen kilpailuun eräs läheinen, jolle keittiöremontista voisi olla iloa. Suosittelen ehdottomasti muitakin osallistumaan, kommentoi Mari uutta kilpailua.

Elega - Huomioi nämä 3 yleistä asiaa, kun uusit keittiösi!

Lataa maksuton käsikirja onnistuneeseen keittiöremonttiin

Oppaasta löydät vastaukset, mitkä 3 yleistä asiaa tulee huomioida, kun uusit keittiösi.

Lataa opas