Huippujalkapalloilijana ja nykyisin kommentaattorina tunnettu Sami Hyypiä toteutti Helsingissä sijaitsevaan sijoitusasuntoon Elega keittiöuudistuksen.

Aluksi asunnossa oli käynnissä kerrostalon linjasaneeraus, jonka yhteydessä uusittiin asunnon kylpyhuone. Kontrasti uuden kylpyhuoneen ja vanhan keittiön välillä oli suuri, jolloin kipinä keittiön uudistukseen syntyi.

– Kun kylpyhuone laitettiin ensimmäisenä uusiksi, katsoin sen jälkeen keittiötä ja ajattelin, että ei hitsi tämä täytyy myös laittaa uusiksi.

– Suunnittelusta lähtien kaikki on sujunut tosi jouhevasti, kommentoi Sami.

“Olikin jo aika päivittää montakyt vuotta vanha keittiö”

Vanhassa keittiössä oli muun muassa tumma tasopinta sekä kermanväriset kaapinovet. Keittiössä jouduttiin uusimaan näkyvien pintojen lisäksi runkorakenteita.


Keittiö ennen uudistusta.

– Oon tosi tyytyväinen tähän lopputulokseen, joka saatiin aikaiseksi. Olikin jo aika päivittää montakyt vuotta vanha keittiö ja nyt näyttää todella hyvältä, tuumaa Sami lopputuloksen nähtyään.

Vanhoille mekanismeille ja kulmakaapeille sanottiin heipat, sillä keittiön laatikostojen paikkoja uudistettiin nykypäivään soveltumaan. Kaapinoviin asennettiin vaimentimet, jotka hidastavat ovien sulkeutumista.

Kestävä laminaattitaso sekä huomaamaton listavedin viimeistelevät tyylikkään ja ajattoman keittiökokonaisuuden.

– Tykkäsin erityisesti siitä, että taso mätsää lattian kanssa hyvin yhteen. Tämä pystyttiin varmistamaan jo suunnittelutapaamisessa, kun suunnittelu tapahtui paikan päällä, kertoo Sami.

Kotimaisuus tärkeänä kriteerinä keittiövalmistajan valinnassa

Sami ei ollut kertomansa mukaan aikaisemmin toteuttanut itse suurempia rakennusprojekteja, kuten keittiöremonttia. Hän haki kohteelleen keittiövalmistajaa, joka voisi hoitaa koko uudistuksen suunnittelusta asennukseen.

– Projekti ei ole sellainen, mitä olisin tehnyt hirveen usein. Eihän keittiöitä kovin usein uusita.

– Oli kyllä joustavaa tekemistä. Alusta asti sain paljon neuvoja, mitä kannattaa ottaa huomioon. Sain apua siihen, miltä se kokonaisuus näyttää, kertoo Sami.

Sijoitusasuntona toimivaan kerrotaloasuntoon Sami kertoi ensisijaisesti halunneen kotimaisen keittiövalmistajan toteuttamaan uudistuksen.

– Mulle kotimaisuus on tosi tärkeä asia! On tuntunut koko ajan, että on ammattitaitoisissa käsissä. Yhteistyö Elegan kanssa on ollut antoisaa ja heillä on mukavia ihmisiä töissä, kertoo Sami.

Elegan tapa uudistaa keittiö tai muita kodin kiintokalusteita on sijoitusasunnon omistajalle helppo ja nopea tapa tehdä uudistuksia kohteeseen. Jos keittiön rungot ovat kunnossa, voidaan keittiöstä uusia näkyvät pinnat ja mekanismit, jolloin uudistus on hyvin aika- ja kustannustehokas. Elegan palvelu kattaa suunnittelun ja mittauksen kohteessa, materiaalien tuotannon Haapajärven tehtaalla, vanhan keittiön purun, uuden asennuksen sekä vanhojen materiaalien kierrätyksen.

– Asennusvaihe meni tosi joustavasti ja nopeasti. Ei ollut pitkää odottamista, kun keittiö saatiin muutamassa päivässä kuntoon, kertoo Sami.

– Kiitokset Elegalle, että täällä on uusi keittiö, summaa Sami.

 

Keittiössä käytetyt materiaalit

Ovet ja etulevyt: Doris AP, Valkoinen puolikiilto
Vedin: Lungo valkoinen
Taso: Vaalea Tammi (laminaatti)
Välitila: Puhtaanvalkea väre (välitilalaminaatti)

Keittiöunelmista toteutukseen

Onko sinulla mielessä unelmiesi keittiö, mutta et tiedä, miten edetä toteutuksessa? Ota yhteyttä niin tehdään suunnitelma unelman toteutuksesta!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi