Uudistimme Pinossa -blogista tutun Essin keittiön kaapin ovet. Essi kertoo vieraskynä blogissamme, miksi alkuperäiset ovet haluttiin vaihtaa ja miten uudistus sujui.

Uusilla keittiön kaapin ovilla helpotusta lapsiperheen arkeen

Perheemme muututtua lapsiperheeksi huomasin vanhan keittiömme olevan mahdoton ylläpitää – ja niin syntyi päätös keittiöremontista.

Edellinen keittiömme ei ollut vanha tai kulahtanut. Olin itse valinnut ovet keittiötoimittajan nettisivuja selailemalla ja rakastunut oikopäätä valintaani: Meille tulisi rosteriset ovet. Kahden aikuisen taloudessa valinta oli tyylikäs ja uniikki, mutta se muuttui kertaheitolla mahdottomaksi perheemme kasvaessa. 

Päätös remontoida uudestaan vain kuusi vuotta vanha keittiö oli vaikea niellä, sillä keittiöremontin pitäisi olla sellainen, joka tehdään kymmenien vuosien välein. En voinut perustella päätöstä edes tyylillisesti, koska olin itse valinnut edelliset ovet – ja kyllähän edelleen pidin rosteriovista, en vain pitänyt niiden jatkuvasta siivoamisesta, lommoista ja naarmuista. Niinpä nielin ylpeyteni, myönsin tehneeni huonon valinnan ja päätin helpottaa elämääni uusilla keittiön kaapin ovilla.

Keittiöremontin kumppaniksi valitsin Elegan, koska arvostan sitä, että ovet valmistetaan tilauksesta mittojen mukaan Elegan omalla tehtaalla Haapajärvellä. Pidän myös Elegan toimintatavasta, jossa keittiöremontin yhteydessä vaihdetaan vain oikeasti tarvittava – kuten meidän tapauksessa ovet. Hyväkuntoisiin kaapistoihin olisi ollut turha kajota.

Uusien ovien valinta oli helppoa

Olin jo alustavasti miettinyt, millaiset ovet valitsisin vanhojen tilalle. Vihreä houkutteli, mutta samalla pohdin ajattoman harmaan ja vaniljan välillä. Valinnat löin lukkoon Elegan myyjän vierailulla, jolloin pystyin vertailemaan eri värejä suoraan keittiössämme. Vanilja olisi ollut liian hillitty ja harmaa tuntui liian tummalta ja samanlaiselta kuin rosteri. Murrettu vaaleanvihreä sen sijaan tuntui heti oikealta.

Ovimalliksi valitsin modernin ja samaan aikaan klassisen peilioven Gislan ja väriksi mattapistaasin. Sävy on samaan aikaan trendikäs ja sopivan hillitty, jotta se kestää aikaa. Vetimiksi halusin ehdottomasti Retro-lankavetimet. Ensin ajattelin kallistuvani kultaisiin, mutta onneksi otin hopeiset: ne sopivat keittiön teräspintoihin ja näyttävät ihanan raikkailta vihreän harmaata ovea vasten.

Itse ovien asennus sujui joutuisasti ja koko prosessi eteni rivakalla aikataululla. Asentaja tuli meille aamulla kahdeksan aikaan, ja iltapäivällä keittiössä oli uudet ovet asennettuna. Vanhat ovet Elegan asentaja vei muiden roskien ohella mukanaan, joten uudesta keittiöstä pääsimme nauttimaan heti. Kaiken kaikkiaan prosessin kaikissa vaiheissa yhteistyö oli joustavaa ja sujuvaa.

Keittiö on nyt käytännöllisempi ja kotoisampi

Tavoitteeni oli saada käytännöllisempi ja arjessamme toimivampi keittiö, ja siihen tavoitteeseen päästiin. Ovissa ei näy enää sormenjäljet ja ylläpitosiivous on helpottunut, sillä roiskuneet tomaattikastikkeet tai leikkuulaudalta valuneet appelsiinin mehut voin vain pyyhkäistä pois ilman, että minun täytyy huolellisesti käydä läpi koko ovi mikrokuituliinalla raitojen välttämiseksi. Mattapistaasi antaa nvärinä anteeksi lialle, eikä siinä näy kaikki ihan yhtä varmasti kuin valkoisessa. Vinyylipinnoitettu MDF vaikuttaa myös materiaalina kestävältä. Ainakaan vielä lapsi ole saanut oviin jälkiä, vaikka tuolin metallinen selkänoja kolahtaakin niihin vähintään kerran päivässä.

Materiaalivalintojen puolesta olen itseeni enemmän kuin tyytyväinen. Mielestäni keittiö on nyt sekä kotoisa, klassinen että trendikäs. Keittiö tuntuu avarammalta, valoisammalta ja yksinkertaisesti niin paljon paremmin meille sopivalta. Onneksi siis tuli tehtyä!

Keittiössä käytetyt materiaalit

Ovet: Gisla, sävy: Mattapistaasi
Vetimet: Retro

 

Keittiöunelmista toteutukseen

Onko sinulla mielessä unelmiesi keittiö, mutta et tiedä, miten edetä toteutuksessa? Ota yhteyttä niin tehdään suunnitelma unelman toteutuksesta!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi