Vuoden 2024 keittiötrendeissä nähdään saarekkeita, rohkeita värejä sekä puun sävyjä. Näissä keittiötrendeissä näkyvät innovaatiot ja tyylikkäät ratkaisut, jotka tekevät keittiöstä kodin keskipisteen. Tutustutaanpa tarkemmin vuoden kuumimpiin keittiötrendeihin!

Trendikkäät saarekkeet – Toimivuutta ja tyylikkyyttä keittiössä

Saarekkeet ja niemekkeet ovat olleet kasvavassa suosiossa jo pitkään, mutta nyt niiden toiminnallisuuteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Saarekkeet, jotka koostuvat hyödyllisestä säilytystilasta sekä avoimista alueista, tarjoavat monipuolisuutta ja toimivuutta.

Saarekkeen ääressä syödään aamupalaa, milloin pöytätilaa sekä jalkatilaa toivotaan enemmän. Kun saareke halutaan työskentelytilaksi halutaan saarekkeeseen vesipiste. Tällöin saarekkeen säilytystila on erityisen tärkeässä asemassa, jotta tarvittavat keittiövälineet ovat käden ulottuvilla. Saarekkeeseen voidaan yhdistää myös liesi, jolloin erityisesti integroitu liesituuletin tekee tilasta tyylikkään ja avaran.

Katso miltä näyttää lapsiperheen keittiön käytännöllinen niemeke!

Trendikeittiössä kimaltaa kulta

Metallin sävyt ovat olleet kasvavassa suosiossa koko vuoden ajan, mutta uusien trendien mukaan erityisesti kullan ja messingin sävyt tulevat olemaan ylitse muiden. Kullan sävyillä tuodaan keittiöön ripaus ylellisyyttä, joka on helppo yhdistää niin moderniin kuin perinteisempään tyyliin.

Kullan sävyä keittiön vetimissä, hanassa ja altaissa tullaan siis näkemään tulevana vuonna entistä enemmän. Kullan sävyt voivat vaihdella kiiltävästä harjattuun, milloin luodaan erilaisia visuaalisia efektejä keittiöön. Kiiltävä kulta voi heijastella valoa, tuoden tilaan lisää avaruutta ja kiiltoa, kun taas harjattu kulta luo pehmeämmän ja lämpimämmän ilmeen.

Keittiön vetimien vaihto onkin helppo ja edullinen tapa päivittää keittiön ilmettä. Vetimien avulla voit luoda persoonallisen ilmeen keittiöösi ja viimeistellä haluamasi tyylin.

Sara Siepin keittiössä nähdään paljon kultaa!

Leikittele materiaaleilla

Vuonna 2024 nähdään materiaalien monipuolista käyttöä ja yhdistelemistä. Puun sävyt yhdistetään rohkeasti värillisiin kaapinoviin, luoden kontrasteja ja tuoden persoonallisuutta keittiöön. Esimerkiksi puun sävyiset kaapit voivat sulautua saumattomasti yhteen värikkäiden alakaappien kanssa, luoden näyttävän kokonaisuuden.

Myös tasoissa, välitilassa sekä yksityiskohdissa yhdistellään rohkeasti metallia, puuta sekä värejä. Yksityiskohdissa, kuten vetimissä ja hanoissa sekä altaissa uskalletaan yhdistää rohkeasti erilaisia metallin sävyjä keskenään.

Rohkeat värit saapuvat keittiöön – Vihreä on vuoden suosikki!

Trendikkäissä keittiöissä on käytetty rohkeita värejä. Moni sävy, kuten punainen, yllättää ja nousee suosioon uusissa keittiöissä. Värejä myös yhdistellään entistä rohkeammin. Yhden värin monet sävyt voivat loistaa keittiössä esimerkiksi ylä- ja alakaappien ollessa eri sävyiset.

Kaikista väreistä suosituimmaksi nousee vihreä. Vihreä keittiö on tulevan vuoden suosituin ja vihreän sävyjä tullaan näkemään runsaasti. Vaalean keittiön ystävät valitsevat vaalen pistaasinvihreän sävyn, kun taas tummista keittiöistä pitävät valitsevat entistä useammin mustan keittiön tilalle tummanvihreän.

Katso Thelma Sibergin upea tummanvihreä keittiö!

Vihreä keittiö on moderni, mutta samalla maanläheinen ja kotoisa. Yhdistämällä esimerkiksi tummanvihreän valkoiseen tasoon saadaan modernia kontrastia. Vaaleammat sävyt yhdistettynä puun sävyihin luovat lämpimän ja maanläheisen tunnelman.

Aamun hetkille enemmän aikaa – Aamiaiskaappi tulevaisuuden keittiössä

Pernillan lempiasia mökkikeittiössä on aamiaiskaappi

Aamiaiskaappi on ollut trendi, joka jatkaa suosiotaan. Vuonna 2024 aamiaiselle ja omille kahvihetkille pyhitetään enemmän aikaa ja tämän vuoksi aamiaiskaapin tarpeellisuus korostuu.

Hyvin suunnitellussa aamiaiskaapissa säilytetään kahvitarvikkeet, teet, kupit ja kipot. Näin voidaan helposti nauttia hitaista aamuista ja nautiskella aamukahvi rauhassa. Käytännölliseen aamiaiskaappiin mahtuu myös leivänpaahdin ja tehosekoitin, jolloin kaikki tarvikkeet löytyvät helposti yhdestä paikasta.

Puun sävyillä lämpöä ja luonnollisuutta keittiöön

Puun sävyjen suosio jatkuu myös tänä vuonna. Perinteisen valkoisen keittiön sijaan kaapiston ilme rikastuu nyt luonnollisilla tekstuuripinnoilla ja puukuvioinneilla, jotka tuovat keittiöön luonnollista lämpöä ja autenttisuutta.

Puun sävyjä nähdään niin tummina kuin vaaleina. Skandinaavinen ilme keittiöön saadaan vaaleilla puun sävyillä, jotka heijastaa valoa ja luovat avaran tunnelman. Tummalla puulla luodaan rustiikkinen keittiö ja lämpimillä sävyillä tuodaan kodikkuutta.

Lisäksi keittiösuunnittelussa nähdään myös yhdistelmä eri sävyisiä puumateriaaleja, kuten tummaa tammen sävyä ja vaaleampaa koivun sävyä, jotka yhdessä tuovat tilaan kontrastia ja visuaalista kiinnostavuutta.

Katso Anna Blomqvistin puun sävyinen keittiö!

Kierrätyksen keskiössä – Monipuolinen säilytys sisältää vetolaatikoita

Keittiön säilytysratkaisut ovat ottaneet suunnan kohti entistä monipuolisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta, kun ympäristötietoisuus ja kierrätyksen merkitys korostuvat. Erityisesti kierrätyksen tarpeet ovat nousseet keskiöön, ja tämä näkyy selkeästi keittiömuotoilussa. Uusissa säilytysjärjestelmissä kiinnitetään erityistä huomiota monipuoliseen kierrätykseen, ja tässä roolissa vetolaatikot nousevat keskeiseen asemaan.

Lisäksi muut säilytysratkaisut suunnitellaan nyt entistä paremmin vastaamaan keittiön tarpeita. Keittiön säilytysjärjestelmien suunnittelussa korostuu nyt ajatus siitä, että kierrätys ja tehokas tilankäyttö voivat kulkea käsi kädessä. Tämä ei ainoastaan tue ympäristöystävällisyyttä vaan myös tekee keittiöstä toimivan ja helposti hallittavan tilan.

Aikakauden tunnelma – Mid-century modern keittiöissä

Vuoden 2024 keittiötrendit kukoistavat Mid-century modern -tyylin ympärillä, luoden tiloja, joissa kohtaavat ajaton eleganssi ja modernin ajan inspiroima suunnittelu. Mid-century modern on viime vuosisadan puolivälin modernismia, joka juhlii 1950- ja 1960-luvun taitteen arkkitehtuuria ja muotoilua.

Mid-century modern -teeman sävymaailma on nykyaikaista astetta murretumpi, luoden hienovaraista ja rauhallista tunnelmaa keittiöön. Puun sävyillä on keskeinen rooli tässä tyylissä, ja luonnollinen tammi sekä pähkinä tuovat lämpöä ja luonnonläheisyyttä tilaan. Puuviilut ovat modernilla aikakaudella luonnonmukaisia ja aitoja, mikä yhdistettynä täyteläiseen sävyyn luo keittiöön ajattoman tyylin.

Kullanväriset yksityiskohdat täydentävät kokonaisuutta, heijastaen aikakaudelle ominaisia arvokkaita messinkisiä ja kromisia elementtejä. Lanka- ja uramalliset vetimet lisäävät tilaan ripauksen historiallista charmia.

Keittiöunelmista toteutukseen

Onko sinulla mielessä unelmiesi keittiö, mutta et tiedä, miten edetä toteutuksessa? Ota yhteyttä niin tehdään suunnitelma unelman toteutuksesta!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi