Käytännöllisessä keittiössä on helppo touhuta ja siitä on myös vaivatonta pitää huolta.

Laadukas keittiö on tehty kestämään arjen askareita ja oikeanlaiset materiaalivalinnat varmistavat keittiön sopivuuden juuri sinulle. Keittiö onkin kuin palapeli, josta voit koota itsellesi mieluisan erilaisten materiaalien ja ratkaisujen avulla.

Jotta keittiösi säilyy hyvässä kunnossa ja on mahdollisimman pitkään käytännöllinen, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten huolehdit keittiöstä siivoamalla, miten säilytät asioita keittiössäsi ja miten keittiötä kannattaa ajoittain huoltaa.

Tässä blogisarjassa tarjoamme viisi vinkkiä pitkäaikaiseen ja käytännölliseen keittiöön! Ensimmäisenä sukellamme keittiön säilytysratkaisujen pariin.

1. Valitse oikeanlaiset kaapit ja mekanismit säilytystä varten

Kun valitset keittiöösi kaappeja ja uusia mekanismeja, kannattaa miettiä mitä keittiössäsi oikeastaan säilytät ja miten niihin pääsee helpoiten käsiksi.

Vetolaatikot alakaapeissa ovat olleet monelle asiakkaallemme todellinen tilaihme, sillä syvien kaapistojen tila saadaan helposti ulottuville. Vetolaatikoita voidaan tarvittaessa kerrostaa, jotta vältytään tavaroiden päällekkäin pinoamiselta – näin vältyt myös astioiden särkymiseltä!

Korkeilla, kattoon asti ulottuvilla kaapeilla hyödynnetään koko keittiön huonekorkeus ja saadaan paljon säilytystilaa.

Aamiaiskaapilla taas saadaan keittiön ilmeestä siisti, kun päivittäiset tavarat voidaan piilottaa kaapin sisään, jossa ne ovat aina valmiina odottamassa käyttöä.

Kapea apteekkikaappi– tai tasohylly hyödyntää pienen tilan ja antaa esimerkiksi kokkailussa käytettäville mausteille käytännöllisen ja helpon säilytyksen. Lue lisää Elegan tarjoamista mahdollisuuksista säilytysratkaisuiksi ja mekanismeiksi!

Akin keittiöön tehtiin aamiaiskaappi

2. Ruoan säilytys – Purkit ja laatikot avuksi säilytykseen

Onko tuttu tunne, kun keittiön kaapin pohjalla on hiukan sokeria tai jauhoja? Usein paperiset pussit eivät ole täysin tiiviitä ja tämä houkuttelee asunnon tuholaiset kylään. Jotta keittiön kaapit saadaan pidettyä puhtaina, tavarat järjestyksessä ja tuholaiset poissa, kannattaa kuivaruokien säilytykseen ottaa avuksi säilytysrasiat.

Säilyttämällä kuivaruokia niille tarkoitetuissa säilytysrasioissa pidät kaapit puhtaina ja tavarat siististi järjestyksessä.

Purkit ja erilaiset säilytyslaatikot ovat oiva ratkaisu uudistettuihin helposti avattaviin laatikostoihin. Valitse samaa sarjaa olevia säilytyspurkkeja tai -laatikoita, jotka asettuvat mittatarkasti niille tarkoitettuun paikkaan.

3. Ota huomioon jätteiden lajittelu

Jätteiden lajittelu on monille asiakkaille tärkeä yksityiskohta uuden keittiön suunnittelussa.

Jotta kaikille jätteille löytyisi oma, sopivankokoinen paikkansa, kannattaa jätevaunua ja sen kokoa ja roska-astioiden määrää pohtia. Monille esimerkiksi kaksi erillistä astiaa on liian vähän.

Ahkera kierrättäjä voi tarvita jopa kymmeniä erilaisia astioita jätteille, sillä sekajätteen lisäksi kierrätettävää kertyy muun muassa biojätteestä, muovista, metallista, lasista, pahvista, paperista ja monesta muusta.

Jätevaunun paikassa kannattaa hyödyntää sille varattu tila hyvin. Astioiden tulee olla hyvin saatavilla sekä niiden putsaus tulisi olla helppoa ja kätevää.

Myös jätevaunun mekanismi mahdollistaa helpon kierrätyksen! Tutustu Elegan jätevaunuratkaisuihin!

.

4. Hyöty irti kulmakaapeista

Kulmakaapit ovat monelle todellinen keittiön ongelmakohta ja niissä menee useimmiten tilaa hukkaan. Kulmakaapin kohdalla kannattaakin miettiä mitä tavaroita keittiössä säilytetään ja miten.

Kulmakaapeissa kannattaa hyödyntää mekanismeja, joiden avulla hankalaan tilaan päästään helposti käsiksi. Ulos liukuvat, kerrostetut hyllyt kulmakaappimekanismilla hyödyntävät kaiken olemassa olevan tilan. Niissä on helppo säilyttää esimerkiksi padat, kattilat ja paistinpannut.

Jasminin keittiöön haluttiin kauniit avohyllyt

5. Hyödynnä valmiit rungot, uudista vain mekanismi

Kun olet uudistamassa keittiötäsi, kannattaa sen käytännöllisyyttä ja säilytysratkaisuja miettiä ensimmäisenä. Vaikka vanhassa keittiössäsi olisikin paljon puutteita käytännöllisessä tilan käytössä, ei runkoja tarvitse aina kokonaan purkaa.

Usein myös vanhat rungot voidaan hyödyntää ja runkojen sisäiset mekanismit muuttamalla saadaan ihmeitä aikaan. Esimerkiksi vanhat laatikostojen ja kaappien mekanismit ovat saattaneet kulua vuosien saatossa niin, että avaaminen ja sulkeminen on raskasta tai äänekästä. Uusien mekanismien avulla kaapinovet eivät enää narise ja kitise! Tutustu tarkemmin Elegan keittiöremonttiin.

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi