“Eräänä päivänä ovikellomme soi ja menin avaamaan. Oven takana seisoi nuori mies esite kädessään. Hän esitteli itsensä ja kertoi millä asialla oli ja kysyi saisiko kurkistaa millainen keittiö meillä oli. Päästin miehen sisälle ja sanoin, että voihan sitä keittiötä katsoa – eihän se siitä miksikään kummene!

Asumme -83 rakennetussa rivitalossa, jonka keittiössä oli tummat, tiikinväriset ovet. Ovet sinällään eivät vielä olleet rikki, saranat tietysti vähän lonksuivat ja laatikot olivat jäykät muovista tehdyt. Elegan edustaja kertoi kuinka vaivattomasti uusi ilme saadaan keittiöömme ja hän hakikin malliovet autostaan sisälle.

Paljon vaihtoehtoja ja mahdollisuus tehdä muutoksia

Mieluinen väri löytyi heti! Valkotammiovi, jossa holvikaarijyrsintä. Ovaali loimusävyinen kahva istui kivasti ruskeasävyiseen kaakeliin, jota emme aikoneet vaihtaa.

Kun olimme käyneet kaikki yksityiskohdat läpi, edustaja laski hinnan ja kaupat tehtiin samantien. Edustaja otti vielä ovista tarkat mitat ja joimme kauppakahvit. Sen jälkeen edustaja poistui ja lupasi tulla ottamaan kuvat uudesta keittiöstä kun se olisi valmis.

Elegan asentaja soitti kolmen viikon kuluttua ja ilmoitti tulevansa seuraavana keskiviikkona asentamaan tilattuja ovia paikoilleen. Asennus kävikin nopeasti. Asentaja aloitti työt kello 10 ja asennus oli valmis kello 14, jonka jälkeen hän siirtyi tien toiselle puolelle asentamaan seuraavaa kohdetta. Asennus oli todella ripeää ja asentajalle arvosana 10+ sekä työstä että käytöksestä. Mittamies oli ollut tarkkana ja kaikki sopi tarkalleen. Jälkeenpäin meitä nauratti kun kysyttiin asentajalta, että ´laitetaanko asentajalle peti, että voi jatkaa töitä seuraavana päivänä, ettei tarvi ajella eestaas?´

Asennuksen ajaksi kaappeja ei tarvinnut tyhjentää. Asentaja vitsailikin, ´että tässä nyt näkee, minkälaisessa järjestyksessä rouva pitää kaappeja.” Asentaja vei vanhat ovet mennessään, mitäpä me niillä olisimme tehneet. Muutimme yhden kapean ovellisen kaapin laatikostoksi ja kyllä sitä on sitten kiva käyttää. Tuntuu ihan oudolle kun laatikot liukuvat niin ketterästi.

Kotimaista työtä ja suomalaista laatua

Olemme ajatelleet, että mieluummin sitä ostaa kotimaista työtä kuin ulkomailla tehtyä. Suomalaiseen laatuun voi luottaa paremmin ja mitä tuota turhaan runkoja vaihtamaan, kun ne on vielä ihan hyvät. Säästyy luontoa, energiaa eikä mene kaatopaikalle paljoa jätettä kun vain ovet vaihdetaan.

Kun edustaja tuli ottamaan valokuvia valmiista keittiöstä, niin tilasimme samalla eteiseen liukupeiliovet ja yläkomeron sävy-sävyyn keittiön kanssa. Saimme siis juoda toisetkin kauppakahvit, vaikka edustajalla tuntui olevan jo kiire seuraavalle sovitulle asiakaskäynnille myös tänne Äänekoskelle.”

Kiitokset Elegalle ja hyvää jatkoa ja hyviä kauppoja!

Terveisin Sinikka ja Eero Nahkala , Äänekoski

Asiakkaat: Sinikka ja Eero Nahkala, Äänekoski
Edustaja: Mika Lahtinen
Asentaja: Pentti Etelä