Ritva ja Teuvo Tajakan rivitalohuoneiston eteiskalusteet olivat aivan alkuperäiset ja kaipasivat jo kovasti uudistamista. Komeroiden rungot on tehty ajan tavan mukaan paikanpäällä 45 mm:n paksuisesta komeron urakarmilankusta. Uusien ovien mitoitus vanhoihin runkoihin kävi näppärästi ja näin säästyttiin ylimääräiseltä työltä ja repimiseltä. “Hyvinhän nuo uudet ovet istuivat entisiin runkoihin ja hyvät on saranat! Täytyisi vielä maalata sisältä nuo komerot, mutta ovethan ovat koko ajan kiinni ja raot on niin pienet ovien välissä, ettei sieltä paljon vanha runko paista”, Teuvo kertoilee.

Päätös eteisen kaapistojen uudistamisesta syntyi nopeasti. ´Sytyimme ajatukseen pian, vaikka värejä mietimme ja jyrsintäkuviokin vaihtui useaan otteeseen kauppaa tehdessä. Kaupanteon jälkeisenä yönä mietimme, että tuliko valittua liian tummat ovet ja olimme vähällä soittaa edustajalle, että vaihdetaan vaaleiksi´, Teuvo ja Ritva kertaavat kaupanteon aikaa. “Ei kuitenkaan nyt jälkikäteen harmita yhtään, sillä eteinen ei ole yhtään synkkä ja liukupeiliovet antavat tilan tuntua. Tummassa ei näy myöskään kaikki sormenjäljet ja puunvärihän on taas muodissa”, Ritva perustelee värivalintaa. “Noita kahvoja ovat myös kaikki kehuneet, jotka kylässä ovat käyneet!”

Elega-asentaja Pentti Etelä saa pariskunnalta vielä erityiskehut: “Rauhallinen, asiallinen mies ja nopea neljän tunnin asennus. Ei meinannut kahvia malttaa juoda välissä!” “Asentajalla oli sellaiset työkalut, että homma kävi. Samalla hän korjasi pari saranaakin aiemmin uusitusta keittiöstä, mikä hankittiin vuosia sitten muualta”, Teuvo kiittelee.

Asiakkaat: Ritva ja Teuvo Tajakka, Tikkakoski
Edustaja: Mika Lahtinen
Asentaja: Pentti Etelä