Elegan Oy:n uusi levylinjasto käynnistyi kesällä 2023. Linjastolle investoitiin SCM:n nykyaikaiset ja monipuoliset tuotantokoneet. Kehityshankkeella tehdyt investoinnit mahdollistavat entistä laadukkaampien tuotteiden valmistamisen asiakkaillemme ja pienentävät hiilijalanjälkeämme.

– Uusi linjasto ja huippu modernit koneet antavat mahdollisuuden laajentaa tuotevalikoimaamme, sekä ottaa uusia tuotteita omaan valmistukseemme. Näin saamme lisättyä Elega-keittiöiden kotimaisuusastetta, toteaa Liiketoimintajohtaja Mikko Törmälä.

 

Elegalle on erittäin tärkeää henkilöstön viihtyvyys ja hyvinvointi. Uuden linjaston tuoma merkittävä parannus työergonomiaan pienentää työntekijöiden fyysistä kuormittavuutta, parantaa työssä jaksamista, sekä mahdollistaa pitkän ja terveen työuran.

– Uuden linjaston myötä tuotteiden laatu on parantunut, sekä raskaiden nostojen määrä on vähentynyt merkittävästi. Linjasto on myös paljon vanhaa linjastoa tehokkaampi, kehuu tuotannontyöntekijä Leevi Sippola.

 

Rinnakkaishankkeessa Elegan tuotantotiloja laajennetaan, joka mahdollistaa liiketoiminnan kasvun tulevaisuudessa. Laajennus valmistuu syksyn 2023 aikana. Kehityshankkeen toteutuminen vaikuttaa liiketoimintaan ja työpaikkoihin positiivisesti.

–  Uusien henkilöiden koulutus on jo käynnissä ja tulevan vuoden aikana saamme ottaa huippu tiimiimme vielä lisää uusia työntekijöitä, lisättyämme uudet tuotteet valikoimaamme, lisää Mikko Törmälä.

Hankkeeseen saatiin tukea Euroopan aluekehitysrahastosta.