Käytännöllistä keittiötä ei juurikaan tarvitse huoltaa

Kun keittiösi on hyvin suunniteltu ja ammattimaisesti toteutettu, ei sitä tarvitse juurikaan huoltaa. Suunnittelu onkin kaikkein tärkein vaihe, kun halutaan käytännöllinen keittiö. Keittiön suunnittelun jälkeen oikea eläminen tilassa alkaa, ja siihen voi liittyä paljon sotkua ja kulutusta. Laadukkaat materiaalit takaavat keittiön kestävyyden ja pääset huoltamisessa vähemmällä.

Yleinen siisteyden ylläpitäminen pitää keittiön kunnossa pitkään, mutta käytännöllinen Elega-keittiö kestää kovankin kokkaajan kulutuksen!

Tarkista ajoittain seuraavat asiat

Vaikka keittiö onkin tehty kestämään, on ajoittain hyvä tarkistaa muutamia asioita säännöllisesti. Ennakoinnilla selviät monesta pienestä vaivasta helposti jo ennen niiden syntymistä.

Tarkista ajoittain:

  • Tarkista välitilan ja tason sekä välitilan ja yläkaapistojen välinen silikonisauma vuoden tai kahden vuoden välein. Silikoni voi ajan kanssa vetäytyä, jolloin siihen saattaa muodostua reikiä. Mikäli silikonisaumaan on tullut reikiä, tulee silikonisauma paikata, jottei kosteus pääsee saumojen taakse.
  • Kuumenevien kodinkoneiden pintalämpötila. Esimerkiksi uuninluukun sivureunan lämpötila on normaalin rajoissa, jos reunaa voidaan vielä hyvin koskea sormenpäällä. Jos näin ei ole, on laitevalmistajan asiakaspalvelun tarkastettava luukun tiiviys. Liika kuumeneminen voi vahingoittaa vinyylikalvoa ja laite voi olla myös riski kodin turvallisuudelle.

Ota huomioon nämä asiat kodinkoneiden sijoittamisessa

Kodinkoneet aiheuttavat toimiessaan lämpöä sekä mahdollisesti kosteutta. Kuumuus ja kosteus puolestaan saattavat kuluttaa keittiösi pintoja, jos ne joutuvat jatkuvasti kosketuksiin keskenään. Laadukkaat materiaalit kestävät kuumuutta sekä kosteutta, mutta pitkällä aikavälillä pinnat saattavat kärsiä.

Keittiön suunnitteluvaiheessa pohditaan suurien kodinkoneiden kuten uunin, lieden ja jääkaapin paikka, mutta pienemmät kodinkoneet kuten kahvin- ja teenkeittimen, leivänpaahtimen ja mikron paikat saattavat muotoutua vasta keittiön valmistuttua. Näiden sijoittelussa tulee ottaa huomioon minne laitteen käytöstä syntyvä lämpö ja kosteus menee.

Huolehdi ettei esimerkiksi kahvin- tai vedenkeittimestä nouseva vesihöyry tiivisty kaapistojen alapinnoille. Tämä saattaa aiheuttaa pitkällä aikavälillä pinnan kosteusvaurioita.

Elegan tuotteilla on laatutakuu!

Valmistamme iskun ja kosteuden kestävät kalusteemme omassa tehtaassamme Haapajärvellä. Automatisoitu robottijärjestelmämme valmistaa kalusteet tehokkaasti. Tarkistamme kaikki tuotteet käsin ennen toimitusta.

Elega myöntää toimittamilleen tuotteilleen takuun seuraavasti:

– Elegan valmistamilla ja asentamilla kalvopinnoitetuilla tuotteilla on 3 vuoden takuu
– Elegan valmistamilla ja asiakkaan itse asentamilla tuotteilla on 18 kk:n takuu
– Saranoilla takuuaika on 20 vuotta
– Liukuovien pyörästöillä on 10 vuoden takuu
– Laatikoiden mekanismeilla takuu on 10 vuotta
– Tasoilla ja välitiloilla takuuaika on 2 vuotta
– Muiden tuotteiden osalta sovelletaan rakennusalan yleistä 18 kk takuuta (Rakennuspuusepäntuotteiden kuluttajakaupan yleiset sopimusehdot 2002)

Lisäturvana Elega Oy myöntää tuotteilleen 10 vuoden laatuturvan. 10 vuoden laatuturva koskee Elegan kalvo-ovien ja etulevyjen tuoteosuutta. Laatuturvan ehtona: toimitus on tilattu Elega-asennuksella.

Lue lisää Elegan laatutakuusta ja sen ehdoista lataamalla Elega keittiön huolto- ja hoito-ohjeet!

Lataa keittiön hoito-ohjeet!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi