Olet saattanut kuulla kauhutarinoita keittiöremontin raskaasta prosessista, jossa kodin keskipiste revitään auki useammaksi viikoksi. Pahimmillaan keittiöremontti on saattanut venyä useamman kuukauden kestäväksi projektiksi. Puhumattakaan suurista jätemääristä ja yllätyskustannuksista.

Perinteisessä keittiöremontissa lähdetään liikkeelle siitä, että koko keittiö puretaan. Vanhoissa 1970- tai 1980-luvulla rakennetuissa asunnoissa tyypillisin ongelma on keittiön runkojen standardimitoitus, jolloin kaappien edestä voi jäädä parikin senttiä vanhaa lattiaa näkyviin. Tämä taas johtaa siihen, että lattia voidaan joutua tekemään uudelleen, mikäli vanhaa lattiamateriaalia ei löydy enää.

Säilytä keittiön runko – uusi keittiön kaapin ovet

Useat keittiövalmistajat käyttävät keittiön runkoratkaisuissaan ns. standardimittaisia runkokaappeja. Ongelmaksi saattaa muodostua se, etteivät standardimitat sovellu juuri sinun keittiösi mittojen kanssa. Mikäli vanhaan keittiöön sopivaa standardimittaista keittiötä ei löydy valikoimasta, saatetaan ratkaisuna tyytyä liian kapean rungon valitsemiseen, jolloin keittiöön jää tarpeeton tyhjä tila. Mittatilaustyönä tehtynä voidaan kaikki tyhjätkin tilat hyödyntää.

Keittiön kaapin ovet vaihtamalla uusit keittiösi ilmeen edullisesti ja vaivattomasti, sillä uudistus voidaan toteuttaa jopa päivässä. Remontissa hyödynnetään keittiön vanhat rungot ja vaihdetaan keittiön kaapin ovet sekä tarvittaessa tasot ja laatikostot. Näillä toimenpiteillä saadaan suuri muutos niin ulkonäöllisesti kuin toiminnallisestikin.

Useimmista keittiökaappien rungoista ei löydy kosteusvaurioita, jolloin rungot soveltuvat hyvin käytettäväksi vielä useiden kymmenien vuosien ajan. Vanhoja runkoja hyödyntämällä säästät aikaa, rahaa ja luontoa. 

Keittiön kaapin ovet suoraan Haapajärven tehtaalta

Arvostamme suomalaista työtä ja kädenjälkeä. Keittiön kaapin ovet tulevat suoraan omalta tehtaaltamme Haapajärveltä. Tapamme toteuttaa keittiöremontti säästää luontoa, sillä uusimme vain tarvittavat osat ja valmistamme kalusteet mittatilaustyönä omassa tehtaassamme.

Tavoitteena laittaa Suomen keittiöt kuntoon

Me olemme Elegalla valmiita laittamaan Suomen keittiöt kuntoon. Nyt jos koskaan on aika unelmoida uudesta keittiön ilmeestä, sillä pääset nauttimaan siitä vielä vuosia ilman suurempaa remonttia.

Aloita suunnittelemalla keittiösi keittiösuunnitteluohjelmalla ja olet yhtä ovea lähempänä keittiöunelmaasi!

Elega - Huomioi nämä 3 yleistä asiaa, kun uusit keittiösi!

Lataa maksuton käsikirja onnistuneeseen keittiöremonttiin

Oppaasta löydät vastaukset, mitkä 3 yleistä asiaa tulee huomioida, kun uusit keittiösi.

Lataa opas