Pienessä keittiössä tilaratkaisut sekä käytännöllisyys ovat erityisen tärkeässä asemassa, mutta keittiön kauneudesta ei kannata koon takia tinkiä. Pieneen keittiöön tekeekin helposti muutoksia, joilla vaikutat koko keittiön ilmeeseen ja toiminnallisuuteen.

Pienenkään keittiön pintaremontissa ei kannata arkailla, sillä se on erittäin nopea ja helppo toteuttaa. Kun tilat ovat pienet, on myös tarvittavien muutosten määrä vähäinen, mutta lopputuloksena saadaan kuitenkin aikaan iso muutos. Tämä remontti tehdään yhden päivän aikana, jolloin pääset nauttimaan uudesta keittiöstäsi heti!

1. Ovilla avarampi ilme pieneenkin keittiöön

Helpoin tapa muokata keittiösi ilmettä on vaihtaa kaappien ovet. Tämän on helppo sekä edullinen ratkaisu kun haluat kokonaisvaltaista muutosta, mutta ilman pitkää ja kallista keittiöremonttia. Keittiön ovet muuttavat hetkessä koko keittiösi ilmeen ja tila tuntuu kuin uudelta. Katso esimerkkejä pienen keittiön muutoksesta kaapin ovien vaihdolla.

Keittiön ennen ja jälkeen kuvat:

   

Kaappien ovien vaihdolla saat luotua pieneen keittiöön tilan tuntua tai valoisampaa ilmettä. Kulahtaneet kaapin ovet vaihtuvat kätevästi paremmin mitoitettuihin laatikoihin. Tämä muutos on erityisen helppo ratkaisu, sillä käytämme alkuperäisen keittiösi runkoa, jonka ansiosta säästät aikaa sekä rahaa. Näin keittiösi uudistus on myös ympäristöystävällinen.

Keittiön ennen ja jälkeen kuvat:

   

Voit valita tyyliisi sopivat ovet, joilla loihdimme keittiöstäsi juuri sinulle täydellisen. Lue lisää blogistamme, jossa kerromme, mitkä ovat tämän hetken suosituimmat valinnat keittiön kaapin oviin. Lisäksi Tuotekatalogistamme löydät kaikki Elega-malliston kaapinovien tyylit sekä toiminnallisuutta parantavat mekanismit.

Lataa Elegan tuotekuvasto

 

2. Täydellisellä tasolla kokkailu onnistuu

Ruoanlaitosta voi hyvin nauttia kaiken kokoisissa keittiössä. Käytännölliset tasot antavat oivan alustan kokkailuun ja keittiössä touhuamiseen. Mikäli vanhan keittiösi tasot ovat jo elämää nähneet, voidaan ne helposti vaihtaa, jolloin keittiön toiminnallisuus paranee ja ilme näyttää raikkaammalta. Mittatilauksesta valmistettu laminaattitaso on helppo pitää puhtaana ja sopii täydellisesti uuteen keittiöösi.

Keittiötaso ennen uudistusta:

Keittiötaso uudistuksen jälkeen:   

Lisää ideoita tasotyylin valintaan löydät Ideakatalogistamme!

Lataa Ideakatalogi

 

3. Välitilallakin on väliä

Tasojen lisäksi tilan kokonaisilmeeseen vaikuttaa välitila. Valitsemalla sopivan tyylin välitilaan luot valoisamman tuntuisen työskentelytilan sekä saat yleisilmeestä raikkaamman.

Välitila on helppo vaihtaa tasojen vaihdon yhteydessä. Välitilan materiaali on kestävää ja helposti puhtaana pidettävää laminaattia.

Keittiön välitila ennen ja jälkeen:

   

4. Viimeisenä silauksena vetimet

Viimeistele kokonaisuus tyylikkäillä vetimillä. Vetimillä teet loppusilauksen keittiösi pintaremonttiin ja teet tilasta persoonallisen sekä sinun tarpeisiin sopivan. Kaapeista voidaan toki jättää vetimet kokonaan pois ja valita pomppumekanismilla varustetut ovet. Näin säästät tilaa pienessä tilassa ja keittiön ilme pysyy siistinä.

Keittiö ennen uudistusta:

Keittiön uudistuksen jälkeen:

Elega-malliston Retro-vedin on erittäin suosittu ja moderni vaihtoehto vetimeksi. Vedin sopii erinomaisesti monenlaiseen keittiötyyliin!

Laadukkaalla keittiösuunnittelulla pääset unelmissasi eteenpäin

Keittiön pintaremontissa kannattaa ottaa huomioon keittiön alkuperäinen malli. Onko kyseessä pieni I-keittiö, jossa keittiö on rakennettu yhdelle seinälle? Vai kenties kulmaan asetettu L-keittiö tai jopa U-keittiö. Ottamalla huomioon keittiön mallin, on korjattavien kohteiden suunnittelu helpompaa ja lopputuloksena syntyy varmasti käytännöllinen keittiö.

Voit kokeilla erilaisia vaihtoehtoja sivuillamme keittiösuunnittelijan avulla. Valitse keittiön malli ja vaihtele erilaisten kaapinovien, tasojen, välitilojen sekä vetimien välillä. Me Elegalla autamme sinua jokaisessa vaiheessa – voit tilata keittiösuunnittelun kotiisi, jolloin pääset tunnustelemaan materiaalivaihtoehtoja ja mallailemaan ovityylejä suoraan omaan keittiöösi!

 

Olemme vuosien varrella uudistaneet kymmeniä tuhansia suomalaisia keittiöitä – kaipaako sinunkin keittiösi piristystä? Ota yhteyttä niin tehdään suunnitelma unelman toteutuksesta!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi