Keittiösaarekkeet ovat olleet suosittu trendi monissa keittiöissä jo useamman vuoden, eikä tämä trendi ole kääntymässä. Saareke keittiössä ei ole pelkästään tyylikäs, vaan myös käytännöllinen ja tarjoaa lisää työskentely-, sekä säilytystilaa.

Listasimme viisi syytä miksi sinun keittiössäsi kannattaa olla saareke!

1. Toimiva työskentelytaso keittiöön saarekkeen avulla

Keittiösaareke on monipuolinen elementti, joka tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia niin säilytykseen kuin ruoanlaittoonkin. Sen avulla voit luoda keittiöösi kätevän työskentelytilan, jossa on helppo tehdä ruokaa. Saarekkeeseen saakin tarvittaessa vesipisteen tai lieden. Liesituuletin on myös mahdollista integroida työpisteeseen, jolloin ruoanlaitto on helppoa.

Lisäksi saarekkeen avulla voit jakaa tilan selkeästi eri toimintojen kesken, mikä tekee keittiöstäsi entistäkin toimivamman ja käytännöllisemmän. Avokeittiö voidaan jakaa olohuoneen kanssa kätevästi saarekkeella, säilyttäen tilan avoimuus.

Katso kuvat mustan keittiön niemekkeeseen integroidusta liedestä ja liesituulettimesta

2. Keittiönsaareke tarjoaa säilytystilaa

Keittiössä ei voi koskaan olla liikaa säilytystilaa, ja saareke tarjoaa tähän oivallisen ratkaisun. Voit upottaa saarekkeeseen tilavia laatikoita ja hyllyjä, joihin mahtuu niin ruokatarvikkeita kuin keittiövälineitäkin. Tämä tekee keittiössäsi järjestelystä helpompaa ja pitää kaikki tarvittavat asiat käden ulottuvilla.

Usein saarekkeessa saadaan hyödynnettyä säilytystilaa myös keittiön ulkopuolella. Keittiön ulkopuolella olevissa kaapistoissa voidaan säilyttää läheisen ruokailutilan astioita sekä maljakoita, jotka eivät ole aina päivittäisessä käytössä.

Katso Pippa Laukan niemekkeen käytännöllinen ratkaisu

3. Kätevä niemeke pieneen keittiöön

Niemekkeet sopivat loistavasti myös pieniin keittiöihin. Pieni keittiöniemeke on kuin kompakti työpiste, joka tuo lisää laskutilaa sekä säilytystilaa ahtaisiin keittiöihin. Mikäli tilassa ei ole erillistä tilaa ruokapöydälle tarjoaa niemeke myös tilan ruokailuun.

Pienissä asunnoissa avoimuus antaa paljon tilan tuntua, jonka ansiosta niemeke sopii loistavasti myös pienempään kotiin. Lisäksi niemekkeen avulla voit luoda selkeän ja järjestelmällisen kokonaisuuden, joka helpottaa arjen sujuvuutta.

Hellapoliisin keittiöstä löytyy pieni niemeke!

4. Saareke tilanjakajana ja katseenkiinnittäjä

Keittiösaareke ei ole vain käytännöllinen ratkaisu, vaan se voi myös toimia tilan visuaalisena keskipisteenä. Voit valita saarekkeeseen materiaaleja ja värejä, jotka sopivat juuri sinun tyyliisi ja mieltymyksiisi. Tällä tavoin voit luoda keittiöstäsi persoonallisen ja viihtyisän tilan, jossa viihtyy niin kokkaillen kuin seurustellenkin.
Keittiösaarekkeen ei tarvitse sulautua täysin muuhun keittiöön, vaan se voi olla omalla tavallaan näyttävä elementti. Erilaiset värit ja materiaalit voivat tuoda kontrastia ja persoonallisuutta keittiöön, samalla toimien selkeänä tilanjakajana avoimissa pohjaratkaisuissa. Niemeke, joka on kiinni seinässä, tarjoaa myös mielenkiintoisen vaihtoehdon perinteisen saarekkeen rinnalle.

Katso kuvat Emma Kimiläisen keittiösaarekkeesta!

5. Kodikas kohtaamispaikka – Saareke on yhdessäolon sydän

Keittiösaareke toimii erinomaisena keskuksena perheen ja ystävien yhdessäololle. Siinä voi valmistaa ruokaa yhdessä, istua aamiaisella tai nauttia rentouttavasta illasta hyvän seuran ja herkkujen parissa. Saareke luo kodikkaan ja viihtyisän ilmapiirin, joka houkuttelee ihmisiä viettämään aikaa yhdessä keittiössä.

Tärkeät seikat keittiösaarekkeen suunnittelussa

Kun suunnittelet keittiösaareketta, muista huomioida tilan koko ja käyttötarkoitus. Riittävät etäisyydet ympärillä oleviin elementteihin ovat tärkeitä toimivuuden kannalta, ja istumapaikkojen tarve vaatii myös oman tilansa.

Materiaalien valinnassa kannattaa ottaa huomioon sekä ulkonäkö että käytännöllisyys. Keittiösuunnittelijamme auttaa sinua valitsemaan sopivat materiaalit ja värit sekä huomioimaan muut tilan elementit, kuten lattian ja seinien värit. Suunnittelijamme auttaa myös huomioimaan vesipisteen sekä muiden käytännön asioiden toteutuksen juuri sinulle sopivalla tavalla.

Kokonaisuudessaan keittiösaareke on monipuolinen ja toiminnallinen ratkaisu, joka tuo sekä tyyliä että käytännöllisyyttä keittiöön. Olipa kyseessä sitten lisää säilytystilaa kaipaava pieni keittiö tai tilava avokeittiö, keittiösaareke voi olla juuri se ratkaisu, jota olet etsinyt keittiöösi.

Keittiöunelmista toteutukseen

Onko sinulla mielessä unelmiesi keittiö, mutta et tiedä, miten edetä toteutuksessa? Ota yhteyttä niin tehdään suunnitelma unelman toteutuksesta!

Tilaa keittiösuunnittelu kotiisi